Sjuksköterskor fick vaccinöverdoser – Hamnade på sjukhus med Covid-19-liknande symptom

2
2911
Reuters om överdosering av vaccin. Licens (mobil): Unsplash.com. Bild: NewsVoice.
Reuters om överdosering av vaccin. Licens (mobil): Unsplash.com. Bild: NewsVoice.

COVID-19-VACCIN. Åtta tyska sjuksköterskor fick av misstag kraftiga överdoser av Pfizer-BioNTechs coronavirusvaccin. Fyra av dessa lades in på sjukhus med Covid-19-liknande symptom, skriver Reuters.

Pfizer insisterar på att megadoser är säkert, men injektionerna var fem gånger högre än vad som är en normal dos av vaccinet. Incidenten skedde i den tyska staden Stralsund rapporterar flera stora medier.

 

De åtta anställda fick fem gånger dosen på 30 mikrogram. Fyra av de anställda lades in på sjukhus som en ”försiktighetsåtgärd” efter att de upplevt influensaliknande och Covid-19-liknande symptom, enligt Stefan Kerth som är distriktsadministratör i Vorpommern-Rügen. De hade fått doser på 150 mikrogram. Det är oklart om någon av de kliniska prövningarna har testat så höga doser.

“Jag beklagar djupt denna incident”, sa Kerth till journalister och uttryckte “hopp” om att “de drabbade inte har några allvarliga biverkningar”.

Den överdoserade gruppen bestod av sju kvinnor och en man, alla mellan 38 och 54 år. Vaccinet administreras först till äldreboenden och de anställda vid dessa anläggningar.

Läs mer: Mer än 5000 Covid-19-vaccinerade i USA har rapporterat allvarliga biverkningar

Introduktionen av de nya covid-19-vaccinerna har inte skett utan problem. Vissa sjukvårdsdistrikt avvisat har vaccinförsändelser eftersom man misstänkt att dessa inte hållits vid den extremt kalla temperaturen på -70 grader Celsius som krävs för att bibehålla säkerhet och effektivitet, enligt tillverkaren.

Sju distrikt i tyska Bayern valde att returnera 1000 doser efter att de inkomna lådorna med vaccindoser hade en inre temperatur på upp till +15 grader Celsius. Även andra problem med försändelserna har uppmärksammats, vilka kan vara orsakade av alltför hastiga försök att implementera vaccinprogrammen. RT skriver att många länders sjukvårdsadministrationer i olika länder nästan verkar skryta om att vara först med att snabbt starta massvaccineringar.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
29 december 2020 kl 00:13

Sju sjuka sjuksköterskor – och ännu en!

VAX-IN-IN-DU-ST-RIN

Vax och fjädrar förde Ikaros upp mot höga höjder, men solens ljus fick vaxet att smälta och de påklistrade vingarna att falla.

NewsVoice
NewsVoice
Gäst
4 januari 2021 kl 15:10

Läkare intensivvårdas efter vaccinering

“I Mexiko inleddes massvaccineringen mot coronaviruset den 29 december. En av de läkare som var först ut med att vaccineras intensivvårdas nu efter att ha drabbats av allvarliga komplikationer.”

https://samnytt.se/lakare-intensivvardas-efter-vaccinering/