P1 Radio: Mörkar medierna mobiltelefonins hälsorisker?

0
268

Mona Nilsson

-De tongivande medierna granskar inte mobilföretagen och forskarnas resultat kritiskt, utan fungerar mer som deras pr-apparat. Det hävdar journalisten Mona Nilsson, som skrivit boken “Mobiltelefonins hälsorisker”.

Text: P1 Publicerat, sändes Lördag 27 november 2010

Lyssna på sändningen online

Enligt Mona Nilsson, som länge fördjupat sig i mobiltelefontekniken, mörkläggs riskerna för hjärntumörer och andra skador både av industrin och myndigheterna. De svenska massmedierna gör, till skillnad från medier i andra länder, inte längre sitt jobb, anser hon.

Svenska folket invaggas i falsk trygghet?

-Medierna har de senaste två åren fungerat som megafoner åt mobilindustrin. Svenskarna folket har blivit fullständigt fullproppat med budskapet att mobilerna och masterna är ofarliga, medan det läggs allt fler bevis på hög som visar motsatsen, hävdar Mona Nilsson.

Många kopplingar mellan industrin och forskarna

Enligt henne tonas riskerna ner genom att det finns så många kopplingar mellan den mäktiga mobilindustrin och den forskning som bedrivs på området. Även oberoende WHO:s experter och myndigheterna samarbetar med och har kopplingar till industrin.

Läs mer

Halllands Nyheter: Mobiltelefoni är inte riskfri

SVT Debatt: Myndigheterna ljuger om mobilriskerna och köpta experter


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer