Börje Peratt: ”Hållbar tro” och ”hållbar åsikt” i ett ”hållbart Sverige”?

  0
  222

  SDDet nya modeordet hållbarhet vad står det för egentligen? frågar sig TV-journalisten och filmaren Börje Peratt. Han har hört ordet ”hållbart” användas så mycket på senare tid att det blivit matt och utspätt.

  ”Egentligen saknar jag bara att Jimmy Åkesson, Sverigedemokraterna ska använda det för att beskriva ett ”hållbart Sverige”, eller antihumanisterna för att stadsfästa en enda ”hållbar tro” eller ”hållbar åsikt”.”

  Det Christer Sturmark (ordförande i Humanisterna), Martin Rundqvist (ordförande i Vetenskap & Folkbildning, VoF) har gemensamt med Jimmy Åkesson (ordförande i SD) är nämligen intoleransen och utestängningen av människor med fel ursprung, alternativt fel tro eller fel åsikt. Därför är det troligt att flera anhängare har ytterst tveksam bakgrund i dessa främlingsfientliga grupperingar, menar Börje Peratt.

  Läs mer på Börje Peratts blogg | Börje Peratt på Vetapedia  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här