Bulletins Tino Sanandaji ställer fuldiagnos på SwebbTV

publicerad 3 januari 2021
- Anders Gustafsson
Tino Sanandaji, Mikael Willgert och Anders-Gustafsson.
Tino Sanandaji, Mikael Willgert och Anders Gustafsson.

REPLIK. Tino Sanandaji är en viktig röst i etern, men inte precis en ”faktakollare” du kan lita på. Han är initiativtagaren till den nya oberoende dagstidningen Bulletin, men han skyddar inte din yttrandefrihet och diversifierade perspektiv. Om du gillar SwebbTV har du problem med psyket, anser Sanandaji. Du är ett hjälplöst barn som behöver Sanandaji när du ska fatta beslut om vad och vilka du ska ignorera. Det skriver Anders Gustafsson i en replik till Sanandajis nedsättande skriverier i sociala medier om SwebbTV.

Tino Sanandaji: SwebbTV är en kanal med konspirationsteorier

Tino Sanandaji berättar för oss i en serie inlägg på Facebook att SwebbTV är en “konspiratorisk sida”. Ni vet som när Cassius snackade ihop sig med några andra för att mörda Julius Caesar. Som bevis på detta tycker förmodligen Sanandaji att Sjunnessons avhopp för tre år sen styrker hans teser. I ett annat inlägg tar han fäste på Magnus Stenlund som medverkat i SwebbTV i drygt en månad. Det finns i Sanandajis värld en stor grupp konspirationsteoretiker som kanalägaren Mikael Willgert omger sig med. De är alla tokiga: Janouch, Matikainen och Berglund.

Det mest troliga är dock att den pragmatiska Willgert med en utbildning i teknisk fysik från KTH har lindat in sitt kranium i bestruken hushållsaluminium och hittat på alla galenskaper helt själv, men det skulle givetvis vara en mer koncentrerad konspiration.

Du som tittar på SwebbTV har problem med psyket

Inte nog med ett Sanandaji tycker att SwebbTV:s tittare har psykiska problem. Själva kanalen är också ansvarig för vad “tittarna” skriver på sociala medier.

Tino Sanandaji på Facebook.
Tino Sanandaji tror att SwebbTV:s läsare är galna.

Fast det gäller givetvis inte hans egen hårt sanerade miljö.

Har SwebbTV:s tittare har psykiska problem?
Tino Sanandaji anser att SwebbTV:s tittare har psykiska problem och just därför gillar programmen.

Utöver att Sanandaji inte har en utbildning inom teknisk fysik har han inte heller en utbildning inom psykologi. Han kommer därför till slutsatsen att ni som har kollat på intervjun med Leif Östling nu tillhör en skara som “av psykologiska skäl älskar konspirationstänk”, inte just för att du tittat på ett specifikt avsnitt utan för att det finns program som ni kanske inte har sett.

Att bara kika på intervjun med Chris Forsne och undvika allt annat räcker inte för ett undantag – ett av 700 program är slutgiltigt bevis på en psykologisk störning. Bara ett litet snabbtitt över någons axel och du kan skuldbeläggas för allt SwebbTV:s innehåll. Sanandaji tittade själv precis så länge han behövde för att inte bli inkluderad i den stora gruppen av psykfall som även beter sig som en sekt, enligt honom.

Är SwebbTV en sekt?
Tino Sanandaji anser att SwebbTVs tittar beter sig som en sekt.

Bulletin inte först med nyheten

När Sanandaji skrev sitt fisförnäma inlägg hade NewsVoice redan skrivit om SwebbTV:s nedstängning och dessutom gjort en 65 minuter lång intervju som publicerades i textform. Även Fria Tider hade skrivit en artikel som innehöll en intervju med Willgert. DN hade skrivit en artikel med falsk information som NewsVoice hade ifrågasatt i ytterligare en artikel. Nya Dagbladet, Nyheter Idag och Samhällsnytt hade också skrivit artiklar med väldigt stor spridning.

“Faktagranskaren” Tino Sanandaji skriver därför att de “enda tidningar som överhuvudtaget rapporterat händelsen” är Bulletin och den vänsterfeministiska dagstidningen ETC. Eftersom Sanandajis läsare är kunniga och inte knäppgökar som SwebbTV:s tittare hittar de en länk till Epoch Times som han infogar i sitt inlägg och som därmed är fullständigt.

Är alternativmedia ens tidningar?
Tino Sanandaji anser inte att alternativmedia är tidningar.

“Tino Sanandaji-fakta”

“Sanandaji-fakta” har därmed författats och styrkts av ett nyktert sällskap. Sanandaji är trots allt, precis som Oden, mycket vis, men halvt blind. Hans tvåögda SD-boomers hjälper honom dock samtidigt som förnedringspiskan viner runt deras huvuden.

Just nu har Bulletins artikel om nedstängningen inte i närheten av de 24 000 reaktioner som NewsVoice har på Facebook. Detta trots att Sanandajis Bulletin var “först att skriva om det”, fem dagar efter NewsVoice.

Bokus är en konspirationsteoretisk bokhandel

Tino Sanandaji är inte sen med att förklara alla anledningar till varför SwebbTV:s yttrandefrihet är konspirationsteori. Det mest slagkraftiga argument han har är att folk som skriver böcker också tillhandahåller en “synopsis”.

Tino Sanandaji bokus
Tino Sanandaji anser att Bokus är en konspirerande bokhandel.

På Bokus och SwebbTV:s hemsidor står det att en bok om Palme är “seriös faktagranskning”. Sanandaji blir då jättearg och skäller likt en persisk hund att de *säljer* folliehatsboken [sic] på sin hemsida och marknadsför den aktivt.

Tino Sanandaji på Facebook.
Tino Sanandaji glömmer att faktagranska sina påståenden.

Tino Sanandaji menar också att han inte alls vill stänga ner alternativmedier. Han vill bara övertyga sina läsare om att de inte finns, själv låtsas han som om att de inte finns, han förtalar dem och sprida felaktig information så att de blir nedstängda.

Det var ju trots allt inte organiserat förtal om ”vit makt” från Expo som fick det att hända med full uppbackning från de medier som Sanandaji själv tror att han tillhör. Det var inte heller på grund av inblandning från Regeringen. Sanandaji anför istället att det var det nya viruset som de feltalade om.

Är du fortfarande inte övertygad om att Tino Sanandaji har rätt?

Behöver Tino Sanandaji en psykiatrisk utvärdering?

Tino Sanandaji på Facebook.
Tino Sanandaji tycker att man är samma sak som sina intervjuobjekt.

Tino Sanandaji verkar anse att blott intervjua en annan person som har sensationell information gör intervjuaren till en konspirationsteoretiker om informationen, enligt honom, kan anses vara “en påvisbar galen teori”.

Problemet är att Sanandaji verkar vara en överkänslig person som snabbt går in i en reaktion på obehagliga fakta utanför hans egen filterbubbla. Han verkar vara så snabb i sin motreaktion att hans mentala kapacitet kanske borde bli föremål för en psykiatrisk utvärdering. Bör Sanandaji ha en diagnos?

Text: Anders Gustafsson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • UPPDATERAD: Bulletin rasar mot SVT:s sågning – men SVT står fast

  “SVT:s kritiker Per Andersson liknar Bulletins sajt vid en ”låtsastidning gjord av en skolklass”, vilket har upprört Bulletins medarbetare. Men Kulturnyheternas ansvariga utgivare Karolina Andersson ställer sig frågande till kritiken.”

  https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/uppdaterad-bulletin-rasar-mot-svt-s-sagning-men-svt-star-fast/

  “Skolklassen” motarbetar nu ogenerat erkänt funktionshindrade som också får en fuldiagnos.

  “personer med hitte-på-oro är skogstokigt”

  https://bulletin.nu/nej-till-bidrag-for-mikrovagsskyddande-folie

  Fakta om funktinshindret bulletinmobbarna kränker i sin senaste hittepå mobbingdiagnos.
  https://www.balanspunkten.info/eloverkanslighet-en-erkand-funktionsnedsattning/
  https://eloverkanslig.org/missforstand-och-funkfobi/

 • UPPDATERAD: Bulletin rasar mot SVT:s sågning – men SVT står fast

  “SVT:s kritiker Per Andersson liknar Bulletins sajt vid en “låtsastidning gjord av en skolklass”, vilket har upprört Bulletins medarbetare. Men Kulturnyheternas ansvariga utgivare Karolina Andersson ställer sig frågande till kritiken.”

  https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/uppdaterad-bulletin-rasar-mot-svt-s-sagning-men-svt-star-fast/

  “Skolklassen” motarbetar nu ogenerat erkänt funktionshindrade som också får en fuldiagnos.

  “personer med hitte-på-oro är skogstokigt”

  https://bulletin.nu/nej-till-bidrag-for-mikrovagsskyddande-folie

  Fakta om funktinshindret bulletinmobbarna kränker i sin senaste hittepå mobbingdiagnos.
  https://www.balanspunkten.info/eloverkanslighet-en-erkand-funktionsnedsattning/
  https://eloverkanslig.org/missforstand-och-funkfobi/

 • Tino Sanandaj påstås vara en skicklig ekonom. Då bör han stanna i det facket och inte lägga sig i annat som han uppenbarligen inte förstår.
  Swebbteve stängdes ner av Youtube som ,som många andra som , inte följer deras community rules.
  Att påstå att de som väljer Swebbteve har psykiska problem är att blottlägga sina egna fördomar. I så fall är får de som inte bara ser utan även tror på SVT, TV4 anses bindgalna !

  • Ja, TV-troende har hos många ersatt gedigen tro på sanna värden.

   Gyllene Tider:
   “Flickorna på TV2, åhå-hå. Det är ni som får jorden att gå runt.”

 • Tino Sanandaj påstås vara en skicklig ekonom. Då bör han stanna i det facket och inte lägga sig i annat som han uppenbarligen inte förstår.
  Swebbteve stängdes ner av Youtube som ,som många andra som , inte följer deras community rules.
  Att påstå att de som väljer Swebbteve har psykiska problem är att blottlägga sina egna fördomar. I så fall är får de som inte bara ser utan även tror på SVT, TV4 anses bindgalna !

  • Ja, TV-troende har hos många ersatt gedigen tro på sanna värden.

   Gyllene Tider:
   “Flickorna på TV2, åhå-hå. Det är ni som får jorden att gå runt.”

 • Högerextrema hat-och-hot antisemiter samarbetar i propagandaloger i syfte att sprida konspirationsteorier om vacciner. Sedan är dom onda också.

  Sa jag rätt nu Tino Sanandaji? Får jag vara med i er klubb nu?

  • Erik, du glömde “Hets”! Tyvärr! Gör ett nytt försök och skriv då gärna även något om “höger” och “vänster” och helt om! – helt i enlighet med Sun Tzu!

   Och öva dig på att svära! Här gäller svavelosande eder, förstår du?!”

 • jag har med glädje och intresse följt SwebbTV på Youtube med välutbildade och kunniga personer ansvarige utgivare är (uppges det) civilingenjör och Lars Bern har varit rådgivare till PG Gyllenhammar och Arnstberg är professor emeritus

 • Högerextrema hat-och-hot antisemiter samarbetar i propagandaloger i syfte att sprida konspirationsteorier om vacciner. Sedan är dom onda också.

  Sa jag rätt nu Tino Sanandaji? Får jag vara med i er klubb nu?

  • Erik, du glömde “Hets”! Tyvärr! Gör ett nytt försök och skriv då gärna även något om “höger” och “vänster” och helt om! – helt i enlighet med Sun Tzu!

   Och öva dig på att svära! Här gäller svavelosande eder, förstår du?!”

 • jag har med glädje och intresse följt SwebbTV på Youtube med välutbildade och kunniga personer ansvarige utgivare är (uppges det) civilingenjör och Lars Bern har varit rådgivare till PG Gyllenhammar och Arnstberg är professor emeritus

 • Där sjönk Tino som en sten.
  Han har poäng i en sak, det finns de som likt en sekt “försvarar” allt som sägs och påstås i alternativmedior. Men, det finns skäl, tex att man ser sig som en förtryckt gruppering (vilket också är fallet) med åsikter och slutsatser som inte får komma till tals på andra ställen. Dessutom, dessa sektliknande försvarare finns inom alla politiska (och religiösa) läger och är inte unikt för swebbTv’s publik. Verkligen inte.
  Att han inte ens låtsas se Fria tider, Samnytt, Newsvoice eller Nyheter Idag….suck, vad ska man säga? Är jag konspirationsteoretiker om jag påstår att Tino är en del av PK-etablissemanget nu och vill tiga ihjäl meningsmotståndare, eller ser han dessa som konkurrenter bara och vill “ta över” med sin bulletin?
  Sist så vill jag även sucka åt hans påstående att en intervjuare som är artig och trevlig inte nödvändigtvis måste hålla med den intervjuade om allt. Snälla Willgert ta inte åt dig, fortsätt intervjua med integritet och respekt.

 • Där sjönk Tino som en sten.
  Han har poäng i en sak, det finns de som likt en sekt “försvarar” allt som sägs och påstås i alternativmedior. Men, det finns skäl, tex att man ser sig som en förtryckt gruppering (vilket också är fallet) med åsikter och slutsatser som inte får komma till tals på andra ställen. Dessutom, dessa sektliknande försvarare finns inom alla politiska (och religiösa) läger och är inte unikt för swebbTv’s publik. Verkligen inte.
  Att han inte ens låtsas se Fria tider, Samnytt, Newsvoice eller Nyheter Idag….suck, vad ska man säga? Är jag konspirationsteoretiker om jag påstår att Tino är en del av PK-etablissemanget nu och vill tiga ihjäl meningsmotståndare, eller ser han dessa som konkurrenter bara och vill “ta över” med sin bulletin?
  Sist så vill jag även sucka åt hans påstående att en intervjuare som är artig och trevlig inte nödvändigtvis måste hålla med den intervjuade om allt. Snälla Willgert ta inte åt dig, fortsätt intervjua med integritet och respekt.

 • Den som godtroget anser att konspirationer inte till stor del har styrt historien och den allmänna synen på den, i synnerhet under de senaste fem seklerna, bör mycket noga läsa denna PDF-bok:
  https://ia801008.us.archive.org/35/items/F.TupperSaussyRulersOfEvilUsefulKnowledgeAboutGoverningBodies/F.%20Tupper%20Saussy%20-%20Rulers%20of%20Evil%2C%20Useful%20Knowledge%20About%20Governing%20Bodies.pdf

  Återkom sedan i diskussionen här om detta tema genom att presentera ETT ENDA bevis för att NÅGOT som framförs i boken är felaktigt. Jag har hittills inte funnit något sådant bevis, trots mycket noggrann läsning, och ser fram emot att ni antar denna utmaning!

  Även om boken formellt sett är skriven som en ledigt framförd vetenskaplig avhandling med elegant argumentation, som kan kontrolleras genom kända fakta i allmänna historiska redogörelser och genom talrika referenser, är det som att läsa den mest spännande kriminalhistoria – för det är just vad den är!

  Det är en en rafflande kriminalhistoria på makronivå!

  Boken, som har titeln RULERS OF EVIL, är trots sin logiskt bevisförande uppbyggnad, skriven med en personligt karaktär som gör den till ett episkt mästerverk. Den är lättläst och det är svårt att ta paus i läsandet!

  Här avtäcks sanningar som varit förborgade för nästan alla och som visar på konspirationer av hisnande gigantiska mått.

  Jag vill ge rådet att börja med att läsa introduktion och förord, vilket ger boken en stark personlig prägel och som belyser det sensationella innehållet som sedan följer.

 • Dom konspirerar, vi för fram teorierna.

  Tinos kommunikationsförsök kan liknas vid den äkta mannen i det till lika olyckliga äktenskapet, där han håller på att förlora kontrollen över sin kvinna och därför fastnar i ändlösa anklagande monologer istället för att ställa frågor och lyssna när svaren kommer.

  Det Tino et concorters saknar är nyfikenhet. Han vill inget veta. Han vill inte lyssna.

 • Den som godtroget anser att konspirationer inte till stor del har styrt historien och den allmänna synen på den, i synnerhet under de senaste fem seklerna, bör mycket noga läsa denna PDF-bok:
  https://ia801008.us.archive.org/35/items/F.TupperSaussyRulersOfEvilUsefulKnowledgeAboutGoverningBodies/F.%20Tupper%20Saussy%20-%20Rulers%20of%20Evil%2C%20Useful%20Knowledge%20About%20Governing%20Bodies.pdf

  Återkom sedan i diskussionen här om detta tema genom att presentera ETT ENDA bevis för att NÅGOT som framförs i boken är felaktigt. Jag har hittills inte funnit något sådant bevis, trots mycket noggrann läsning, och ser fram emot att ni antar denna utmaning!

  Även om boken formellt sett är skriven som en ledigt framförd vetenskaplig avhandling med elegant argumentation, som kan kontrolleras genom kända fakta i allmänna historiska redogörelser och genom talrika referenser, är det som att läsa den mest spännande kriminalhistoria – för det är just vad den är!

  Det är en en rafflande kriminalhistoria på makronivå!

  Boken, som har titeln RULERS OF EVIL, är trots sin logiskt bevisförande uppbyggnad, skriven med en personligt karaktär som gör den till ett episkt mästerverk. Den är lättläst och det är svårt att ta paus i läsandet!

  Här avtäcks sanningar som varit förborgade för nästan alla och som visar på konspirationer av hisnande gigantiska mått.

  Jag vill ge rådet att börja med att läsa introduktion och förord, vilket ger boken en stark personlig prägel och som belyser det sensationella innehållet som sedan följer.

 • Dom konspirerar, vi för fram teorierna.

  Tinos kommunikationsförsök kan liknas vid den äkta mannen i det till lika olyckliga äktenskapet, där han håller på att förlora kontrollen över sin kvinna och därför fastnar i ändlösa anklagande monologer istället för att ställa frågor och lyssna när svaren kommer.

  Det Tino et concorters saknar är nyfikenhet. Han vill inget veta. Han vill inte lyssna.

 • Inga konspirationer utan teorier om dem och vice versa! Hur många teorier har inte visat sig stämma när i slutänden alla fakta kommit fram! Förr kallades detta grävande journalistik men idag när merparten av journalisterna mer är ett talesrör för sina ägare så tvingas nu allmänheten att gräva fram fakta. Detta kallas medborgarjournalister och de har fått ta över bördan att gräva och snoka för att finna ut vad som ligger bakom de större konspirationerna. Ibland kallas de konspirationsteoretiker men sällan hyllas de av maktens medier eftersom de förstör bilden av dem som goda människor som värnar om sina befolkningar.

 • Tino Sanandaji vill distansera sig från de som en gång lyfte upp honom. Nu sätter han igång med guilt by association genom att påstå att en kanal är konspiratorisk bara att de intervjuar en person med en konspiratonsteori……klassar alla som kollar på SwebbTV som dumma i huvudet som inte själva kan välja vad man tror på…

  Hans egna påståenden klassades som konspirationsteorier för några år sedan…..killen kan inte behärskar sig när han blir emotsagd av skickligare retoriker, utan går till personangrepp och sätter igång med att kalla folk som inte håller med honom för “idiothöger” och “tokhöger”.
  Undrar hur långlivad han blir på Bulletin om han börjar bete sig så mot Arpi och Alice när de inte håller med honom….

  • Ja, det kan man ju undra!

   Men det är Tino som står bakom hela Bullshiten – initiativ, finansiering, planering:
   https://bulletin.nu/nyheter/all/detta-ar-bulletin-sveriges-nya-dagstidning

   Alltsedan urminnes tider har det funnits svikare – de som en gång fått sitt stöd av många, men som sedan vänt sig emot dem som burit upp dem och istället vänt sig till de mäktiga här på jorden, Tyrannosaurus och andra tyranner för att få sin plats i köttgryten.

   Men tinosaurierna, tyrannosaurierna, jättarna och kolosserna – de bara försvann!

 • Tino var för några år sedan verkligen bra, lite aggresiv men höll ändå en god ton och var saklig inom sitt område. Nu känner han sig uppenbarligen och beter sig som en kung med rätt att bete sig hur han vill med spott och spe, det är beklagligt.

 • Intressant läsning!

  Ja både artikeln, kommentarerna och artiklarna på Bulletin i ämnet…..

  Verkar som att alla “konspirationer” nu kommer upp till ytan. Själv låg jag här i soffan och kände mig allmänt kärlekslös, men så får jag veta att jag “älskar konspirationer” på grund av min allmänna psykiska läggning. Undrar om försäkringskassan skulle godta diagnosen riktigt jävla skogstokig?

  Skämtåsido så publicerade Bulletin idag en artikel med titeln “Folket har stått mot eliten alltsedan Marx”. I den kan vi läsa “Ibland är eliten att lita på – ibland inte. Vi kunde lita på Erlander, men inte på Ceausescu.” Man får nästan känslan att Tino helt “okritiskt” låter människor som tror eliten konspirerar mot folket få komma till tals.

  En alternativ förklaringsmodell till palmemordet är alltså en galen konspiration? Men Tage Erlander var en hyvelns prick? Att Tage var inblandad i de Svenska koncentrationslägren var också en gång i tiden en “konspirationsteori”, men nu mainstream.
  https://sverigesradio.se/artikel/2282405

  Visst kan Tino ha lite problem med grundläggande fakta trots statistikkunskaper. När över 700 filmer blir till ett hundratal för någon som utger sig för att vara så noggrann blir det ju lite löjligt. Men måste ändå säga att jag gillar det jag sett av Tino även om det inte är så mycket. Någon som har vett nog att respektera yttrandefriheten får väl respekteras även om vissa tycker att han kväver yttrandefriheten genom sitt tyckande. Det gör inte jag, jag håller med Tino, låt idioterna avslöja sina egna brister i det offentliga….

  Själv tycker jag inte om att ställa diagnoser på människor jag aldrig träffat. Men med Tino kostar jag dock på mig diagnosen “Skitnödig”. Riktigt jävla skitnödig……

  I ett klimat där ordet konspirationsteoretiker blivit det nya Nazist så gör man på Bulletin uppenbarligen allt för att inte associeras med oss knäppskallar. Men verkar som om Tino blev för skitnödig och sket i det blå skåpet. Ogenomtänkta uttalanden om saker man inte kan ett skit om kan vi andra kosta på oss. Men när Tino gör det i sin iver att få komma in i värmen så blåser det nu lite kallt om öronen.

  Själv ser jag fram emot att läsa Tino Sanandajis bok om “Palmemordet en galen konspirationsteori” där han lägger alla fakta på bordet.

 • Inga konspirationer utan teorier om dem och vice versa! Hur många teorier har inte visat sig stämma när i slutänden alla fakta kommit fram! Förr kallades detta grävande journalistik men idag när merparten av journalisterna mer är ett talesrör för sina ägare så tvingas nu allmänheten att gräva fram fakta. Detta kallas medborgarjournalister och de har fått ta över bördan att gräva och snoka för att finna ut vad som ligger bakom de större konspirationerna. Ibland kallas de konspirationsteoretiker men sällan hyllas de av maktens medier eftersom de förstör bilden av dem som goda människor som värnar om sina befolkningar.

 • Tino Sanandaji vill distansera sig från de som en gång lyfte upp honom. Nu sätter han igång med guilt by association genom att påstå att en kanal är konspiratorisk bara att de intervjuar en person med en konspiratonsteori……klassar alla som kollar på SwebbTV som dumma i huvudet som inte själva kan välja vad man tror på…

  Hans egna påståenden klassades som konspirationsteorier för några år sedan…..killen kan inte behärskar sig när han blir emotsagd av skickligare retoriker, utan går till personangrepp och sätter igång med att kalla folk som inte håller med honom för “idiothöger” och “tokhöger”.
  Undrar hur långlivad han blir på Bulletin om han börjar bete sig så mot Arpi och Alice när de inte håller med honom….

  • Ja, det kan man ju undra!

   Men det är Tino som står bakom hela Bullshiten – initiativ, finansiering, planering:
   https://bulletin.nu/nyheter/all/detta-ar-bulletin-sveriges-nya-dagstidning

   Alltsedan urminnes tider har det funnits svikare – de som en gång fått sitt stöd av många, men som sedan vänt sig emot dem som burit upp dem och istället vänt sig till de mäktiga här på jorden, Tyrannosaurus och andra tyranner för att få sin plats i köttgryten.

   Men tinosaurierna, tyrannosaurierna, jättarna och kolosserna – de bara försvann!

 • Nej, tänker att Sanandaji kanske är kurd och bör få tänka om yttrandefrihet som möjligen tänks inom kurdiska samhällen. Positiv till mångkultur är vi massinvandringskritiker…

  Eller så har han hämtat inspiration hos frihetliga libertarianer, såsom den SD-rasister dissande MP-samarbetande Johan Norberg.

  Nåväl, det projekt han hoppat på befolkas av likasinnade antirasitiska sökare av pk-etablissemangets gunst, tillika Trump-kritiker och så vidare. Bidragsförsörja kommer de att skramla på i något de inbillar sig är vinnande globalistiskt ideologiskt utrymme mellan vänster och frihetligt nationell höger.

  Tror inte på Palme-teorin och gillar inte såna som Ingrid Carlqvist (drama queen som flera gånger blockat mig på sina sajter hon kallar ytrandefrihetsfundamentalistiska), men sett Wilgerts intervju där han ifrågasatte och inte spelade med mer än att låta personen ifråga redogöra för sin åsikt. Ett ganska bra program, hade för 30 år sen kunnat sändas i SVT.

  Oproblematiskt ta upp känd konspirationsteori, men hade Bulletin vågat ta upp hålet i Estonia innan det upphörde vara konspirationsteori?

  • Bulletin poserar nog bara som något annat än systemmedia. Men det är nog bara på ytan och ledning och skribenter kommer knappast utmana etablissemangets verklighetsbeskrivningar i någon verklig omfattning. Man ser en marknad för en skrift som placerar sig till “höger” men fortfarande innanför den vänsterliberala bubblan…

 • Tino var för några år sedan verkligen bra, lite aggresiv men höll ändå en god ton och var saklig inom sitt område. Nu känner han sig uppenbarligen och beter sig som en kung med rätt att bete sig hur han vill med spott och spe, det är beklagligt.

 • Intressant läsning!

  Ja både artikeln, kommentarerna och artiklarna på Bulletin i ämnet…..

  Verkar som att alla “konspirationer” nu kommer upp till ytan. Själv låg jag här i soffan och kände mig allmänt kärlekslös, men så får jag veta att jag “älskar konspirationer” på grund av min allmänna psykiska läggning. Undrar om försäkringskassan skulle godta diagnosen riktigt jävla skogstokig?

  Skämtåsido så publicerade Bulletin idag en artikel med titeln “Folket har stått mot eliten alltsedan Marx”. I den kan vi läsa “Ibland är eliten att lita på – ibland inte. Vi kunde lita på Erlander, men inte på Ceausescu.” Man får nästan känslan att Tino helt “okritiskt” låter människor som tror eliten konspirerar mot folket få komma till tals.

  En alternativ förklaringsmodell till palmemordet är alltså en galen konspiration? Men Tage Erlander var en hyvelns prick? Att Tage var inblandad i de Svenska koncentrationslägren var också en gång i tiden en “konspirationsteori”, men nu mainstream.
  https://sverigesradio.se/artikel/2282405

  Visst kan Tino ha lite problem med grundläggande fakta trots statistikkunskaper. När över 700 filmer blir till ett hundratal för någon som utger sig för att vara så noggrann blir det ju lite löjligt. Men måste ändå säga att jag gillar det jag sett av Tino även om det inte är så mycket. Någon som har vett nog att respektera yttrandefriheten får väl respekteras även om vissa tycker att han kväver yttrandefriheten genom sitt tyckande. Det gör inte jag, jag håller med Tino, låt idioterna avslöja sina egna brister i det offentliga….

  Själv tycker jag inte om att ställa diagnoser på människor jag aldrig träffat. Men med Tino kostar jag dock på mig diagnosen “Skitnödig”. Riktigt jävla skitnödig……

  I ett klimat där ordet konspirationsteoretiker blivit det nya Nazist så gör man på Bulletin uppenbarligen allt för att inte associeras med oss knäppskallar. Men verkar som om Tino blev för skitnödig och sket i det blå skåpet. Ogenomtänkta uttalanden om saker man inte kan ett skit om kan vi andra kosta på oss. Men när Tino gör det i sin iver att få komma in i värmen så blåser det nu lite kallt om öronen.

  Själv ser jag fram emot att läsa Tino Sanandajis bok om “Palmemordet en galen konspirationsteori” där han lägger alla fakta på bordet.

 • Sandanaji är en stor besvikelse. För några år sedan när jag hade kontakt med honom framstod han som en kämpe som ville använda sin offentliga position så offenvivt som möjligt för svenska folkets skull, utan att förlora den. Att pudla och förnedra sig själv för att ställa sig in hos fienden är i sig svagt och omanligt. Att som Tino gör, anstränga sig för att håna och gläfsa med emfas mot sina sidokamrater, för att ställa sig in hos fienden, är uselt. Till dig själv Tino vill jag säga: Kom aldrig tillbaka.

  • Tack för den avhyvlingen! Har s a s samma erfarenhet, nämligen att för några år sedan uppfattade även jag Sanandaji som en hedervärd kämpe. No more – och som sagt: kom aldrig tillbaka; vill vare sig se eller lyssna till dig i offentlig debatt, Tino!!!

 • Det är anmärkningsvärt att en mästrad gök som Sanandaji, som väl på skohorn-manér tvångsmatats full med etablissemangets doktriner och sofismer, inte förmår att höja sig över de sedvanliga så utslitna påhoppsklichéerna.

 • Nej, tänker att Sanandaji kanske är kurd och bör få tänka om yttrandefrihet som möjligen tänks inom kurdiska samhällen. Positiv till mångkultur är vi massinvandringskritiker…

  Eller så har han hämtat inspiration hos frihetliga libertarianer, såsom den SD-rasister dissande MP-samarbetande Johan Norberg.

  Nåväl, det projekt han hoppat på befolkas av likasinnade antirasitiska sökare av pk-etablissemangets gunst, tillika Trump-kritiker och så vidare. Bidragsförsörja kommer de att skramla på i något de inbillar sig är vinnande globalistiskt ideologiskt utrymme mellan vänster och frihetligt nationell höger.

  Tror inte på Palme-teorin och gillar inte såna som Ingrid Carlqvist (drama queen som flera gånger blockat mig på sina sajter hon kallar ytrandefrihetsfundamentalistiska), men sett Wilgerts intervju där han ifrågasatte och inte spelade med mer än att låta personen ifråga redogöra för sin åsikt. Ett ganska bra program, hade för 30 år sen kunnat sändas i SVT.

  Oproblematiskt ta upp känd konspirationsteori, men hade Bulletin vågat ta upp hålet i Estonia innan det upphörde vara konspirationsteori?

  • Bulletin poserar nog bara som något annat än systemmedia. Men det är nog bara på ytan och ledning och skribenter kommer knappast utmana etablissemangets verklighetsbeskrivningar i någon verklig omfattning. Man ser en marknad för en skrift som placerar sig till “höger” men fortfarande innanför den vänsterliberala bubblan…

 • Sanandaji är såvitt framkommer en ekonom och som det är han ju erkänt framstående. Men frågan är om han inte bör hålla sig inom de ramarna. Att gå ut i den allmänna debatten och försöka införa censur, genom att påtala vad som får publiceras och inte, är knappast något som stärker hans aktier i sammanhanget.
  Samtidigt måste han ju få göra det eftersom det annars blir censur. Men lite grann vill man ju påpeka att en skomakare inte, hur lättvindigt som helst, får tillmätas samma förtroende att laga en klocka som att bliva vid sin läst och laga skor.
  Sanandaji har för utom ett sju jävla humör också svårt att ta till sig yttrandefriheten. I synnerhet när det gäller debatter med honom. Och han kan bli väldigt grov i munnen och oförskämd.

  • Wikipedia om “att bliva vid sin läst”:
   Skomakare bliv vid din läst är ett talesätt som går ut på att man bör hålla sig till att bedöma det man känner till. Det kommer från latinets Sutor, ne ultra crepidam vilket egentligen betyder “skomakaren må icke bedöma något utöver skon”

   Detta talesätt är applicerbart på såväl Sandalji som Rockström,
   precis som talesättet “att stå med båda fötterna på jorden”.

 • Jag hade hoppats att Bullentin skulle vara något som skiljde sig från övrig MSM men efter vad jag läst där och nu detta är Bullentin uppenbarligen bara en spik till i kistan där yttrendefrihet och sanning begravs.
  Sanandaji och Wolodarski tycks ha mycket gemensamt så varför besvära sig med att starta en ny tidning?
  Är det för att få mer statliga stöd till “rätt” åsiktspridning?
  Eller att ge ett sken av att “utbrytande” journalister skulle ge en mer korrekt bild av världen än den media som börjar tappa allmänhetens förtroende?
  Är Bullentin bara ytterligare ett verktyg för oligarkerna?

 • Sandanaji är en stor besvikelse. För några år sedan när jag hade kontakt med honom framstod han som en kämpe som ville använda sin offentliga position så offenvivt som möjligt för svenska folkets skull, utan att förlora den. Att pudla och förnedra sig själv för att ställa sig in hos fienden är i sig svagt och omanligt. Att som Tino gör, anstränga sig för att håna och gläfsa med emfas mot sina sidokamrater, för att ställa sig in hos fienden, är uselt. Till dig själv Tino vill jag säga: Kom aldrig tillbaka.

  • Tack för den avhyvlingen! Har s a s samma erfarenhet, nämligen att för några år sedan uppfattade även jag Sanandaji som en hedervärd kämpe. No more – och som sagt: kom aldrig tillbaka; vill vare sig se eller lyssna till dig i offentlig debatt, Tino!!!

 • Det är anmärkningsvärt att en mästrad gök som Sanandaji, som väl på skohorn-manér tvångsmatats full med etablissemangets doktriner och sofismer, inte förmår att höja sig över de sedvanliga så utslitna påhoppsklichéerna.

 • Sanandaji är såvitt framkommer en ekonom och som det är han ju erkänt framstående. Men frågan är om han inte bör hålla sig inom de ramarna. Att gå ut i den allmänna debatten och försöka införa censur, genom att påtala vad som får publiceras och inte, är knappast något som stärker hans aktier i sammanhanget.
  Samtidigt måste han ju få göra det eftersom det annars blir censur. Men lite grann vill man ju påpeka att en skomakare inte, hur lättvindigt som helst, får tillmätas samma förtroende att laga en klocka som att bliva vid sin läst och laga skor.
  Sanandaji har för utom ett sju jävla humör också svårt att ta till sig yttrandefriheten. I synnerhet när det gäller debatter med honom. Och han kan bli väldigt grov i munnen och oförskämd.

  • Wikipedia om “att bliva vid sin läst”:
   Skomakare bliv vid din läst är ett talesätt som går ut på att man bör hålla sig till att bedöma det man känner till. Det kommer från latinets Sutor, ne ultra crepidam vilket egentligen betyder “skomakaren må icke bedöma något utöver skon”

   Detta talesätt är applicerbart på såväl Sandalji som Rockström,
   precis som talesättet “att stå med båda fötterna på jorden”.

 • Jag hade hoppats att Bullentin skulle vara något som skiljde sig från övrig MSM men efter vad jag läst där och nu detta är Bullentin uppenbarligen bara en spik till i kistan där yttrendefrihet och sanning begravs.
  Sanandaji och Wolodarski tycks ha mycket gemensamt så varför besvära sig med att starta en ny tidning?
  Är det för att få mer statliga stöd till “rätt” åsiktspridning?
  Eller att ge ett sken av att “utbrytande” journalister skulle ge en mer korrekt bild av världen än den media som börjar tappa allmänhetens förtroende?
  Är Bullentin bara ytterligare ett verktyg för oligarkerna?

 • En viktig skillnad mellan nyhetsmedierna Bulletin och Svebbtv:

  – Bulletin frossar i osakliga personangrepp för att tysta och håna.

  – Swebbtv ger de tystade, förtalade och förtryckta en röst.

  • Jag håller helt med om att SwebbTV ger de tystade en röst, men Bulletin verkar inte som tidning innehålla osakliga personangrepp för att tysta och håna.

   Däremot uppstår nu frågetecken runt attityden hos de som arbetar på Bulletin. Hånar de i smyg de nya nätmedierna och vill egentligen Bulletins ledning bli erkända av systemmedia?

   • Folkpartisten, den motbjudande Lars Lejonborg, är med i Bullshittins lag. Han påstår att hans lögn om språkkrav inför valet 2006, som han sen aldrig mer sade ett enda ord om, hade gjort att världshistoriens största invandring hade funkat finfint. Bullshittin ägnar sig alltså åt den mest lögnaktiga och groteska regimpropagandan. Jag kommer aldrig att klicka på den geggan, jag vet ju redan precis allt som de kommer att skriva under sin existens. Eller skriva och skriva, de idisslar ju bara samma avföring hela tiden och tuggar aldrig om någonting som finns i verkligheten.

    Det brukade vara så att skolbarn kunde tolka lite svenska åt sina föräldrar. Men nu när de flesta skolorna i landet har en majoritet elever utan någon svensk anknytning, så har även de upphört att lära sig någon svenska och skolorna övergår till att undervisa på arabiska istället. 2/3 av alla under 18 år i Malmö sägs ha utländsk bakgrund. Under 2030-talet blir etniska svenskar en minoritet i Sverige. År 2100 är svenska språket utdött. Så det är lika bra att lägga ned alla former av svenskaundervisning så att eleverna inte kastar bort sin tid på något som saknar värde.

    • Björn, du skriver: “Folkpartisten, den motbjudande Lars Lejonborg, är med i Bullshittins lag.”

     • Undra på att denna nya tidskrift gått läck och sjunker som en sten med en sådan landsförrädare ombord!
     • Hur kan man försöka bygga något nytt och gott med något genomruttet som fundament?

     Sverige behöver vädra ut på vinden, i källaren och alla etage därimellan!

     Lyssna på låten “Rötter” av Lasse Tennander:

     BLÅS, VIND, BLÅS…!

  • (En annan Björn Larson än min namne som postade 06:02 här)

   SwebbTV gjorde sig ingen tjänst med att intervjua personer som menar att Elvis, eller om det var Plame, lever. Och att WTC 911 sprängdes av CIA med kärnvapen… Lars Berns pillernoja hjälper inte heller. Jag måste alltid varna alla jag rekommenderar SwebbTV att de också intervjuar konspirationsteoretiker som vill sälja sina böcker, i utbyte mot sponsring. Vet man ingenting om t.ex. klimatdomedagslögnen, coronapanikdemin, islamismen så är det lätt för en tittare att avfärda samtal om de ämnena också efter att ha sett en knäppjök få prata helt utan någon invändning eller vettig fråga.

   Ska man ha en intervjuserie där ordet är fritt för knäppjökar så ska man skilja den, med en separat programledare, från samtal om samhällsfrågor.

   • Se där, se där! Björnen snarkar till i sitt kyliga ide och pissar ut sitt revir där han ligger – allt medan han drömmer vidare om censur och alla knäppgökarnas eget lilla värmande bokbål.

    • Det är helt enkelt bra media att skilja mellan psykiatriska terapisessioner med sjuka individer som insisterar på uppenbart helt omöjliga och meningslösa konspirationer, från diskussioner om samhällsfrågor.

 • En viktig skillnad mellan nyhetsmedierna Bulletin och Svebbtv:

  – Bulletin frossar i osakliga personangrepp för att tysta och håna.

  – Swebbtv ger de tystade, förtalade och förtryckta en röst.

  • Jag håller helt med om att SwebbTV ger de tystade en röst, men Bulletin verkar inte som tidning innehålla osakliga personangrepp för att tysta och håna.

   Däremot uppstår nu frågetecken runt attityden hos de som arbetar på Bulletin. Hånar de i smyg de nya nätmedierna och vill egentligen Bulletins ledning bli erkända av systemmedia?

   • Folkpartisten, den motbjudande Lars Lejonborg, är med i Bullshittins lag. Han påstår att hans lögn om språkkrav inför valet 2006, som han sen aldrig mer sade ett enda ord om, hade gjort att världshistoriens största invandring hade funkat finfint. Bullshittin ägnar sig alltså åt den mest lögnaktiga och groteska regimpropagandan. Jag kommer aldrig att klicka på den geggan, jag vet ju redan precis allt som de kommer att skriva under sin existens. Eller skriva och skriva, de idisslar ju bara samma avföring hela tiden och tuggar aldrig om någonting som finns i verkligheten.

    Det brukade vara så att skolbarn kunde tolka lite svenska åt sina föräldrar. Men nu när de flesta skolorna i landet har en majoritet elever utan någon svensk anknytning, så har även de upphört att lära sig någon svenska och skolorna övergår till att undervisa på arabiska istället. 2/3 av alla under 18 år i Malmö sägs ha utländsk bakgrund. Under 2030-talet blir etniska svenskar en minoritet i Sverige. År 2100 är svenska språket utdött. Så det är lika bra att lägga ned alla former av svenskaundervisning så att eleverna inte kastar bort sin tid på något som saknar värde.

    • Björn, du skriver: “Folkpartisten, den motbjudande Lars Lejonborg, är med i Bullshittins lag.”

     • Undra på att denna nya tidskrift gått läck och sjunker som en sten med en sådan landsförrädare ombord!
     • Hur kan man försöka bygga något nytt och gott med något genomruttet som fundament?

     Sverige behöver vädra ut på vinden, i källaren och alla etage därimellan!

     Lyssna på låten “Rötter” av Lasse Tennander:

     BLÅS, VIND, BLÅS…!

  • (En annan Björn Larson än min namne som postade 06:02 här)

   SwebbTV gjorde sig ingen tjänst med att intervjua personer som menar att Elvis, eller om det var Plame, lever. Och att WTC 911 sprängdes av CIA med kärnvapen… Lars Berns pillernoja hjälper inte heller. Jag måste alltid varna alla jag rekommenderar SwebbTV att de också intervjuar konspirationsteoretiker som vill sälja sina böcker, i utbyte mot sponsring. Vet man ingenting om t.ex. klimatdomedagslögnen, coronapanikdemin, islamismen så är det lätt för en tittare att avfärda samtal om de ämnena också efter att ha sett en knäppjök få prata helt utan någon invändning eller vettig fråga.

   Ska man ha en intervjuserie där ordet är fritt för knäppjökar så ska man skilja den, med en separat programledare, från samtal om samhällsfrågor.

   • Se där, se där! Björnen snarkar till i sitt kyliga ide och pissar ut sitt revir där han ligger – allt medan han drömmer vidare om censur och alla knäppgökarnas eget lilla värmande bokbål.

    • Det är helt enkelt bra media att skilja mellan psykiatriska terapisessioner med sjuka individer som insisterar på uppenbart helt omöjliga och meningslösa konspirationer, från diskussioner om samhällsfrågor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *