Karin Sörbring skärpning! – Vi sprider fakta om coronavacciner

13
Löpsedeln från Expressen den 15 jan 2021. Pressfoto på Karin Sörbring. Kollage: NewsVoice
Löpsedeln från Expressen den 15 jan 2021. Pressfoto på Karin Sörbring. Kollage: NewsVoice

REPLIK. Karin Sörbring på Expressen påstår i sin artikel att jag och några andra hälsoprofiler sprider falska uppgifter. Originalrubriken lyder: “Svenska grupperna som sprider falska uppgifter om coronavaccinen” med tillägget “Experten: Den här typen av desinformation dödar” i webbversionen. Vi håller naturligtvis inte med om det. Hon kallar mig även “spinndoktor”.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad kl 07:34

Karin Sörbring och hennes chefer nekar min replik

Jag kontaktade Karin Sörbring på Expressen om att få in en replik. Jag fick snabbt ett svar efter att jag under fredagskvällen skickat in en färdig replik till Expressenredaktionen.

Svaret löd:

“Nu har jag stämt av med mina chefer. De hälsar att alla uppgifter i reportaget är korrekta och att du har redan har fått generöst utrymme att bemöta de saker vi ville rapportera om gällande din verksamhet.” – Karin Sörbring

Jag svarade med vändande mail:

“Hälsa dina chefer att jag från början inte var intresserad av att delta i ett reportage där ni redan från början bestämt att vi skulle sänkas. Du hade kunna kontakta mig (även om jag la på luren vid första samtalet) för att be mig bemöta med ett par citat. Så vilket generöst utrymme handlar det om? Jag fick noll utrymme. Alla ord är dina. De enda ord som är mina är några artikelcitat. Det är ju inte samma sak som att låta mig komma till tals. Och nu får jag inte ens in en replik…

När ska du som journalist kontrollera de källor som tex jag alltid tydligt hänvisar till gällande covidvaccin? Det handlar om New York Times, seriösa forskare, seriösa studier, universitet, information direkt från läkemedelsbolagen.

Känner du dig nöjd med dig själv när du som makthavare hänger ut mig på ett oschysst sätt inför 100,000-tals läsare på webben, i tryck och på löpsedlar över hela landet?”

Skärmdump från Expressens förstasida på webben den 14 jan 2021. “Svenska grupperna som sprider falska uppgifter om coronavaccinen” med tillägget “Experten: Den här typen av desinformation dödar”

Repliken som Expressen inte vill att du ska läsa:

De svenska grupperna som sprider fakta om coronavacciner

Benämningen spinndoktor blev jag tilldelad av en journalist 2012. Min kommentar är att jag i så fall är en spinndoktor som försöker arbeta med positivt spinn med hederliga och faktabaserade metoder för att upplysa i diverse sakfrågor. Min kanal är tidningen NewsVoice där jag låtit de vaccinkritiker som nämns i Expressenartikeln få möjlighet att bemöta SVT:s negativa spinn i dokumentären Vaccinkrigarna. [Karin Sörbring gnällde i sin artikel på att jag lät några personer få komma till tals efter att de hängts ut av SVT]

Karin Sörbring tar i sin artikel om vacciner upp mina privata och journalistiska undersökningar av CIA:s metod kallad remote viewing (fjärrsyn), något jag granskade för 15-20 år sedan. Varför Expressen kopplar remote viewing till vacciner är förmodligen oklart för många. [CIA offentliggjorde den hemligstämplade forskningen 1995 på CIA.gov.]

Karin Sörbring nämner att jag rapporterat att ”effektiviteten är minimal och att målet endast är att mildra symptom som hosta och huvudvärk” när det gäller Covid-19-vaccinerna. Informationen kommer direkt från vaccintillverkarna och kan enkelt kontrolleras.

Jag var också med och producerade en dokumentär om forskaren och läkaren Andrew Wakefield som fann en misstänkt koppling mellan mässlingsvaccin och autism, något som inte kunnat motbevisas. Vi intervjuade Wakefield i New York för att ge honom chansen att bemöta negativt spinn iscensatt av svenska och utländska medier. Han berättade för oss att nästan ingen tidning kontaktade honom för att låta honom komma till tals. Storyn om honom var tydligen redan bestämd i förväg.

Slutligen skriver Karin Sörbring att jag utlovat en faktacheck huruvida covidvaccin innehåller schimpansvirus. Faktachecken visade att minst en vaccintillverkare använder schimpansvirus som “bärare” i mRNA-vaccin. Även detta går enkelt att kontrollera.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Relaterat

Löpsedel (retuscherad) från Expressen den 15 jan 2021. Pressfoto på Karin Sörbring. Montage: NewsVoice
Löpsedel (retuscherad inom röd ram) från Expressen den 15 jan 2021. Pressfoto på Karin Sörbring. Montage: NewsVoice
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
M
M
Gäst
18 januari 2021 kl 00:28

Vilken fullkomligt vidrig människa som hänger ut folk på löpsedeln som försöker sprida information i syfte om allmänhetens hälsa! Hoppas hon står först i kön för vaccination och får akut ansiktsförlamning eller något av de andra roliga bieffekterna av coronavaccinet.

Ulla-Britt Gustafsson
Gäst
17 januari 2021 kl 11:56

Håller med dig David Thiger!
Har prenumererat på tidningen i 25 år och den är superbra.

Dessa “de uthängda” är de som jag beundrar mest. Vi lever i en galen tid.

David Thiger
Gäst
17 januari 2021 kl 00:03

Tompa: Vilken alternativmedia menar du? 2000-Talets Vetenskap med Linda Karlström och Michael Zazzio har “gått samma väg” i över 25 år och blir bara bättre och bättre med åren, som en flaska vin! 🙂

Tompa
Tompa
Gäst
16 januari 2021 kl 17:59

Sanna Hedin och Linda Karlström är jävligt trovärdiga.
Synd bara att alternativmedia blev precis som efter taxiavregleringen. Fullt med friåkare som tog död på nått som kunde blivit bra. Genom att ta hutlösa priser plus att standarden sjönk med alla NY-Svenskar inom branschen
Ser att alternativmedia kommer gå samma väg. Fakta resistenta “journalister” är bara förnamnet

Yvonne Johansson
Yvonne Johansson
Gäst
16 januari 2021 kl 14:23

När blev Expressen sanningsägare? Nu har dom ialla fall upplyst fler människor vilka som man kan lyssna på. Strunta i dom

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
16 januari 2021 kl 10:41

Svensk media är duktig på att förvränga och förtiga, men även övriga länders media är ett stort skämt. New York Post skrev om de 23 som dött efter att ha fått Pfizers giftcocktail i Norge. I artikeln lyfter de fram hur myndighetspersoner i sin tur lyfter fram att de som har dött var äldre sköra människor med underliggande sjukdomar i livets slutskede. Men de brukar aldrig lyfta varken underliggande sjukdomar eller allmän skörhet när människor dött MED corona. Likaså jämför de normala dödssiffror med vaccindöden vilket de inte heller gör i samband MED corona. Plus att de tycker att vaccindöden inte är alarmerande eftersom man måste räkna med lite svinn när man vaccinerar sig.

Istället för att “frivilligt” utsätta mig för en hundraprocentig risk för biverkningar och död så kommer jag ta risken med corona, då jag har varit förkyld förut.

“23 die in Norway after receiving Pfizer COVID-19 vaccine: officials

Health officials noted that around 400 people die each week in the nursing home population…

Norwegian authorities have prioritized the immunization of residents in nursing homes, most of whom are very elderly with underlying medical conditions and some which are terminally ill,” a spokeswoman said in a statement. “[The Norwegian Medicine Agency confirms] the number of incidents so far is not alarming, and in line with expectations.”
https://nypost.com/2021/01/15/23-die-in-norway-after-receiving-pfizer-covid-19-vaccine/

Sen är sambandet med “remote viewing” och vaccin bara ett försök att misskreditera och få dig att framstå som lite konstig, då det förstnämnda är rätt okänt för de flesta. Om du då är lite “konstig” så har du troligtvis också konstiga uppfattningar om vaccin och det här är svensk fulmedias arbetsmetoder i ett nötskal.

Emil Boëthius
Gäst
16 januari 2021 kl 10:01

När stora medier gör på detta sätt så får enormt fler människor upp ögonen för hur ogenerat de fifflar med “sanningen”. Det pågår ett informationsvärldskrig. Kombattanterna är gammelmedierna/mainstreammedier med oligarkerna på sin sida som vill tysta fri åsiktsbildning och yttrandefrihet, på den andra sidan, en brokig skara med det gemensamt att de vill få komma till tals och att information skall få vara så fri som möjligt. Klassisk kamp mellan demokrati vs. diktatur. Gott och ont om du så vill…

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
16 januari 2021 kl 09:52

Det är intressant hur propaganda-media agerar. Alltid när särskilt viktiga avslöjanden görs i alternativmedia kommer massiva personangrepp i deras enkelriktade kanaler.

– Aldrig någon debatt.

För de vet att de skulle förlora allt förtroende från alla dem som de lurat så totalt med med sin PRAVDA-journalistik.

Ingemar Ljungqvist
Gäst
16 januari 2021 kl 09:49

Frågan är väl som bestämmer i det här landet? Är det i realiteten fulmedia med Expressen (Bonniers) i spetsen eller regeringen (efter pandemilagen från den 10 januari har ju Riksdagen abdikerat). Bonniers tillsammans med klanen Wallenberg är här verkligen intressanta. Tar man del av Nikola Majstrovic fantastiska utredningar i bokform så skaffade sig dessa två svenska klaner ännu mer makt sedan de krossat och delat upp en tredje familj Kreuger och dess förmögenhet på tidigt 1930-tal.

Men Expressen är lite speciell i sammanhanget då den så öppet tar ställning för Rockefellerdoktrinen där människans kropp ska vara en marknad för läkemedelsindustrins insatser. Och eftersom ägaren Bonniers också har en egen Läkemedelsdivision så är det inget konstigt att de låter sina presstituerade journalister lite då och då gå ut med artiklar likt denna för att försöka krossa hälsans pionjärer.

Men det finns en parallell där det är lättare att orientera sig. 1994 gick Estonia till botten . Då gjorde regeringarna Bildt och Carlsson tillsammans med Bonnierpressen allt för att också sänka sanningen till bottennivåer. Allt för att skydda Wallenbergarnas intressen i rysk vapenteknologi, vare sig det gäller radioelektronik eller portabla kärnreaktorer.
Nu verkar det som Löfven och Hallengren tillsammans med Bonniers vill kontrollera svenska folket med genmanipulerade vacciner. Där ingår också Ericson och Wallenberg med sin 5G-teknologi.

Expressen behövs verkligen om lögnen ska inplanteras i de svenska hjärnorna!

Denny+Abrahamsson
Denny+Abrahamsson
Gäst
16 januari 2021 kl 05:05

Det är så sossarna vill ha det. Fulmedia skall ha full kontroll över informationen och Big Tech skall ha absolut makt att censurera Frimedia. Löfven sa ju i debatten med Åkesson att det måste vara nånn jävla ordning på sociala medier. Man skall inte få vräka ur sig vad som helst. Frågan är då vem det är som skall bestämma var gränsen skall gå.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
16 januari 2021 kl 03:49

Bra svar på tal!
Viktiga avslöjanden och oklanderligt faktabemötande av Expressens grundlösa svinhugg.
Det är pinsamt att media nu tiger när tom vaccinvänliga Kina rapporterar om 23 döda i Norge efter Pfizer-vaccinering. https://www.globaltimes.cn/page/202101/1212939.shtml