Bill Gates kommenterar coronakrisen och spekulationer om honom

publicerad 7 juli 2020
- av Torbjörn Sassersson red.
Bill Gates 29 juni 2020. Foto: eget arbete (via TED.com)
Bill Gates 29 juni 2020. Foto: eget arbete (via TED.com)
Bill Gates, June 29, 2020. Photo: own work, hand-out by Ted.com

NOTERAT. Dataprogramsutvecklaren och entreprenören Bill Gates tror att miljontals dödsfall i Covid-19 kan bli ett faktum i slutet 2020, men samtidigt medger han att de faktiska dödsfallen, i områden som inte är överpopulerade, understiger 1% av alla smittade. Gates kommenterar konspirationsteorier med fullt stöd av TED-chefen Chris Anderson.

Intervju: “Head of TED” Chris Anderson ställer frågor till Bill Gates den 29 juni 2020

Bill Gates menar att de exceptionella med Covid-19 är att mycket få av de drabbade hostar trots att smittan Sars-cov-2 är en utpräglad lungsjukdom, men att detta innebär att Covid-19 därför sprids lättare eftersom osmittade inte får några varningssignaler. Dessutom brukar de personer som primärt har infektioner i de övre luftvägarna sällan söka vård, vilket innebär att de rör sig mer fritt i samhället och på så vis smittar andra.

Gates anser att USA i retrospekt öppnade upp samhället alldeles för fort. Han menar vidare att pandemin har visat många fördelarna med online-undervisning och distansarbete.

Intervjun eller snarare samtalet mellan Chris Anderson och Bill Gates präglas i hög grad av ett samtyckande kramratskap och fler kritiska frågor skulle i en mer professionell framställning ställas.

Gates är mycket insatt i datatekniska och statistiska bedömningsgrunder, men att han saknar medicinsk utbildning. Gates startade och är stor ägare i Microsoft som säljer dataprogram, operativsystem och online-tjänster för distansarbete och distansutbildning.

Chris Anderson och Bill Gates diskuterar Anthony Faucis framträdande roll som talesperson för amerikanska CDC. Fauci är en amerikansk läkare och immunolog. Både Fauci och Gates är stora förespråkare för vaccin och massvaccination mot Sars-cov-2.

Chris Anderson säger att en undersökning visar att över 4 miljoner postningar i sociala medier kopplar samman Bill Gates med flera konspirationsteorier. En annan undersökning uppges visa att 40% av alla republikaner tror att Gates kommer att ligga bakom ett vaccin som påstås innehålla mycket små mikrochips som kan positionerna alla vaccinerade människor.

Bill Gates försöker med vissa svårgheter förklara hur han hanterar dessa påståenden. Han medger att han inte riktigt vet hur han ska adressera dessa misstankar. Att skratta bort dem är inte rätt väg, men han. Anklagelserna är allvarligt riktade mot honom och att skratta åt dem lär inte göra något bättre, menar han.

Chris Anderson (Head of TED.com). Foto: eget arbete. Bearbetning: NewsVoice.se

Chris Anderson är mer rakt på sak i sin kritik av konspirationsteoretiker. Han anser att Fox News-reportern Laura Ingraham har bidragit till att sprida elaka konspirationsteroier om Bill Gates och därför anser han, 34 minuter in i intervjun, att Ingraham bör Bill Gates om ursäkt.

Bakgrunden är bla att Laura Ingraham på twitter skrivit att:

Digitally tracking Americans’ every move has been a dream of the globalists for years. This health crisis is the perfect vehicle for them to push this.

Ingrahams uttalande är dock inte helt taget ur luften eftersom Bill Gates efterlyser ett digitalt certifikat för att identifiera (och därmed spåra) alla som kommer att få ett framtida Covid-19-vaccin. Hur denna märkning och spårning ska gå till är dock oklart.

Chris Anderson som uppger att TED är en ickepolitisk kanal framför tydligt att den som tror att Bill Gates är en konspiratör är galen och måste få sitt huvud undersökt!

Enligt ett rykte har Gates under en intervju från 2011 sagt att vacciner kan användas för att reducera befolkningsmängden i världen. Gates uttalade samma sak under ett TED Talk i februari 2010 (se 4 min 40 sek).

Gates säger mycket riktigt under en intervju på CNN i februari 2011 att vacciner (se textutdrag på CNN) har betydelse för att minska befolkningsutvecklingen, men hans uttalande har dragits ur sitt sammanhang. Faktagranskningssajten Snopes har grävt i ärendet och kom fram till att Gates inte alls vill reducera befolkningstillväxten genom att orsaka infertilitet eller död med hjälp av giftiga vacciner utan snarare försöka få fler barn att överleva tack vare vacciner.

Gates resonerar att om barnadödligheten minskas genom massvaccinationer, kommer föräldrar i tredje världen välja att skaffa färre barn. Snopes medger att argumentationen är föremål för debatt likväl som oenigheter inom forskarkretsar.

Text: Torbjörn Sassersson | Reservation: Denna text utgör inte en komplett sammanställning av allt vad som framkom under intervjun. Använd gärna kommentarsfältet för att lyfta upp fler aspekter ur intervjun. | Källa: Virtual TED Talk

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Intervjuaren Chris Andersons bakgrund är ju på ett ungefär samma som Bill Gates så nog finns det fog för misstanken att TED Talks med Chris Anderson som CEO sitter i samma båt som tex Billl Gates.

  Båda drar fördel av att skattetekniskt driva sk NGO:s (Non Governmental Organisations) ibland också kallade Non Profit Organisations. Som alltid bara att följa pengarna så ser man att även denna organisation är en av den globala finanselitens alla olika kanaler för att skapa och styra opinionsbildningen.

  Tittar man på alla de vilka bjudits in för att prata hos TED Talks så lyser det progressiv vänster och pk-kultur lång väg när man ser namnen på dessa.

  Att Chris Anderson så tydligt dödskallemärker alla vilka är tveksamma till Bill Gates uppsåt behöver bara titta på i vilka olika miljöer denne amerikanske oligark rör sig. Bill Gates har band till alla tveksamma verksamheter så länge de ger honom en möjlighet att framstå som god filantrop men som i realiteten ökar hans förmögenhet.

  Något han har gemensamt med tex George Soros och andra vars mål det är maximera den egna profiten, om det sker till priset av en krossad ekonomi och massdöd via kinesviruset spelar mindre roll.

  Först skall Donald Trump stoppas från att bli omvald, om de lyckas går allt tillbaka till som det varit förut och alla dessa globalister kan fortsätta att lura mänskligheten.

  Trump är paradoxalt nog hela världens enda hopp.

 • Även om vissa påståenden om Gates är ogrundade är det bortom alla tvivel att Bill Gates är inne på detta med massvaccination för pengarna och han har en självbild som inte får ifrågasättas. Hans bästa allierade är massmedierna som inte ställer några kritiska frågor.

  Rockefeller och Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som affärsidé
  https://newsvoice.se/2020/05/rockefeller-bill-gates-monopolkapitalister-pandemier/

  Bill Gates ”förutsåg” coronavirus-utbrott och finansierade coronaviruspatent
  https://newsvoice.se/2020/01/bill-gates-coronavirusutbrott-coronaviruspatent/

 • Ondska som paraderar öppet som ondska, är väl ytterst sällsynt. Lord Voldemort i Harry Potter-böckerna vill skapa en värld där dom renblodiga och trollkunniga har alla rättigheter – och vanliga, ickemagiska människor är reducerade till tjänare – “For the Greater good”. Bill Gates är väl knappast Voldemort himself – men en framträdande underhuggare. En Ond trollkarl! Offer för hans globala vaccinationsiver saknas ju inte: steriliserade, avlidna, neurologiskt förstörda människor – vanligen med icke vit hudfärg i Asien, Latinamerika, Afrika. Och hans släkt har sysslat med befolkningsbegränsning och rasbiologi i generationer. Steget från att tjäna pengar på datavirus – till att tjäna ännu mer på hopknåpade, förbättrade människobesmittande virus är inte långt – för den som saknar kärlek o medkänsla o bara räknar pengarna i den allt tjockare (digitala) plånboken.

 • Han har varit med om att skapa en falsk pandemi som har vänt upp o ner på världen …och det är ju inte så att psykopaterna är klara på långa vägar ännu. Det räcker för mig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *