Julian Assange och T*mmy R*bins*n sitter i samma fängelse

publicerad 26 juli 2019
- av NewsVoice
Avi Yemini. Foto: TRnews

Avi Yemini som är kollega med T*mmy R*bins*n rapporterar att Julian Assange och R*bins*n har kontakt med varandra på Belmarsh Jail i England där de båda placerats. Båda är fängslade bla på grund av domstolstrots.

Läs mer: Varning: Nämn inte namnet T*mmy R*bins*n på Facebook – Du kan bli avstängd

T*mmy R*bins*n som är mycket kritisk till en islamfiering av Storbritannien, precis som miljontals brittiska Brexit-medborgare, utsattes för övergrepp och mordhot under sin föregående fängelsevistelse.

"I fängelset placerades han i isoleringscell med fönstren i marknivå nära fängelsets moské. Han tappade 18 kilo i vikt på grund av en svältkost och han kunde inte vädra under de heta sommardagarna eftersom fångar kastade in avföring och spottade på honom genom fönstren." -  NewsVoice

Därför befarar många att han inte överlever en förnyad period i ett fängelse dominerat av extremistiska muslimer, men Avi Yemini säger att förhållandena för R*bins*n verkar vara betydligt säkrare. Under den tidigare fängelsevistelsen vågade R*bins*n inte äta av maten som beretts av interner. Hans tallrik bar till och med hans namn. R*bins*n befarade att någon skulle försöka förgifta hans mat. Istället levde han på konservburksmat.

På Belmarsh Jail har vakterna koll på att han inte utsätts för övergrepp från andra interner, enligt Yemini. Det finns även andra omständigheter som underlättar för R*bins*n.

På samma fängelse sitter Julian Assange, som riskerar utlämning till USA efter att USA begärt att få honom utlämnad. Assange och R*bins*n har möjlighet att prata med varandra på Belmarsh Jail och de verkar ha ett meningsfullt utbyte av sin gemensamma kontakt, menar Yemini.

Text: NewsVoice | Videokälla: AVi Yemeni för TR News

Relaterat