I Sverige kan allt hända och snart har allt hänt – En översikt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 oktober 2019
- Torbjörn Sassersson
Margot Wallström och Stefan Löfven. Foto: Frankie Fouganthin. Licens: CC BY SA 4.0, Wikimedia Commons
Margot Wallström och Stefan Löfven.

Vad händer i Sverige eller snarare vad händer inte i Sverige? Här verkar allt kunna hända – samtidigt – medan omvärlden tittar på med stora Reinfeldts-ögon. Varje dag genererar landet-inte-så-lagom nyheter av internationell kvalitet samtidigt som nästan varje svensk fortfarande tiger.

Det gäller att passa på och njuta av minnet av det gamla goda Sverige innan svensken är ett minne blott, menar högerextremisterna vars fel allt egentligen är, enligt de som tar besluten om landets öde.

Sveriges demografi förändras och det med rekordfart. Idag är nästan 20% av Sveriges befolkning född i utlandet, enligt SVT som hänvisar till SCB. Landet är gränslöst inåt, men inte utåt. Sverige förbättrar gränsskyddet mot Norge för att skydda Norge mot smuggling. Danmark ökar skyddet mot Sverige för att skydda Danmark från Sverige. Finland kan gå samma väg som Danmark. Sverige är snart isolerat i ett vidöppet EU.

Moderatledaren Ulf Kristersson säger att Stefan Löfven förlorat kontrollen på landet. Löfven menar att invandringen ska öka eftersom vårt land är en humanitär stormakt och ska vara fortsatt bäst i klassen enligt Bilderberggruppen och Washington vars agendor inte är speciellt publika, men varje dag ser alla effekterna av de briefings som våra av Wallenberg selekterade högsta beslutsfattare får.

Annie Lööf säger att invandringen behövs för att rädda välfärden och att Sverige kan klara 30-miljoner invandrare, men svenska småstäder lider sedan flera år av ökat våld, bilbränder, handgranatsattacker och sprängningar. Brandförsvaret uppmanar folk att inte ställa sina bilar så nära sina hus så att de inte också börjar brinna.

Brandförsvaret uppmana folk att inte ställa sina bilar så nära sina hus så att de inte också börjar brinna. Socialborgarrådet och dansaren Jan Jönsson tycker man ska ge stödinsatser till kriminella och återvändande IS-terrorister eller skicka brev till dem och nyanlända får lära sig av RFSL att i Sverige kan alla ligga med alla och att alla könsidentiteter främjas.

Pensionärer äter kattmat för att klara sig av de äldre som ännu inte blivit uteliggare. De som blivit uteliggare får varmkorv av Stefan. Svenska ungdomar får bo kvar hemma hos sina föräldrar tills de är 35 år, medan migranter får retroaktiva bidrag, etableringsbidrag, förturer i bostadsköer och andra förmåner, samtidigt som inga krav ställs på integration.

De äldre vågar inte gå ut på kvällarna i rädsla för klanvåld, gängkriminalitet, rånrisk och vapen- och drogförsäljning på gator och torg, men Pensionärernas Riksförbund säger inget eftersom organisationen styrs av Socialdemokraterna.

Alla folkomflyttningar och all intern kritik mot allt som händer i landet är populismens, nationalismens och koldioxidens fel, enligt sittande Regering. Klimat-Greta med sitt allseende koldioxidöga hyllas som räddaren i nöden. På svensk barn-TV kan vi titta på vuxna som klätt ut sig till Biss och Kajs.

Regeringen har möte med sociala mediejättar och stormedia, möten där man kommer överens om att strypa alla nya nätmedier och kritiska medborgarjournalister som inte ligger i linje med massmediernas berättande.

Äldre damer anmäls av statsfinansierade Näthatsgranskaren och kallas till polisförhör om de delar migrationskritik på Facebook, en gigant som får nästan gratis elektricitet till sina svenska serverhallar. En av Försvarsmaktens servrar kapas och attackerar kopiöst en svensk nättidning och snart finns inga anställda journalister kvar ty alla är frilansare som på nåder får tillfälliga skribentuppdrag om de följer politisk korrekthet.

Jag stannar där i min översikt, men den hade kunnat bli väsentligt längre om alla områden som krackelerar i Sverige togs med. För den som söker finns alla fakta och även alla lösningar, men varken fakta eller lösningar är speciellt intressanta för de faktaresistenta beslutsfattare som sitter i Regeringen.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq