Tommy Robinson åtalas igen för domstolstrots med risk att åter fängslas

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 7 mars 2019
- NewsVoice redaktion
Tommy Robinson den 7 mars 2019. Foto: Freedomfortommy.com

NYHET OCH ANALYS. Den brittiska rättsprocessen runt högeraktivisten Tommy Robinson har nått exceptionella proportioner. Robinson tillåts inte att återgå till ett normalt liv med sin fru och sina barn efter att han suttit fängslad 2,5 månader för att ha sänt live via Facebook utanför en engelsk domstol som processade mot ett gäng sexualförbrytare som råkade vara migranter.

I ett nytt drag från den brittiska rättsväsendet har idag en brittisk generalåklagare Geoffrey Cox beslutat att väcka nytt åtal för domstolstrots mot Robinson trots att han redan under 2018 fängslats i 2,5 månader för samma “brott”. Motiveringen är att det ska vara i allmänhetens intresse.

“After carefully considering the details of this case, I [Geoffrey Cox] have concluded there are strong grounds to bring fresh contempt of court proceedings against Stephen Yaxley-Lennon (alias Tommy Robinson).” … “As proceedings are now underway, it would not be appropriate to comment further and I remind everyone that it is an offence to comment on live court cases.” – Metro

Fråga är om motiveringen om att allmänheten vill att Robinson ska åtalas är verklighetsbaserad. Runt Tommy Robinson har det – som en följd av turbulensen kring personen, bildats 10,000-tals anhängare som redan visat att de är villiga att gå ut på gatan för att försvara Robinson och protestera mot vad de anser är flera solklara rättsövergrepp mot honom.

Läs mer: Tommy Robinson rapporterade om rättegång mot pedofiler – Sattes i fängelse

Den enda tydliga gruppering som definitivt vill han tyst på Robinson är vänsterextremister som från och till hotar och angriper Robinson varhelst han dyker upp i det offentliga.

Robinson utsattes under fängelsevistelsen 2018 för isolering, svält, våld och avföring i det brittiska fängelset. Detta var ett medvetet drag för att tysta honom och skrämma andra aktivister till lydnad, anser Robinson.

Läs mer: Tommy Robinson utsattes för isolering, svält och avföring i brittiskt fängelse

Bara för ett par dygn sedan meddelade Robinson hur vänsterextremister från Antifa sänt live om hur de ska söka upp och skada Robinsons familj.

Robinsons konton i sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter) har även stängts ner, trots att de inte ska ha innehållit någon hets mot folkgrupp eller näthat. Robinson uttrycker visserligen vrede och frustation, men det är inte samma sak som hat.

NewsVoice: "Pedofiler i England dömdes till 220 år i fängelse"
NewsVoice: “Pedofiler i England dömdes till 220 år i fängelse”

Tommy Robinson har egentligen inte begått något annat “brott” än att filma med sin smartphone utanför en rättegång mot ett beryktat grooming-gäng som antastade och förgrep sig på brittiska ungdomar och minderåriga.

Läs mer: Pedofiler i England dömdes till 220 år i fängelse

Robinson kan även anses störa allmänfriden, men det ska ställas i proportion till varför det uppstår ett tumult runt honom. Hans särdrag är att öppet och frekvent kritisera brittisk migrationspolitik. Han anser att migrationen måste stoppas, men den uppfattning är också den som ledde till att väljarna valde att lämna EU.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Lite trött på det här konspirationssnacket som bara egentligen har en funktion…. att splittra…. så att pedofiler och människosmugglare lugnt kan fortsätta med sina verksamheter.
  Varför hymla.. ???? Majoriteten verkar vilja ha barnsex, tycker att det är okej med barnbrudar samt att män skall ha rätt att köpa vad de vill på köttmarknaden… Om det inte finns befintligt utbud så är det bara att kidnappa några av den sort som inte anses ha något värde. De som är av annan åsikt eller som vill ta bort denna barnets rättighet till sex vid låg ålder med eller utan sina föräldrars medgivande kan kanske ges någon ny bokstavskombination som beskriver denna nya sjukdom… “anti grooming syndromet”.
  Gör det lagligt så kan Robinson och alla andra som går emot strömmen börja koncentrera sig på något annat ämne istället.

 • Jag förstår inte tankegångarna om konspirationsteori när det gäller Tommy Robinson. Varför är det inte engagemang från en människa som inte gillar dysfunktionell invandring och som staten försöker tysta?
  Menar ni som hävdar konsp.teori att dom som Tommy R. kritiserar är så fina gossar att något annan förklaring kan inte finnas? Nej, dessa gossar som han kritiserar är sådana vidriga as att någon konspiration behöver inte blandas in. Sverige skulle behöva 10 st Tommy Robinson för att få stopp på det vansinne som håller på att hända där. Titta nu i Uppsala. Ebba Busch Thor återger exakt vad polisledningen sa där för en månad sen. Nu pudlar man när hon talar om detta. Nu heter det att vi har ingen statistik på just detta. Samma eviga svar jämt. Det finns en anledning till att man inte vill göra statistik. Det vore bättre om dom säger rent ut att ” vi stoppar huvet i sanden och vi vill inte veta eller göra någonting åt detta”. Behandlingen av Tommy R. är något av det vidrigaste en västerländsk demokrati har gjort.

  • Verkar vara en fullt rimlig konspirationsteori. Cirkusen splittrar arbetarklassen i två läger och skapar den konflikt som eliten kan använda för att förvilla folket med.

   MEN eftersom detta sker via alternativa medier så kan det också vara så att han inte medvetet gör detta, men är likt en ljuslåga i vinden. Många är drabbade av detta, även här inne.

   De undersöker inte begreppens innebörd och gör associationer som blir helt galna. Det är vanligt. Jag beskyller borgerliga tankesmedjor och fulmedierna för denna idioti som är ett hot mot folket eftersom demokrati inte bör basera sig på lögn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *