I Sverige kan allt hända och snart har allt hänt – En översikt

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 oktober 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Margot Wallström och Stefan Löfven. Foto: Frankie Fouganthin. Licens: CC BY SA 4.0, Wikimedia Commons
Margot Wallström och Stefan Löfven. Foto: Frankie Fouganthin. Licens: CC BY SA 4.0, Wikimedia Commons
Margot Wallström och Stefan Löfven. Foto: Frankie Fouganthin. Licens: CC BY SA 4.0, Wikimedia Commons

DEBATT & HUMOR. Vad händer i Sverige eller snarare vad händer inte i Sverige? Här verkar allt kunna hända – samtidigt – medan omvärlden tittar på med stora Reinfeldts-ögon. Varje dag genererar landet-inte-så-lagom nyheter av internationell kvalitet samtidigt som nästan varje svensk fortfarande tiger.

Det gäller att passa på och njuta av minnet av det gamla goda Sverige innan svensken är ett minne blott, menar högerextremisterna vars fel allt egentligen är, enligt de som tar besluten om landets öde.

Sveriges demografi förändras och det med rekordfart. Idag är nästan 20% av Sveriges befolkning född i utlandet, enligt SVT som hänvisar till SCB. Landet är gränslöst inåt, men inte utåt. Sverige förbättrar gränsskyddet mot Norge för att skydda Norge mot smuggling. Danmark ökar skyddet mot Sverige för att skydda Danmark från Sverige. Finland kan gå samma väg som Danmark. Sverige är snart isolerat i ett vidöppet EU.

Moderatledaren Ulf Kristersson säger att Stefan Löfven förlorat kontrollen på landet. Löfven menar att invandringen ska öka eftersom vårt land är en humanitär stormakt och ska vara fortsatt bäst i klassen enligt Bilderberggruppen och Washington vars agendor inte är speciellt publika, men varje dag ser alla effekterna av de briefings som våra av Wallenberg selekterade högsta beslutsfattare får.

Annie Lööf säger att invandringen behövs för att rädda välfärden och att Sverige kan klara 30-miljoner invandrare, men svenska småstäder lider sedan flera år av ökat våld, bilbränder, handgranatsattacker och sprängningar. Brandförsvaret uppmanar folk att inte ställa sina bilar så nära sina hus så att de inte också börjar brinna.

Brandförsvaret uppmana folk att inte ställa sina bilar så nära sina hus så att de inte också börjar brinna. Socialborgarrådet och dansaren Jan Jönsson tycker man ska ge stödinsatser till kriminella och återvändande IS-terrorister eller skicka brev till dem och nyanlända får lära sig av RFSL att i Sverige kan alla ligga med alla och att alla könsidentiteter främjas.

Pensionärer äter kattmat för att klara sig av de äldre som ännu inte blivit uteliggare. De som blivit uteliggare får varmkorv av Stefan. Svenska ungdomar får bo kvar hemma hos sina föräldrar tills de är 35 år, medan migranter får retroaktiva bidrag, etableringsbidrag, förturer i bostadsköer och andra förmåner, samtidigt som inga krav ställs på integration.

De äldre vågar inte gå ut på kvällarna i rädsla för klanvåld, gängkriminalitet, rånrisk och vapen- och drogförsäljning på gator och torg, men Pensionärernas Riksförbund säger inget eftersom organisationen styrs av Socialdemokraterna.

Alla folkomflyttningar och all intern kritik mot allt som händer i landet är populismens, nationalismens och koldioxidens fel, enligt sittande Regering. Klimat-Greta med sitt allseende koldioxidöga hyllas som räddaren i nöden. På svensk barn-TV kan vi titta på vuxna som klätt ut sig till Biss och Kajs.

Regeringen har möte med sociala mediejättar och stormedia, möten där man kommer överens om att strypa alla nya nätmedier och kritiska medborgarjournalister som inte ligger i linje med massmediernas berättande.

Äldre damer anmäls av statsfinansierade Näthatsgranskaren och kallas till polisförhör om de delar migrationskritik på Facebook, en gigant som får nästan gratis elektricitet till sina svenska serverhallar. En av Försvarsmaktens servrar kapas och attackerar kopiöst en svensk nättidning och snart finns inga anställda journalister kvar ty alla är frilansare som på nåder får tillfälliga skribentuppdrag om de följer politisk korrekthet.

Jag stannar där i min översikt, men den hade kunnat bli väsentligt längre om alla områden som krackelerar i Sverige togs med. För den som söker finns alla fakta och även alla lösningar, men varken fakta eller lösningar är speciellt intressanta för de faktaresistenta beslutsfattare som sitter i Regeringen.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Man tar sig för pannan när nan läser detta:

  NB avslöjar: Moderat minister låg bakom marknadsföringen av Sverige som bidragsland
  https://nyhetsbyran.org/2019/11/01/moderat-minister-lag-bakom-marknadsforingen-av-sverige-som-bidragsland/

  Reinfeldt bakom det hela. Är inte detta ett medvetet sabotage och förräderi mot Sverige, dolt bakom ord som marknadsföring och annat? Säkert updrag från Soros eller annat i deep state. Andra som “spionerat’ för utomståendes intressen döms ju hårt. Många “ledare” i landet bör snabbt gripas för deras förgärliga gärningar.

 • Utanför Sverige talas det fritt ingen är rädd för att säga sanningen om Sverige? Vi som vill få ut sanningen hålls tillbaka av MSM och vissa “alternativmedia” själv håller jag mig i bakgrunden och försöker förstå vad som änder i mitt fädernesland men jag får inte skriva om det som jag vill. Så läs gärna denna artikel – http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=197252
  Kjell Holmsten

  • Kjell – Det är klart att du får skriva till MSM om allt det som du vill. Det kanske bara är så att MSM inte känner till hur illa ställt det är med Sverige idag och därför skriver dom ingenting om detta. Så det är nog på sin plats att någon skriver och berättar för MSM om Sveriges alla åldringsrån, ungdomsrån, våldtäkter, bilbränningar, skjutningar och sprängningar m.m. – och att man berättar att de personer som utför dessa brott inte är svenskar utan att det till 90% är invandrare. Om du skriver detta till MSM då ska du nog få se att MSM omgående tar tag i det här och informerar allmänheten om detta.

  • Verkställer och tillfredsställer regeringen majoritetens behov, skulle demokratin ha nytta av en regering, annars inte.

 • Jag tror att “tragikomik” är rätt beteckning, inte “humor”. Humöret blir inte bättre av denna melankoli. Man skrattar i ett nedstämt tragiskt satiriskt lidande, vilket i sig sätter guldkant på tillvaron när mörkret tungsint omsluter Sverige.

  Men vi svenskar har en fördel framför stackars migranter som lurats in i vårt kalla mörker. Vi är anpassade genetiskt för denna tungsinthet. Den finns i vår kultur. Den är t.o.m. en del av svensktillverkad melankolisk musik.

  När all depressiv skit adderas så begår många självmord. Migranterna, särskilt de med bruna ögon och brun hud, gör bäst i att hålla sig längre söderut. Det är farligt att vara i Sverige, t.o.m. för svenskar. Det är ett deppigt kallt ställe med hög arbetslöshet.

 • Även många saker som är normalt accepterade i det här landet är samtidigt väldigt konstiga. Läste om en man som dog i en olycka på en livsmedelsfabrik p.g.a. av felaktig utrustning. Företaget fick böta 1.5 miljoner till staten medan den avlidnes familj fick 120 000 kr i ersättning. Borde det inte varit tvärtom? Inte nog med att man ska betala arbetsgivaravgifter och skatt, utan om du då även dör på din post tjänar staten 12.5 ggr mer än de närmast sörjande. Sverige är verkligen fantastiskt…

  • Om man ser det som att staten är inte en pryl utan en grupp av personer med parasitiska intentioner (läs: låg emotionell frekvens) klarnar det. Är man kroniskt ondsint, kan man inte producera för sin egen försörjning, utan tvingas av livet för sin överlevnad att “stjäla”. Därav alla knep och trix på att finna upp nya skatteobjekt. Ja, även hela bidragsindustrin landar där. Leva på någon annans ansträngning. I en sund ekonomi är ju pengar symboliskt någons konserverade ansträngning. (Se skillnaden mellan guld- v.s. skuldmyntfot).
   Till nyttig produktion krävs entusiasm eller åtminstone konservatism. (hög E-frekvens).
   Se: Orwells “Grisfarmen” där den desillusionerade Hästen mot slutet finner sig trött och utsliten, medan Grisen frotterar sig i salongerna.

 • Hela denna artikel måste vara fejk news, för så illa är det inte med Sverige. Jag tittar själv på den väl ansedda SVT och där har man inte sagt något annat än att allt är bra med Sverige.

  • det finns minst två indikatorer på en förtryckare-stats begynnande fall, ironi och statyer på den store ledaren.
   Detta med att utbilda socialsekreterare bla, bla, Hur kan ledande visa sig så idiotiskt outbildade beträffande den religiösa tsunami vi upplever här i landet? Eller också är det en väldigt ondsint agenda som döljer sig här. Med den igenkänningsteknologi som idag finns, hm?

 • De här ministrarna och partiledarna har lite skev uppfattning om sej själva och sin uppgift. Den mycket diskuterade migrationspolitiken är just politik för att rosenbad, vissa kommunpolitiker och andra systemhejare ska kunna plocka ut sina väl tilltagna löner. Politiken har gått ut på att skapa en fiktiv högkonjunktur med dito ekonomiskt välstånd. Med andras pengar som vanligt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *