Magdalena Andersson har skägget i den svenska brevlådan

publicerad 28 maj 2022
- av Christer Nilsson
Statsminister Magdalena Andersson med skägg. Montage. NewsVoice. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

OPINION. Om Magdalena Andersson hade haft skägg så skulle hon i dag suttit med det i brevlådan. Sverige och svenskarna har i dag problem som staten (regeringen) är direkt ansvarig för. Jag ska peka ut några av de värsta exemplen.

Text: Christer Nilsson, historiker, statsvetare, författare | #valet2022

Den brådstörtade NATO-ansökan, som beslöts – en skenprocess och ett skrattretande förakt för partimedlemmarna (källa: Pierre Schori) – i slutna sosserum i ohelig allians med Finland, utan att svenska folket i denna årtiondets största ödesfråga tillfrågades i en folkomröstning, verkar nu segla upp som den valfråga (S) till varje pris ville undvika.

Erdogans veto-nej, eftersom Sverige av Turkiet påstås hysa stämplade terrorister, sätter långvarigt käppar i hjulen för en ansökan. Ett moment 22. Erdogan har rätt. Vi har sådana, av honom betraktade, terrorister. Det är hyckleri att påstå något annat.

Ann Linde (foto: Regeringen) och Viktor Tatarintsev (foto: Ruptly.com)
Ann Linde (foto: Regeringen) och Viktor Tatarintsev (foto: Ruptly.com)

Ann Linde med sin knaggliga mellanstadieengelska är direkt olämplig att förhandla med Erdogan. Minns hur hon på UD naivt lät sig luras av två ryska bluffringare som ville att Sverige skulle skicka bidrag till ryska dissidentrörelsen (källa: Expressen 1/8 2021).

Sverige hyser också 250 bloddrypande återvända och ostraffade IS-krigare, som svurit evig trohetsed till IS och nu blir ”rockstjärnor” i sin gamla radikala miljö. ”En betydande risk att det ökar på radikaliseringen bland våldsbejakande islamister” (källa: Magnus Ranstorp, terroristforskare).

Upploppen påsken 2022. Privat foto
Upploppen påsken 2022. Privat foto

Påskupploppens ursinnigt stenkastande och polisbilsbrännande våldsbejakande islamister (även muslimska kvinnor och barn kastade sten) tog regering och 400 skadade poliser på sängen. Koranbränningen ställde problemet på sin spets. Muslimerna vill att koranen ska ställas över den svenska grundlagens yttrande- och demonstrationsfriheter.

Dessa friheter innebär att man kan, och får, bränna alla skrifter – HD, koranen, bibeln, ja till och med grundlagen – om man så vill. Men ändå räcker inte det för muslimerna, utan vi som inte tror på islam måste även respektera koranen, som om den vore helig också för oss. Och att den således måste stå över svensk grundlag. Tänker regeringen lägga sig platt för detta krav? Så vad är det då som gäller: svensk grundlag eller muslimsk sharialag?

873 000 personer i Sverige med samordningsnummer

Sverige påstås ha 10 452 326  invånare enligt folkbokföringen. Ingen vet om siffran stämmer. Det kan lika gärna vara 12 miljoner. Den senaste folkräkningen gjordes 1990. Men utöver detta finns hela 873 000 personer med så kallat samordningsnummer, av vilka 392 000 personer (lika många som Malmö och Karlskrona tillsammans) inte har styrkt sin identitet. Även asylsökande kan tilldelas samordningsnummer. Vilka är de? Varifrån kommer de? Var finns de? Ingen vet.

Detta är ett sällan skådat haveri för regeringen. I ett flerfamiljshus i Stockholm är hundratals personer med samordningsnummer registrerade på samma adress. Adressen är långtifrån unik. Många har falska id-handlingar, utnyttjar systemet för kriminalitet och bidragsfusk vilket kostar staten miljardbelopp (källa: SVT).

Varför ger inte alla ursprungssvenskar upp ett ramaskri över detta? Det här kan ge det nya muslimpartiet Nyans bränsle till valfusk den 11 september. Det är lätt att på falska grunder skaffa ett (eller många) samordningsnummer. Det är lätt att förfalska ett pass och därmed skaffa sig ett permanent uppehållstillstånd.

NewsVoice: Kan Nyans komma in i Riksdagen med hjälp av samordningsnummer?

Det är lätt att skaffa sig falska folkbokföringar. Kontrollen är obefintlig. Sedan kan du få ett eller flera röstkort skickade till dessa adresser. Därmed kan du rösta en eller flera gånger i kommun- och regionvalet. Det här har Magdalena Andersson definitivt inte förstått.

Text: Christer Nilsson, historiker, statsvetare, författare | #valet2022