SVT förföljer personer som varnar för riskabla vacciner

publicerad 25 november 2020
- Gästskribent
Michael Zazzio, 2020. Foto: Jesper Johansson

SVT GRANSKAS. Kanalen använder skattemedel för att under 18 månader förfölja och dokumentera personer som skyddar barn från vacciners skadeverkningar. SVT förvrider vad de intervjuade säger och använder dolda kameror och mikrofoner. Artikelserien granskar makthavarna på SVT.

Text och granskning: Sara Boo, Linda Karlström och Michael Zazzio

Dokument inifrån-redaktionen har visst ingen rast, ingen ro. Det tog inte många månader innan vi insåg att även vi själva var utsatta för samma redaktion, med sina maffiametoder, dock med en annan journalist – Emelie Simmons – som hade mamman ”Carolina” med sig samt ibland filmaren Sven Lindahl. Linda Karlström berättade för oss att detta supertrevliga filmteam, som även hade filmat Michael Zazzio, Marina Ahlm och Sara Boo samt Ann-Charlotte Stewart med flera, hade följt henne under 1½ år, bland annat på de föreläsningar som Linda hade hållit.

SVT-journalisterna besökte även Linda Karlströms hem för att, som de sade, ”rama in Linda i hennes naturliga miljö”. De hade således kommit Linda väldigt nära, blivit riktigt goda vänner, och de var ivriga supportrar av hennes arbete. De ville helt enkelt ge en uppriktig bild och filma mamma Carolinas väg för att lära sig mer om vacciner, för att hon skulle kunna ta ett mer aktivt och medvetet beslut nu, när hon väntade sitt andra barn.

Carolina: ”Vi har spelat in allt Linda, allt, och vi kommer att sända det i SVT!”

Linda Karlström ringde oss i oktober för att berätta att hon just hade varit på den sista intervjun med filmteamet. Hon hade fått köra till grannstaden för att träffa dem i deras Airbnb-lägenhet. Linda berättar:

Malin Olofsson (Foto: Mattias Ahlm, SR)
”Carolina”, Malin Olofsson. Foto: Mattias Ahlm, SR

När intervjun började, så tog det inte lång tid innan stämningen förändrades. Carolina blev aggressiv och hennes ögon blixtrade. Hon skrek bland annat anklagande att jag var en lögnare som inte visste vad jag pratade om och att jag bidrog till att barn dör. Jag tog av mig mikrofonen och undrade upprört vad de höll på med, och då avslöjade de sig. De hade hela tiden jobbat för SVT. Carolina sa att hennes egentliga namn är Malin, och hon skrek hotfullt ’Vi har spelat in allt Linda, allt, och vi kommer att sända det i SVT!’

De hade nämligen dolda mikrofoner och spelade in allt som sades även då kameran var avstängd under fika och matpauserna, då de gjorde allt för att Linda skulle prata om ”förbjudna ämnen”, allt för att hitta sådant som de komprometterande skulle kunna använda mot henne för att karaktärsmörda henne inför hela det svenska folket.

Carolina var oerhört nyfiken på allt som tycktes finnas utanför åsiktskorridoren, och hon ställde entusiastiska frågor om bland annat New World Order, invandring och mångkultur. När Linda berättade om förloppet, så såg Sara Boo direkt likheterna med scenariot med Agneta Bravélius, och Michael Zazzio ringde upp Dokument inifrån-redaktionen som bekräftade att journalisterna var från SVT. Då visste vi vad vi hade att vänta.

Filmteamet besökte Michael Zazzio

Michael Zazzio, 2020. Foto: Jesper Johansson
Michael Zazzio, 2020. Foto: Jesper Johansson

Även Michael Zazzio besöktes av filmteamet. Han filmades under en av sina vaccinföreläsningar. Under föreläsningen presenterade han, precis som Linda gör, vetenskapligt material som visar att vacciner har risker och är skadliga. I föreläsningsmaterialet fanns det även grafer och annan information som baseras på nationell statistik, till exempel från den svenske docenten Jackie Swartz och den amerikanska vaccinskadedatabasen VAERS. Michael filmades även senare på sin hörsel- och balansklinik i Hovmantorp. Även där styrdes ämnet snabbt över på sådant som ligger utanför SVT:s åsiktskorridor. Frågan är hur mycket av själva sakfrågan som kommer att tas upp i STV.

Emelie Simmons låtsades vara god kristen

Linda Karlström (2000-Talets Vetenskaps ordförande) och även Michael Zazzio (ansvarig utgivare för tidningen Hälsofrihet) har blivit utsatta för ett övergrepp som vida överskuggar allt annat som de har varit med om. De kan inte förstå att det finns människor som kan spela godheten själv när de i själva verket har extremt onda avsikter och inget hellre vill än att kasta dig i lejongropen med huvudet före. Att den påstått ansvariga för hela övergreppet – Emelie Simmons – dessutom presenterar sig som kristen och att hon jobbar för Svenska kyrkan känns än mer absurt.

Kyrkan har emellertid tagit avstånd från Emilie Simmons tilltag och tycker att beteendet är mycket märkligt, och de har även sagt att hon inte har jobbat för kyrkan på flera år. Till både Michael Zazzio, Sara Boo och Marina Ahlm har Emelie hävdat att hon är så intresserad av hälsa, och nu har fastnat för vaccinfrågan och att det är kyrkan som står bakom och finansierar projektet. Till Linda sade Emelie att finansieringen kom från ett arv som hon hade fått. Till Sara Boo sa Emelie Simmons även att hon hade en man som stöttade henne finansiellt.

Anna Nordbeck (pressfoto: Magnus Bergström), Linda Karlström, Malin Olofsson (Mattias Ahlm, SR), Emelie Simmons (Ideellt Forum) och Sven Lindahl (pressfoto). Kollage: NewsVoice
Anna Nordbeck (pressfoto: Magnus Bergström), Linda Karlström, Malin Olofsson (Foto: Mattias Ahlm, SR), Emelie Simmons (Ideellt Forum) och Sven Lindahl (pressfoto: Svenlindahl.com). Kollage: NewsVoice

Mamman ”Carolina” var egentligen programproducenten Malin Olofsson på SVT

Mamman ”Carolina” var således inte alls någon orolig mamma som ville veta mer om vaccin, utan hon visade sig till och med vara programproducenten Malin Olofsson. Hon var den som hade grillat Linda allra mest vid det sista mötet, där Linda anklagades för att vara både konspirationsteoretiker och antisemit.

Linda Karlström skriver att om det är någon som fortfarande tror att SVT följer moraliska och etiska principer, så torde den barnatron nu vara död – helt död. SVT:s personal har inte följt de pressetiska reglerna, och de har behandlat hederliga medborgare som om de vore brottslingar – och allt beror på att de föreläser om vacciners skadeverkningar. Både i Sverige och Finland har alla medborgare åsiktsfrihet, och människors olika åsikter får inte utan deras vetskap och medgivande registreras och hängas ut till allmän bespottning.

Sådant sysslar man med i diktaturer. Finska Yle har flera gånger ”avrättat” Ann-Katrine Backman inför hela det svenska/ finska folket då Yle falskt har uppgett att hon skulle vara brottslig och då finns det inte ens någon polisanmälan mot henne – sanningen är att hon följer de striktare svenska reglerna trots att hon inte behöver det i Finland.

Även Anders Sultan och Michael Zazzio har hängts ut friskt av Yle med Annvi Gardberg i spetsen, och även NHF/NHF Sweden har fått sig en törn ibland. Det som Yle och SVT sysslar med är ren statspropaganda. Vart är Sverige och Finland på väg?

Text och granskning: Sara Boo, Linda Karlström och Michael Zazzio

Artikelserien som granskar makthavarna på SVT

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq