Magdalena Andersson har skägget i den svenska brevlådan

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 28 maj 2022
- Christer Nilsson
Statsminister Magdalena Andersson med skägg. Montage. NewsVoice. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

OPINION. Om Magdalena Andersson hade haft skägg så skulle hon i dag suttit med det i brevlådan. Sverige och svenskarna har i dag problem som staten (regeringen) är direkt ansvarig för. Jag ska peka ut några av de värsta exemplen.

Text: Christer Nilsson, historiker, statsvetare, författare | #valet2022

Den brådstörtade NATO-ansökan, som beslöts – en skenprocess och ett skrattretande förakt för partimedlemmarna (källa: Pierre Schori) – i slutna sosserum i ohelig allians med Finland, utan att svenska folket i denna årtiondets största ödesfråga tillfrågades i en folkomröstning, verkar nu segla upp som den valfråga (S) till varje pris ville undvika.

Erdogans veto-nej, eftersom Sverige av Turkiet påstås hysa stämplade terrorister, sätter långvarigt käppar i hjulen för en ansökan. Ett moment 22. Erdogan har rätt. Vi har sådana, av honom betraktade, terrorister. Det är hyckleri att påstå något annat.

Ann Linde (foto: Regeringen) och Viktor Tatarintsev (foto: Ruptly.com)
Ann Linde (foto: Regeringen) och Viktor Tatarintsev (foto: Ruptly.com)

Ann Linde med sin knaggliga mellanstadieengelska är direkt olämplig att förhandla med Erdogan. Minns hur hon på UD naivt lät sig luras av två ryska bluffringare som ville att Sverige skulle skicka bidrag till ryska dissidentrörelsen (källa: Expressen 1/8 2021).

Sverige hyser också 250 bloddrypande återvända och ostraffade IS-krigare, som svurit evig trohetsed till IS och nu blir ”rockstjärnor” i sin gamla radikala miljö. ”En betydande risk att det ökar på radikaliseringen bland våldsbejakande islamister” (källa: Magnus Ranstorp, terroristforskare).

Upploppen påsken 2022. Privat foto
Upploppen påsken 2022. Privat foto

Påskupploppens ursinnigt stenkastande och polisbilsbrännande våldsbejakande islamister (även muslimska kvinnor och barn kastade sten) tog regering och 400 skadade poliser på sängen. Koranbränningen ställde problemet på sin spets. Muslimerna vill att koranen ska ställas över den svenska grundlagens yttrande- och demonstrationsfriheter.

Dessa friheter innebär att man kan, och får, bränna alla skrifter – HD, koranen, bibeln, ja till och med grundlagen – om man så vill. Men ändå räcker inte det för muslimerna, utan vi som inte tror på islam måste även respektera koranen, som om den vore helig också för oss. Och att den således måste stå över svensk grundlag. Tänker regeringen lägga sig platt för detta krav? Så vad är det då som gäller: svensk grundlag eller muslimsk sharialag?

873 000 personer i Sverige med samordningsnummer

Sverige påstås ha 10 452 326  invånare enligt folkbokföringen. Ingen vet om siffran stämmer. Det kan lika gärna vara 12 miljoner. Den senaste folkräkningen gjordes 1990. Men utöver detta finns hela 873 000 personer med så kallat samordningsnummer, av vilka 392 000 personer (lika många som Malmö och Karlskrona tillsammans) inte har styrkt sin identitet. Även asylsökande kan tilldelas samordningsnummer. Vilka är de? Varifrån kommer de? Var finns de? Ingen vet.

Detta är ett sällan skådat haveri för regeringen. I ett flerfamiljshus i Stockholm är hundratals personer med samordningsnummer registrerade på samma adress. Adressen är långtifrån unik. Många har falska id-handlingar, utnyttjar systemet för kriminalitet och bidragsfusk vilket kostar staten miljardbelopp (källa: SVT).

Varför ger inte alla ursprungssvenskar upp ett ramaskri över detta? Det här kan ge det nya muslimpartiet Nyans bränsle till valfusk den 11 september. Det är lätt att på falska grunder skaffa ett (eller många) samordningsnummer. Det är lätt att förfalska ett pass och därmed skaffa sig ett permanent uppehållstillstånd.

NewsVoice: Kan Nyans komma in i Riksdagen med hjälp av samordningsnummer?

Det är lätt att skaffa sig falska folkbokföringar. Kontrollen är obefintlig. Sedan kan du få ett eller flera röstkort skickade till dessa adresser. Därmed kan du rösta en eller flera gånger i kommun- och regionvalet. Det här har Magdalena Andersson definitivt inte förstått.

Text: Christer Nilsson, historiker, statsvetare, författare | #valet2022


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kan bara hålla med Erik Forsman, nu slog du till med en riktigt bra artikel Hedi.
   
  Du glömmer dock den viktigaste frågan, har regeringen med stöd av de andra partierna brutit mot svensk parlamentarisk ordning?
   
  Ett Natobeslut måste ju böveln fattas av Riksdagen, inte av regeringen.
   
  Den största faran uppstår när riksdagspartierna i slutna rum förhandlar om ett Natobeslut när man helt säkert vet att befolkningen inte är för en Nato anslutning. Politikerna struntar helt enkelt i vad folket tycker i en så viktig fråga. Att bryta mot svensk lag verkar inget av de 8 partierna ta särskilt allvarligt på.
   
  Här skulle en folkomröstning naturligtvis ha skett innan riksdagsbeslut.
   
  Såväl Knapptryckarna som Nix to the Six har ju varsin sk röstmotor där svensken kan ge uttryck för sin uppfattning i frågor av den här kalibern.
   
  Direktdemokrati av den typ dessa två uppstickarpartier tillhandahåller ger ju politikerna vägledning för hur de skall följa folkets röst. Varför struntar du Hedi att berätta om det?
   
  Avslutningsvis så kanske jag ändå måste kritisera en smula, du hyllar ett oberoende utredningsväsende som bereder svåra och komplicerade frågor som skall upp till beslut i plenisalen. Tjänstemannens oväld har inte funnits på många år i den svenska statsförvaltningen.
   
  En tillsatt utredning skapar ju det resultat som regeringen vill ha, det finns idag inte en enda hederlig tjänsteman/kvinna i offentlig förvaltning. Den djupa svenska staten har sina tentakler långt ut i periferin.
   
  Personligen hoppas jag att Turkiet vägrar släppa in Sverige i Nato.

 • Min kommentar avser en annan artikel som skrivits vid samma tid, men vars kommentarsfält plötsligt stängts:
  https://newsvoice.se/2022/05/s-kvinnors-nej-till-nato-upplosa-tystnadskulturen-sverige/

  Artikeln hade alldeles nyligen öppet kommentarsfält, vilket förvånade mig, eftersom räddharen, artikelförfattaren Hedi Bel Habib, tagit det säkra före det osäkra och skrivit med stängt kommentarsfält i sina senaste artiklar, vilket jag mycket väl kan förstå, eftersom de inte skulle tålt minsta kritik.

  Döm därför om min förvåning när jag upptäckte att räddharen, som under många år arbetat för regeringen med jonglering av statistik, plötsligt skriver en artikel som innehåller kritik mot regeringens politik och som har öppet kommentarsfält!

  Det får bära eller brista, men efterson jag nu skrivit en kommentar till denna artikel, så försöker jag att runda hindren. Så här kommer den som en kommentar till en annan artikel:

  “Verkligen uppmuntrande att denna kvinna, Annika Strandhäll, i den svenska politiska maktens centrum, vågar ha en mening som avviker från partiledningen!

  Till skillnad från “Miss Piggy” tycks hon vara kapabel att dra egna slutsatser – och trots all kritik som jag genom åren riktat mot hennes hittills utpräglade likriktning – tycks hon nu uppvisa mod nog att framföra tankar som kommer från henne själv.

  Min vän, hälsojournalisten och medborgarrättskämpen Ingemar Ljungqvist, uttalade sig positivt om Annika Strandhäll, till skillnad mot om hans omdömen om efterträdaren, “Miss Piggy”, i videon som inleder den här artikeln:
  https://newsvoice.se/2020/02/varldscancerdagen-journalister-avvisade/

  Kanske finns det fortfarnde ledande politiker i Sverige med självständigt tänkande och självaktning…?”

 • “Varför ger inte alla ursprungssvenskar upp ett ramaskri över detta?”
  
  Denna fras stal jag från CN (ovan) för att använda till att framkalla ett ursinnigt ramaskri mot vår Elit och etablissemang, som i svenska statens namn skyddar internationell kriminalitet, exempelvis i den form den alldeles nyligen har uppvisat i World Economic Forum:s Davos-sammankomst. Lyssna i 30 sekunder på monstret i länken nedan och förundras över kräkets budskap och kanske än mer över att han inte sitter inom lås och bom i väntan på Internationella Militär Tribunalens (IMT) nyinkallade version 2.0 av “Nürnberg-rättegången 1945/46”.

  Pfizer CEO says it’s their dream to reduce the population by 50 percent in 2023 (truth11.com)

  • Otroligt att höra detta sägas av VDn för Pfizer, ett gigantiskt massmord av halva jordens befolkning dvs cirka 4 miljarder.

  • Han säger “ward” som i sick-ward, och inte world. En lite dålig engelska. Men han vill alltså minska intagningarna på sjukhus med 50%.

   Ingen tvekan om att han är ett ruttet kräk. Men den här typen av “konspirationer” är precis vad som ger dem vatten på kvarnen när de sitter och skrattar åt oss.

   Lyssnar man mellan raderna och har fakta på fötterna vet man ju vad de sysslar med. Men att han öppet skulle deklarera att han vill döda 50% av jordens befolkning!

 • Bra sammanfattning av situationen av Christer Nilsson. Jag hoppas att anslutningen till NATO ändå går att stoppa. För detta är både dumt, farligt och fruktansvärt lättsinnigt. Detta är en statskupp och ett landsförräderi.
  Har man glömt hur det gick för Jeromy Corbyn i Storbritannien. Förre Labourledaren Jeromy Corbyn hade stort stöd i sitt parti och var tippad som näste premiärminister. Men han hade åsikter om militäralliansen som inte föll NATO på läppen.
  Det startades förtalskampanj mot honom av sällan skådat slag. Hans ställning som Labourledare blev ohållbar och han fick avgå.
  NATO är en politisk, imperialistisk krigsorganisation förklädd till försvarsorganisation.
  Till denna organisation säljer våra politiker ut vår neutralitet. Kan vi bli mer livegna?

  Finland inställning förstår jag inte heller. Finland har ju haft en speciell relation till Ryssland som byggts på ömsesidig respekt. Tack vare tidigare kloka politiska finska ledare.
  Men dagens politiker väljer att liera sig med den svurna antagonisten till sin mäktiga granne.

  • Glöm för allt i världen inte bort Hållhaks-business’en, typ Epstein/Maxwell. Varför skulle nordiska “höjdare” vara befriade från sådant spel, alldeles särskilt sedan 1995 då både vi och Finland blev med EU och kom nära all yttre påverkan man säkert kan finna där.

 • Jan berör själva sakfrågan, som så komplicerad att den den feministiska regeringen inte klarar av att gå till botten med frågan om islamiska terrorgrupper, då komplexiteten övergår regeringens kapacitet.  

  Kurder håller i norra Irak fångläger för islamiska statens soldater, som finns både Irak och Syrien de så kallade IS, ISIS eller ISIL (här kallade IS). Syriens regeringstrupper tillsammans med Ryska trupper slog tillbaka IS i Syren. Samtidigt som kurderna expanderar i norra delen av Irak expanderar de också mot Turkiet som slår tillbaka mot kurderna.

  Jag tror att Turkiet delvis stöder Islamiska staten för att bekämpa kurderna, samtidigt som IS ledare Abu Hasan al-Hashemi tillfångatogs i Istanbul, nu i torsdags den 26 – hans föregångare dödades i en amerikansk operation i mars i Syrien nära den turkiska gränsen. Erdogan har uttalat nya hot om en militär operation mot de syriska kurdiska grupperna som i sin tur är allierade med den USA-ledda internationella koalitionen mot Islamiska staten. Turkiets militära intrång mot de syriska kurdiska grupperna har fått häftigt kritik från bland annat USA som anser att detta undergräver kampen mot jihadistgruppen. Turkiet anser att People’s Protection Units (YPG) är en en terrorgrupp. 

  Sverige stöder och finansierar IS-krigare samtidigt som de stöder kurdiska YPG – som det gamla talesättet säger: man kan inte både äta och ha kakan kvar.

  • Men man kan ju sjtäla en kaka här och en kaka där. Och sen skylla på någon annan. Att härska genom att söndra är väl inget nytt. Medberoende cirkusen runt alla dessa proxygrupper, “fredliga rebeller”, allierade, terrorister osv är ju bara en enda soppa med väldigt många kockar.

   Och så länge det inte är en angelägenhet för Svenska folket vilka vill skall stödja med våra skattepengar enligt den Svenska socialistiska regimen så är jag av den åsikten att vår främsta terrorgrupp i Sverige är de 349 jihadisterna i rosenbad. Värdegrundsfanatiker, feministextremister, vetenskapsfascister och folkmördare.

   Socialistsekten!

   Med sin nya domedagsreligion, klimathotet…….

   Alla komponenter från en klassisk represeiv förtryckande regim finns där. Men i ny tappning. Som i Per Shapiros sista. Där Linde helt öppet uttrycker fullständigt förakt för demokrati som princip.

 • Tack för en mycket bra artikel Christer!!

  Sossarnas plötsliga omsvängning i Nato frågan har sannolikt flera bakomliggande skäl.

  Sossarna är inte alls omedvetna om den folkliga tveksamheten att bli Natomedlem, men då både den unga finska Young Global Leader tränade statsministern Sanna Marin och Magdalena Andersson numera främst agerar längs de riktlinjer de får sig förelagda vid event av typen WEF, Romklubben, Bilderberggruppen, mfl så fick man nu den ursäkt man behövde för att söka formellt medlemskap i Nato.

  Anne Lindes aggressiva attacker på oliktänkande slår nu tillbaka på Sveriges Nato ansökan. Turkiet sätter nu Sverige under press helt offentligt och hur hon med sin feministindränkta hjärna skall kunna ta Sverige ur ett förödmjukande läge i Natofrågan övergår mitt förstånd. Flyger man hem allsköns IS-slödder så kan man ju föreställa sig vad tex Turkiet tycker om det.

  När islampartiet Nyans med starka kopplingar till Turkiet tagit sig in i Riksdagen på sossarnas bekostnad så är statskuppen påbörjad.

  Det skulle kunna bli så att Nyans inne i Riksdagen driver Sveriges utrikespolitik i en helt annan riktning. Bäva månde Magdalena A, Anne Linde och hela det värdegrundsstyrda Utrikesdepartementet.

  • Henrik, ingen har väl påstått det. Du får tänka en tanke längre.
   Skaffa ett falskt pass och en ny identitet. Det finns “fabriker” som bara sysslar med det.. Då kan du söka ett permanent uppehållstillstånd och falskeligen skriva dig i tre år på en adress som du blir folkbokförd.på. Ingen kontrollerar det.

   Därefter kan du rösta i kommun-och regionval.- kanske flera gånger om du har flera identiteter eller folkbokföringar.

   Inte så.svårt om man vet hur slipstenen ska dras
   och man kanske får lite hjälp av muslimpartiet Nyans.

 • Själv är jag inte med i North Atlantic Terroristorganisation, och kommer aldrig bli. Men de kommer väl stjäla mina pengar över skattesedeln.

  Ett Svensk medlemskap i NATO har ingen som helst laglig grund då partierna inte gått till val på denna fråga, möjligtvis moderaterna då. Sveriges eventuella medlemskap i NATO är en stadskupp och inget annat.

  Men man får väl sätta sitt hopp till Ann Linde. En mer direkt motbjudande, arrogant och totalt inkompetent person får man leta efter. Förhoppningsvis avskyr Erdogan henne, liksom alla andra.

  Men själv tror jag det hela är ett spel för galleriet. Man kan nu med legitimitet utlämna “terrorister” för att trygga ett Svensk medlemsskap.

 • Det vet MA definitivt.
  (S) har ju bl a dessa som sina kärnväljare.

  Okunnigheten i befolkningen är skriande!

  Någon företrädare för (S) lär ha sagt, att om de kontrollerar SVT, så kan de kontrollera svensken.

 • När jag, nästan dagligen, försöker prata om detta med grannarna i vår bostadsrättsförening där jag bor (Helsingborg) slås jag ständigt av den enorma brist på kunskap hos dem. Alltför många är oerhört blåögda och okunniga.
  De hänvisar ständigt till …det stod ju i tidningen, …det sa de på TV, eller rentav; …kan det verkligen vara så j*vligt?
  Jag är rädd att många fortsätter sin blinda tro på “godheten” hos det parti de alltid röstat på.
  De jag ändå upplever försöker förstå vad som händer i samhället är inte många.
  Själv ska jag testa nix to the six inför valet.

  • Detta kan bekräftas helt att kunskapen är nada. Det verkar som om att läsa t.ex. “expressen” är ett tvångsbehov och innehållet kan inte ifrågasättas. Har fått mig till dels, att en journalist kan inte ljuga!!
   Vad som krävs är en ögonöppnare som svider.

  • Ha. Ha… Har slutat helt med sådana försök, men känner igen mig. De stirrar som tomma fågelholkar helt frånvarande i blicken.

 • Själv roas jag av Erdogans krav och sossarnas dilemma. Är helt emot att utlänningar som inte är födda av svenska föräldrar får finnas i vår riksdag, förvaltning, etc. Skall bli kul att se hur detta slutar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *