Säkerhetspolisen ökar trycket mot extremistisk islamism i Sverige

5
Temabild: Islamska Staten i Sverige ISIS. Montage: NewsVoice. Bakgrundsfoto: Mostphotos.se
Temabild: “Islamska Staten i Sverige” (ISIS). Montage: NewsVoice. Bakgrundsfoto: Mostphotos.se

TT skriver att ytterligare en imam har gripits av Migrationsverket. Nu har fyra tongivande muslimska män på kort tid satts i förvar. En svensk terrorforskare misstänker att Säkerhetspolisen bytt strategi. SÄPO:s uppgift är att hämma tillväxten i extremistiska miljöer och myndigheten bekräftar ökad aktivitet.

Mannen som frihetsberövats är verksam som imam vid en moské i Västerås och han anses vara en salafist, den mest hårdföra och bokstavstrogna tolkningen av Islam. Ytterligare tre män har tagits och en av dessa, imamen Abu Raad i Gävle, ska förespråka wahhabism som beskrivs som en antidemokratisk saudisk gren inom islam. Han betraktas därmed som religiös extremist.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp tror att Säkerhetspolisen (SÄPO) flyttat fram sina positioner mot militant islamism i Sverige och det kan bero på att extremistmiljöerna i Sverige vuxit från 200 till 2000 personer, resonerar Ranstorp. Det handlar om en omfattande tillväxt.

“Inom ramen för vårt uppdrag att minska tillväxten i de våldsbejakande extremistmiljöerna har Säkerhetspolisen under våren [2019] riktat ett flertal åtgärder mot aktörer som bedöms ha en tongivande roll vad gäller radikalisering”, säger SÄPO:s presstalesperson Gabriel Wernstedt.

TT skriver att SÄPO med stöd i lagen om särskild utlänningskontroll kan begära att Migrationsverket utvisar personer som inte är svenska medborgare och som anses utgöra ett hot mot rikets säkerhet.

Läs mer i GP

Sammanfattning: NewsVoice

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
13 maj 2019 kl 16:41

Invadera deras länder, mörda deras familjemedlemar i olagliga invasioner, eller lura ut dem i krig mot andra muslimer, därefter importera dem! Fundera sedan stilla på förväntat resultat!

Fundera på vilka som ligger bakom spektaklet! Religion är enbart kamouflage för krigen som planerats, uppmuntrats och genomförts av marionetter för den bankmaffia som ligger bakom.

Det är samma bankmaffia som alla riksdagens partier idag underkastar sig, istället för att stå i opposition till allt detta elände som skapar sekterism och rasism.

Allan
Allan
Gäst
12 maj 2019 kl 18:20

Nästa steg vore att SÄPO omedelbart griper ayatolla Reinfeldt och stormuftin Löfven samt burka Lööf, plus resten av haremet i Riksdagen.

Jan Norberg
12 maj 2019 kl 18:11

Logiskt så är detta verkligen något som vi alla borde fundera ett varv till på.

Dvs politikerna skänker medel till tex Näthatsgranskaren för att denne skall massanmäla gamla tanter vilka i olika forum råkar yttra sin oro för de konsekvenser som islam får på den vardag hon tvingas leva med pga våra politikers vurm för den islamska massinvasionen.

Samtidigt tar SÄPO så sakteligen bladet från munnen, trots massiva försök från pk-eliten och MSM att tysta och förhindra detta.

Vanmakten känner inga gränser när etablissemanget fortsätter folkutbytet en masse.

Stenb
Stenb
Gäst
12 maj 2019 kl 08:35

Positiva framsteg. F..D. Norska ambassaören Wibye har skrivit ett flertal artiklar om bl.a. utbildning /finslipning av extrema imamer i Medina. Vanligen innan de skickas ut världen runt. Hur mycket av detta radikala nätverk har SÄPO lyckas kartlägga?

Clas King
Clas King
Gäst
12 maj 2019 kl 08:20

Äntligen, detta har vi vita vanliga människor i Sverige tjatat om i flera år.
De “kärleksfulla” islamska terroristerna/islamisterna är nog inte så kärleksfulla.