Corey Feldman vill att fler ska träda fram om sexövergrepp mot barn i Hollywood

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 juni 2019
- Torbjörn Sassersson
Corey Feldman. Pressfoto: Coreyfeldman.net
Corey Feldman.

Skådespelaren Corey Feldman vill att fler visslare kommer fram och vittnar om sexövergrepp och pedofili mot barnskådespelare i Hollywood. Han skapade därför taggen #Kids2 för att anspela på #MeToo, men inget tungt namn inom filmbranschen har hittills valt att träda fram för att stödja hans projekt. 

NewsVoice har tidigare skrivit om Corey Feldman och hans kamp för att lyfta fram problemet med sexpredatorer som satt i system att ofreda barnskådespelare. Precis som navy seal-veteranen Craig Sawyer, mannen bakom projektet V4CR, anser han att en avslöjande dokumentär kan rivstarta en debatt och förändring som får huvuden att rulla.

Både Feldman och Saywer har stött på patrull

I fallet V4CR hade en inhyrd filmkonsult lagt beslag på allt filmat material i 9 månader. Igår berättade NewsVoice om hur Craig Sawyer till slut lyckats ta tillbaka kontrollen över materialet.

Corey Feldman säger att han mordhotats flera gånger för att han producerar sin film och han har dragit ut på tiden med att premiärvisa dokumentären. Anledningen verkar primärt handla om att han inte lyckats få med sig några tunga namn som stödjer filmen trots att den ska innehålla oberoende vittnen. Om han inte får draghjälp riskerar filmen att nå en mycket begränsad publik.

Corey Haim

Corey Haim (2008). Foto (beskuret): Bree Bailey, Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons
Corey Haim (2008). Foto (beskuret): Bree Bailey, Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

En person som Corey Feldman satt i centrum av sin film är hans kollega Corey Haim som påstås ha utsatts för grövre sexuella övergrepp än Feldman. Mot sig har han anhöriga i Haims familj som menar att Feldman försöker dra växlar på Haims öde för att få uppmärksamhet på sig själv. Corey Haim begick självmord och Feldman säger att en bidragande orsak var övergreppen. Andra kritiker menar att Feldman bara försöker få tag på pengar och att filmen är hans metod för att lyckas med det, trots att seriös filmproduktion normalt kostar pengar.

Situationen som uppstått är ett moment 22 för Feldman. Så länge han inte visar dokumentären kan negativa rykten om hans avsikter florera och dessa rykten hämmar i sin tur nya vittnen och kollegor från att träda fram.

Dokumentären kommer ut förr eller senare

“Det finns inget mer viktigt än att skydda barns oskuldsfullhet”, säger Feldman. Han menar att tiden är mogen för att lyfta ämnet om hur sexpredatorer utnyttjar barn i filmindustrin. Tidigare var det inte möjligt. Han säger att filmen i stora drag är klar och att om något händer honom kommer filmen att släppas eftersom det finns flera kopior av materialet.

Feldman har en dialog med Screen Actors Guild (SAG), en organisation som företräder skådespelare och artister, om att införa regler för hur barnskådespelare ska skyddas från sexpredatorer, men SAG har ännu inte antagit Feldmans förslag. Han menar att om SAG börjar samarbeta med Feldman är det samma sak som att erkänna att problemet med sexpredatorer existerar och de vill ännu inte göra det.

Feldman säger att sexpredatorer som utnyttjar barn inte alls bara finns inom Hollywood utan överallt i samhället där det finns barn. Han nämner katolska kyrkan, plastikindustrin, universitet och i sportvärlden, vilket kan associeras till höjdhopparen Patrik Sjöbergs vittnesmål.

Helt klart är att Corey Feldmans och Craig Sawyers dokumentärer sannolikt kommer att öppna “a can of worms”. Båda filmerna påstås avslöja hur systematiska sexövergrepp och pedofili nästlat sig långt in och upp i samhällspyramiden i USA. 

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • “I recently received a very touching personal letter from a European Medical Doctor who had been 18 months working with the best humanitarian intention with Doctors without Borders in South Sudan before their US-backed independence. She was so grateful after reading my NGO book as she could understand all the seeming irrational directions their American Doctors Without Borders leader gave the staff. She quit because of burnout and now said she understands why. Honest doctors were being used by Washington for secret political agendas.”

   Läs hela artikeln här:

   https://ahtribune.com/in-depth/1789-william-engdahl-cia-ngos.html

   William Engdahl har skrivit en hel bok om organisationer som ytligt sett tycks arbeta för barn och andra lovvärda gärningar, men som har en helt annan agenda…
   Boken finns ännu tyvärr endast på tyska:

   https://www.bokus.com/bok/9783864456404/geheimakte-ngos/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *