5 förslag för att stoppa förnedringsbrottsligheten – istället för att ge den bidrag

publicerad 16 februari 2020
- av NewsVoice
Stefan Löfven (Pawel Janiak, Unsplash.com) och Hanif Bali (pressfoto, M, Regeringen)
Stefan Löfven (Pawel Janiak, Unsplash.com) och Hanif Bali (pressfoto, M, Regeringen)
Stefan Löfven (Pawel Janiak, Unsplash.com) och Hanif Bali (pressfoto, M, Regeringen). Montage: NewsVoice.

DEBATT. Hanif Bali presenterar fem förslag för att stoppa förnedringsbrottsligheten i Sverige. Dessa skiljer sig markant från Stefan Löfvens förslag som handlar om mer bidrag till utsatta gängkriminella områden. Löfven menar att förnedringsbrottsligheten beror på alliansens tidigare skattesänkningar. Plågorna beror alltså inte alls på Socialdemokraternas politik.

Text: NewsVoice | #stoppaförnedringsbrotten #stoppaförnedringsbrottsligheten

Stefan Löfvens argumentation:

"Under lång tid pågick en politik, under åtta år med den förra borgerliga regeringen, som innebar skattesänkningar och neddragningar i välfärden. Det håller inte. Nu har vi lagt om den politiken, vi ska satsa mer på välfärden", sa Stefan Löfven. "Nu har vi lagt om den politiken", sa Löfven till Expressen.

Hanif Bali förkastar Löfvens resonemang och gör liknelser med hur den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) som på samma sätt ansåg att sociala insatser, mer personal och mer bidrag till skolorna var lösningen.

Risken med Löfvens förslag, istället för att stoppa förnedringsbrottsligheten, uppmuntrar eller till och med ger den indirekt stöd (red anm).

Hanif Bali vill stoppa förnedringsbrottsligheten. Pressfoto: M, Regeringen).
Hanif Bali (pressfoto, M, Regeringen).

"Löfven säger att förnedringsrånen är pga brist på moral (orsakat av skattesänkningar) och lösningen är att man ska man satsa på sociala insatser och skolan. Exakt samma recept Reinfeldt förordade efter husbykravallerna. Dessa skolor får redan gigantiska bonussummor. Funkar ej."

"Min åsikt är att det handlar om etnifierad ghettofiering med starkt offerskapsnarrativ och majoritetsaversion driven av massiv invandring. Det är inget något skolsystem kan lyckas eller kommer lyckats åtgärda, någonsin. Nyckeln ligger i annan policy." - Hanif Bali

Läs mer: Stefan – Du är nu Sveriges maffiaboss

Fem förslag för att stoppa förnedringsbrottsligheten

Hanif Balis förslag [arkiverat]:

  1. Frigör polisens resurser genom att långtidsinkapacitera hyperkriminella. Det är en väldigt liten men välkänd grupp som tar upp det mesta av polisens resurser men som glider in och ut ur kåken med pga mesiga straff. Långa straff frigör polisens kapacitet för andra brott.
  2. Straffa familjerna. Vräkning av familjer pga stenkastande ungdomar i Malmö har gett väldigt gott resultat. Detsamma bör användas mot unga gängkriminella, skapar extremt starka incitament för föräldrar att engangera sig och incitament för ungdomarna att inte engagera sig.
  3. Minska nativiteten bland stora fattiga familjer. Minska bidragsincitament och öka preventivmedelanvändning bland barnrika familjer. Bidragstagande sjubarnsfamiljer kan ej vara effektiva föräldrar i väst. Kvinnlig makt över reproduktion är effektiv fattigdomsbekämpning.
  4. Minska invandringen. Alla åtgärder är förgäves om man fyller på med nya klienter gör åtgärder.
  5. Bryt upp endogamin. Det upprätthåller xenofobi, klientelism, nepotism, skapar oförmåga att underställa sig rättstaten, lojaliserar kriminella nätverk.

Text: NewsVoice