Lars Bern: Se upp för falsk propaganda mot kosttillskott som vitamin D3

5
Lars Bern – Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

KRÖNIKA. De globalistiska propagandatidningarna DN och Aftonbladet basunerar med synbar förtjusning ut nyheten att en ny studie inte ser någon nytta med tillskott av D-vitamin och Omega-3. Om detta är sant är det onekligen en ytterst uppseendeväckande nyhet, eftersom rader av tidigare studier med stor tydlighet visat på absolut motsatta effekter.

Text: Lars Bern | Denna artikel har tidigare publicerats på Berns blogg Antropocene| Läs fler artiklar om hälsa på Antropocene

Cancer, diabetes, MS, depression och barnlöshet kan bero på D-vitaminbrist. Nyligen har forskare upptäckt att vårt immunförsvar överhuvudtaget inte kan aktiveras utan vitamin D3. Det finns t.ex. ett viktigt visat samband mellan otillräckligt med vitamin D och insulinresistens, diabetes typ 1 och typ 2 och metabolt syndrom.

Jag har tittat på den publicerade studien och gjort några viktiga iakttagelser. Dels har studien bara pågått i ca fem år, vilket är väldigt kort för att fastställa en utveckling av cancer vilket borde kräva ett minst tio års perspektiv. Detsamma gäller i huvudsak även utveckling av hjärtkärlsjuklighet. Dels har nivån på de kosttillskott man testat varit låg. Personerna i försöket har bara fått ett dagligt kosttillskott på 2000 IE av D3-vitamin och bara 1 gram Omega-3 olja. De rekommendationer för tillskott av D3-vitamin som är vanliga idag ligger på den dubbla till den tredubbla dosen för att få effekt.

Vad gäller Omega-3-tillskott så är ju tanken att man skall matcha det höga Omega-6 intaget i industrimaten som normalt ligger på åtskilliga gram per dag, varför bara 1 gram Omega-3 har en liten till försumbar effekt om man inte äter ekologiska animalieprodukter som har en bättre balans mellan Omega-3 och -6.

Den känsla jag får när jag gör dessa iakttagelser är att upplägget för studien varit ämnat att få resultatet till att man inte skall kunna se någon signifikant effekt av de två kosttillskotten. Det gjorde att jag forskade lite vidare i vilka som gjort studien och fann…

Läs hela artikeln på TV Helse | Mediasamarbete med NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
3 mars 2019 kl 12:50

Tack Lars Bern och Mats för den nödvändiga information. Jag har liksom dig Mats länge undrat vad skillnaden är mellan sponsring och mutor. Kanske bara en orwelsk språkändring. Därför klassas säkert Sverige också internationellt som det minst korrupta land.

Mats
Mats
Gäst
2 mars 2019 kl 21:48

Visst är det glädjande att Lars Berner finns.
Då jag läste om undersökningen av D-vitaminet såg jag en likhet med en annan undersökning.
Själv har jag, i likhet med USA-ska läkare, tagit stora doser då jag känt att en förkylning varit på väg. Fungerar suveränt! Det har man vetat sedan 40-talet.
För något år sedan fick jag veta att stora doser C-vitaminer hade läkande inverkan på flera sjukliga tillstånd, bl.a. Cancer. Då jag hörde mig för i min orkester, där det finns tre praktiserande läkare, fick jag beskedet att C-vitamin inte har den effekt som påstås. De hade lärt sig att man kissar ut överskottet och bara kan använda den mängd som gör att man slipper skörbjugg.
På webben fann jag nobelpristagaren Linus Pauling och det institut som drivs i hans namn. Där kunde jag få belägg för att C-vitamin har terapeutisk verkan på cancer – men bara om man ger tillräckligt stora doser. Då jag sedan kontrollerade den forskning som menade att det var verkningslöst, fann jag att man där inte kunde se någon som helst inverkan på livslängd och hälsa, trots att man involverat hundratals patienter under flera decennier. I “Conclusions”, det avslutande stycket, det som alla läser, nämndes inte att alla deltagare hade fått doser som låg långt under den nivå som visat sig ge effekt.
Den undersökningens riggade resultat har gjort att svenska läkare inte ordinerar C-vitaminer, trots att de i stora doser har stor inverkan i många helande processer.
Vilka tjänar på att göra den här sortens undersökningar, forskning som avser att misskreditera enkla och billiga metoder? Forskning är ju dyrt så det måste finnas en plus-sida. Vid närmare koll bekostades undersökning av en amerikansk miljardär i medicinbranschen vars fru sitter på Karolinska och avgör en del viktiga forskningsfrågor. Han har också nyligen bidragit med 50 milj kr till KI. Som sponsor.
Vad skiljer sponsring från mutor?
Undrar jag.

Hasse
Hasse
Gäst
15 november 2018 kl 11:36

Tack Lars för att vi har dig som en motvikt mot fulmedia. Du ska veta att dina artiklar angående hälsa och hur man undviker fallgropar är mycket uppskattade.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Hasse
15 november 2018 kl 14:13

Man håller såklart med!

Henrik
Henrik
Gäst
15 november 2018 kl 09:50

Jag kan inte låta bli att posta en länk till seriös forskning på ämnet. https://daction.org/benefits-of-d. Det går även att skriva upp sig på nyhetsbrev där de berättar om de senaste resultaten från forskningen. https://grassrootshealth.net/?s=newsletter. Håll till godo.