Strategic Culture: Har tredje världskriget startat?

-

ANALYS. Att NATO trappar upp sitt stridsstöd till den ukrainska militären i Storbritannien och på andra medlemsländers territorier är ett tydligt bevis på att den USA-ledda axeln är i krig med Ryssland. Detta är inte längre ett proxykrig, utan snarare ett fullskaligt krig på flera nivåer.

Text: Strategic Culture | Artikeln har tidigare publicerats på Antropocene

”Vi kommer inte att utkämpa ett krig mot Ryssland i Ukraina” sa USA:s president Joe Biden redan i mars i år samtidigt som han skröt om att pumpa Ukraina med dödliga vapen för att säkerställa att den NATO-stödda Kievregimen inte skulle besegras.

Bidens landsomfattande tal tillade med en förebådande intonation: ”En direkt konfrontation mellan NATO och Ryssland är tredje världskriget, något som vi måste sträva efter att förhindra.”

Vi borde ha förväntat oss att den förfärliga, tröttsamma motsättningen förr eller senare skulle bli uppenbart ohållbar. Faktum är att det amerikanska folket och världen har lurats av en krigshetsande marionett i Vita huset.

I verkligheten ser det ut som att Biden-administrationen och dess NATO-partners har gjort allt för att sträva efter att få tillstånd krig mot Ryssland. Den här amerikanska presidentens ord (liksom hans föregångares) har ingen trovärdighet. Trots hans uppenbara allvarliga varning om att förhindra andra världskriget har nickedockan i Vita huset underlättat just detta resultat i den fruktansvärda tjänsten för amerikanska imperialistiska intressen.

Biden har varit en lojal tjänare av amerikansk krigshets i över 50 år och stött varje kriminellt krig som USA-imperialismen har fört. Det är dock ett misstag att skylla på Biden personligen, en så kallad demokrat. Han är bara galjonsfiguren för ett system som behöver krig för att fungera.

Om Donald Trump eller någon annan republikansk politiker för samtalets skull råkade befinna sig i Vita huset skulle vi utan tvekan se samma avskyvärda dilemma.

Det kommer allt fler rapporter om militära attacker mot Krim och andra delar av Ryska federationen. Belgorodregionen som gränsar till Ukraina har bombats flera gånger och byar har evakuerats. En ukrainsk drönare ska också ha försökt attackera Kertjbron som förbinder det ryska fastlandet med Ukraina. Den 19 km långa bron öppnades i maj 2018 av Rysslands president Vladimir Putin till en kostnad av 3,7 miljarder dollar.

Det är ännu inte klart vad som är de exakta orsakerna till dessa explosioner. Inledningsvis hävdade ryska myndigheter att det var oavsiktliga bränder, men nu erkänner de att sabotage begåtts. Västerländska medierapporter hävdar att amerikanska och NATO-missiler eller drönare är inblandade.

USA ökar sina leveranser av långdistansoffensiva vapen samt C-4-sprängämnen för sabotageoperationer. Upp till 40 miljarder dollar i ammunition har utlovats av USA, Storbritannien, Polen, Tyskland och andra NATO-makter för att stödja den nazistinfekterade Kievregimen i dess krig mot Ryssland. Ukraina har sjunkit ner i en orgie av västerländsk militarism.

Kievregimens militära agerande övervakas av amerikansk och brittisk underrättelsetjänst. Attacker mot Krim och förmodligen andra delar av Ryska federationen godkänns av Washington och London.

Förutom en aldrig tidigare skådad flod av NATO-vapen in i Ukraina blir det alltmer uppenbart att den USA-ledda axeln tränar ukrainska styrkor.

I veckan rapporterades att ukrainska soldater utbildas i Storbritannien för att strida. Vid en Köpenhamnskonferens förra veckan stöddes brittiska rekryterings- och utbildningsprogram för Ukraina av andra NATO-medlemmar inklusive Danmark, Kanada, Polen och de baltiska staterna. USA och dess NATO-allierade har kört stridsträning i Ukraina i flera år. Det var delvis anledningen till att ryska styrkor gick in i Ukraina i februari i år för att neutralisera ett växande nationellt säkerhetshot.

Att NATO trappar upp sitt stridsstöd till den ukrainska militären i Storbritannien och på andra medlemsländers territorier är ett tydligt bevis på att den USA-ledda axeln är i krig med Ryssland. Detta är inte längre ett proxykrig, utan snarare ett fullskaligt krig på flera nivåer.

En annan illavarslande utveckling var utplaceringen av amerikanska långdistansbombplan B-52 till Sverige i veckan. Det nordiska landet är snart ny medlem i NATO tillsammans med Finland. Den kombinerade flytten är tänkt som ett beräknat hot mot Rysslands arktiska region.

Arktis har länge sett ökande NATO-styrkor hota Ryssland, men den första utplaceringen någonsin av kärnvapenkapabla B-52-bombplan till Sverige är en ”viktig signal”, som Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist menade.

Läs mer i NewsVoice: Konkurrens om Arktis mellan Ryssland, Kina och USA kan eskalera och USA vill expandera i Arktis för att utmana Ryssland

Allt detta visar en avskyvärd, obeveklig logik för krig. Bidens offentliga farhågor om tredje världskriget var bara föraktlig piff. USA har rustat för fientligheter mot Ryssland sedan åtminstone CIA:s statskupp i Kiev 2014. Det spelar egentligen ingen roll vem som sitter i Vita huset. Obama, Trump, Biden, liksom andra före dem, är alla bara budbärare för USA-imperialismen.

Den amerikanska styrande regimen har ett desperat beroende av krig för att återuppväcka sin minskande globala makt och sviktande finansiella ekonomi. Därför är Washington fast beslutet att hänsynslöst underblåsa farliga spänningar med Ryssland och Kina, som Rysslands Putin påpekade i veckan.

Det stora utbudet av militärt engagemang i Ukraina och den nya, farliga fasen av att slå ryskt territorium innebär att den USA-ledda NATO-axeln de facto är i krig mot Ryssland. Axeln består av 30 nationer (exklusive Sverige och Finland) plus andra icke-NATO-allierade som Australien och Nya Zeeland. Vapen för att öka långdistansoffensiv förmåga, liksom utbildning av militära styrkor, flyter till Ukraina från alla dessa USA-ledda nationer.

I december förra året vädjade Ryssland om en diplomatisk lösning på långvariga strategiska säkerhetsproblem när det gäller NATO och Ukraina. Dessa vädjanden skakades arrogant bort av Washington och dess vasaller. Tidigare uppenbara reservationer bland NATO-medlemmar om att skicka dödliga vapen till Ukraina har också undanröjts. Uppenbarligen är så också övergivna tidigare reservationer mot att starta en internationell konflikt.

USA, Storbritannien och andra imperialistiska makter vrider känslokallt på kranarna för att göra ett blodbad i Ukraina. Den fascistregim som de stöder i Kiev använder sig hänsynslöst av kärnvapenterrorism genom att attackera Europas största kärnkraftverk i Zaporozhye. Och ändå fortsätter de västerländska sponsorerna att fördubbla provokationerna mot Ryssland, provokationer som nu verkar inkludera militära angrepp på ryskt suveränt territorium.

Moskva har upprepade gånger varnat för att ”beslutsfattande centra” kommer att angripas om dess territorium attackeras. Den varningen innebär att västerländska huvudstäder är sårbara.

Ryssland har också varnat för att om landets nationella säkerhet hotas så förbehåller man sig rätten att använda kärnvapen för försvar (USA/NATO saknar försvar mot ryska kärnvapenbärare.)

Det otänkbara blir tänkbart. Väststaterna är i träldom mot en krigshetsande agenda och ett mediesystem som fungerar som ett propagandaministerium för krig. Skamligt nog finns det knappast några politiska röster i väst som kräver diplomatiska förhandlingar om fred.

De galna USA-ledda västmakterna verkar inte känna några gränser. Hela konflikten om Ukraina visar den obevekliga logik av krigföring mot Ryssland som de västerländska styrande regimerna är beroende av, på samma sätt som de är mot alla andra nationer som uppfattas som ett hinder för globala maktambitioner. De västerländska regimerna är hjälplöst, hopplöst utpekade för krig oavsett deras befolkningars demokratiska intressen och önskemål eller folkrättens begränsningar. Så mycket för en Rule Based Order! Västerländska härskare och deras marionetter i ämbetet leder sitt folk och resten av världen över avgrunden.

Otroligt nog verkar det som om samma avskyvärda politiska och ekonomiska krafter som skapade två tidigare världskrig härjar igen. Och de släpper lös sina apokalyptiska önskningar med samma lögner och självrättfärdiga bedrägerier.

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

31 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

31 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ulf ClaréusD
27 augusti 2022 kl 16:39

# Sista stycket: “Otroligt nog verkar det som om samma avskyvärda politiska och ekonomiska krafter som skapade två tidigare världskrig härjar igen. Och de släpper lös sina apokalyptiska önskningar med samma lögner och självrättfärdiga bedrägerier.”

Vah? Vafalls! ” …. samma ….. politiska och ekonomiska krafter som skapade två tidigare världskrig härjar igen.”

I minst 77 år har vi dagligen fått lära oss att det var Tyskland som startade de två världskrigen: Kaiser Wilhelm II, det första och Adolf Hitler nummer två, alltså det tyska Tredje Riket.
Men det är ju inte Tyskland som åsyftas i texten, som sägs komma ifrån Strategic Culture, utan USA och UK, som utpekas som de två avskyvärda krafter som skapade två tidigare världskrigen. Det visar ju faktiskt det näst sista stycket:

“De galna USA-ledda västmakterna verkar inte känna några gränser.”

Jag har inga problem med denna nya skuldangivelse, men det tror jag att Eliten, etablissemanget och resten av befolkningen har. Varför vill dom då gå med i NATO? Eller har svenskar i gemen kommit fram till att 9-11 var en egen-iscensatt psykoperation, främst från USA och Israels sida. Fast det var nog egentligen den internationella Djupa Staten, där Sverige (“Stockholmsbyråkratin”) har och har haft en framskjuten position i. Inte minst genom sin industris förmåga att under mer än hundra år ha varit leverantör till mer än 180 länder av telekommunikation och därtill hörande energiförsörjning. Som Carl Norberg säger, så är det moderna kriget till 80 procent “telekommunikation”, till 15% är det “ekonomi” och till 5 % “militär kinetisk energi”.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
22 augusti 2022 kl 22:08

Har Lars Bern verkligen förknippat insektsdöd med 5G strålningen?
Var det inte den giftiga besprutningen som ju även sker runt tornen?

Per Karlsson
Per Karlsson
Gäst
22 augusti 2022 kl 19:17

Jag förstår inte hur man kan låta krig efter krig startas nu när alla pratar om klimatet..
När jag ser stridsvagnar som spyr ut svarta avgaser så begriper jag inget.

Stora hus störtar ner till grunden efter bombningar och människor flyr i massor.

Det verkar som krigen nu mer sker i städerna och det innebär att många civila blir skadade och
i värsta fall dör.

Hur kan det finnas pangar till denna galenskap ?

Kan ingen stava till ordet fred längre??

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Per Karlsson
23 augusti 2022 kl 07:49

I Universitet Sasser finns alla dina frågor besvarade. Men en genväg till svar är: det finns stora pengar att hämta i krig och elände.
Alla krig av format kan inte bedrivas med skattemedel – för dyrt! Svaret är, bankiren är osynlig långivande tredje part, som drar in storkovan oavsett vem som vinner.

marianne
marianne
Gäst
22 augusti 2022 kl 18:58

Lyssna på Vera Sharav, på Nürnberg protokollets 75 års dag. Ett tal som kommer gå till historien, fantastiskt bra:
https://rumble.com/v1gtl0n-vera-sharav-speech-at-nuremberg-75.html?eType=EmailBlastContent&eId=7d41bf61-bbc5-4c70-9e2f-fad43a525a16

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  marianne
23 augusti 2022 kl 08:27

Kan denna code verkligen få effekt, får vi läkarbrist i världen!!

Oskar975
Gäst
22 augusti 2022 kl 15:40

3de världskriget började med Covid19.
Vaccinet är vapnen denna gång.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 augusti 2022 kl 09:43

Rättelse: Denna artikel var tidigare publicerad med Lars Bern som skribent, men artikeln kom från Strategic Culture. Bern hade fått den översatt och publicerad på sin blogg. NewsVoice återpublicerade den.

Johannes
Johannes
Gäst
22 augusti 2022 kl 01:10

Nej. Några idioter körde ekonomin i botten och nu vill de ha ett världskrig som nån slags lam ursäkt.

The Joe
The Joe
Gäst
Reply to  Johannes
22 augusti 2022 kl 21:31

Nästa stora krig kommer vara mellan islamska länder som inte kan föda sina befolkningar och resten som inte vill ha med packet att göra. [förtal av Mohammed raderat]

Johannes
Johannes
Gäst
22 augusti 2022 kl 01:08

Nej. Ngra idioter körde ekonomin i botten och nu vill de ha ett världskrig som nnån slags lam ursäkt.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Johannes
22 augusti 2022 kl 09:50

Det går faktiskt att redigera texten i kommentaren ett kort tag. Följ linjen ut till höger vid “svara knappen” och klicka där linjen slutar. Där finns en chans att justera en kort stund. Jag fann metoden av en ren slump.

R Olin
R Olin
Gäst
21 augusti 2022 kl 18:56

Tredje världskriget har inte startat. Första världskriget har inte slutat.

Lars Bern
Lars Bern
Gäst
21 augusti 2022 kl 18:47

Artikeln är inte skriven av mig, jag har bara översatt en editorial från Strategic Culture.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
21 augusti 2022 kl 15:59

har man tänk på att dessa “illustra” makter har hittat på att beskatta inflationen?
Köp några realräntefonder och se!

Bodil Vidovic
Bodil Vidovic
Gäst
21 augusti 2022 kl 09:53

Tack Lars Bern för din förmåga och dina kunskaper att synliggör denna krigshetsande nation. Nu ska återigen Europa offras för deras dolda avsikter. Detta är så avskyvärt , men tyvärr är större delen av befolkningen fortfarande omedvetna och förda bakom ljuset.

Fredrik Eriksson
Gäst
20 augusti 2022 kl 17:59

Det lönar sig att vara envis och skaka om fyllegubbarna lite så att de inte blir bekväma i sin sidenkostym.

Ulrik Tuvelid
Ulrik Tuvelid
Gäst
20 augusti 2022 kl 13:12

Lars Bern kan ju se denna och ni andra med.. https://www.youtube.com/watch?v=HAXvHYid058

Å. södergren
Å. södergren
Gäst
Reply to  Ulrik Tuvelid
20 augusti 2022 kl 19:19

En video om mänsklig ingenjörsteknik. Mycket informativ och bekräftar Yuri Bezmenov ‘s info om KGB och dess aktiviteter, förstörandet av familjen och religionen, ävensom Albert Pike’s ord om tredje världskriget och Brock Chissholms (WHO) ord om separering av generationerna.
Videon är ett måste för att kunna motstå varande och kommande mentala attacker.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Å. södergren
21 augusti 2022 kl 09:53

Påståenden om Albert Pikes brev till Mazzini från 1871 kommer från William Guy Carr , som senare backade från påståendet. Carr visar i andra delar av Pawns in the Game att hans svärfar var en brittisk underrättelseofficer och att denne på minst ett ställe var direkt inblandad i vad som skrevs
Carr var ett verktyg för brittiska imperiets propaganda.
Men Pike och Mazzini kan tillsammans ha delat på topp-positionen i frimurareriet efter Palmerston men eftersom prisen av Wales, Edward, senare blev världens mäktigaste frimurare och eftersom han hade Palmerston som mentor kan man anta att han hade ett finger med i spelet under Pikes karriär.
Eftersom Pike var motståndare till Lincoln var han på britternas sida och hela frimureriet inklusive illuminati har främst varit till nytta för britternas makt, som ju bland annat innefattade stödet till alla revolutioner utom USAs, bland annat den ryska.
Pawns in Britains game

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  petergrfstrm
21 augusti 2022 kl 22:17

Wow. Kan du utbilda oss om The Fabian Society också? Snälla!

Fredrik Eriksson
Reply to  R Olin
22 augusti 2022 kl 19:09

Svara inte desinfektionsmedlet.
Likt handsprit innehåller hans irriterande derivat dvs mest halvdana sanningar.
Och likt handsprit orsakar det mest allergener istället för rena händer.
Pawns In The Game utelämnar den ack så viktiga matchen.
Den mera relevanta https://www.goodreads.com/book/show/25091829-the-bad-war
Ms King
Förklarar att det är en REN andlig strid.
Inte om 5G inte om medvetet medvetna känslor och tankar utan om en kosmisk strid. Visst Illuminati frimurare och rymdödle-flottiljer men de används som en slow motion kuliss.
En fråga som avgör den eviga frågan.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
22 augusti 2022 kl 22:04

Låt andra avgöra vem dom svarar på.

Fredrik Eriksson
Reply to  petergrfstrm
23 augusti 2022 kl 14:42

Ungefär lika dumt som att erbjuda sockerkaka eller död.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  R Olin
22 augusti 2022 kl 22:00

Mitt svar till Åke var avsett att peka på att Pawns in the game inte är ngn opartisk källa och det är därför ett exempel på utbildning av dom som uppskattar lite sån kritik. Men jag fruktar att du endast är ironisk och Fabians är lite OT va?

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  petergrfstrm
23 augusti 2022 kl 18:23

Tack Peter.

Erik Forsman
Reply to  Ulrik Tuvelid
22 augusti 2022 kl 08:19

Mycket bra! Tack!

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
20 augusti 2022 kl 12:32

Det startade väl för länge sedan?

Men nu har man bara eskalerat det på alla fronter.

https://www.brighteon.com/78f2882d-2c23-4b18-877f-4a5a65d4fb38

Kan de sen toppa det med ett litet kärnvapenkrig så är väl lyckan fullständig.
Grädde på moset för Satanisterna i dödskulten.

Fredrik Eriksson
Reply to  Josef Persson
20 augusti 2022 kl 18:02

Du behöver inget krig!
Det är bara att toppa med 4:e booster-doserna så kommer folk trilla av pinn efter ett par år på ett naturligt sätt.
Smidigt och smutt!
Befolkningen är de som är de skyldiga, de är inte medvetna om att ansvaret ligger hos dem själva.

Harald Lilja
Harald Lilja
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
22 augusti 2022 kl 19:11

Flera av mina vänner som är vaccinerande har senaste tiden drabbats av allvarliga sjukdomstillstånd och några av dem har avlidit….

Fredrik Eriksson
Reply to  Harald Lilja
22 augusti 2022 kl 21:42

Vi får väl tacka vårat underbara Karolinska Universitet och
Umeå Universitet som vart åt vart det leder, kommer att att kunna kopplas ihop med Fauci anno 1983.
Och det i sin tur kan kopplas ihop med Gp-120 “Glykoproteinet” som nu sedermera blev kidknappat och inympat i ett vanligt SARS-förkylningsprotein (virus).
Vilket osökt (en lång omväg) kommer in på vaccinen som I SIN TUR också (av en slump) innehåller Gp-120 Glykoproteiner.
VAIDS är den mera korrekta benämningen.
Jag skulle kalla det nollställt immunförsvar förberett på ett “ultimat immunförsvarshöjande emblem, som kan bäras med sig på pannan eller handen).
Vilket av en enorm lycklig slump passar EXAKT in på Bibelns definition av benämningen Vildjurets Märke, som också kan scannas av på pannan (Meta=Grekiska) och handen (Dexios=Handen), egentligen vilken hand som helst, men anspeglar på högra handen, som kan bäras som en produkt eller moderiktigt handling.
Det skrämmande är att Bibeln verkar ha förutsett att Vildjurets Märke kan bäras som en en app är helt häpnadsväckande.
Att ni får läsa det först på NewsVoice är både glädjande men samtidigt sorgligt, inte minst för att de kristna som absolut inte vill veta om denna oerhört viktiga information.
FaceBook har ju nyligen bytt namn till META,(en liten hint).

Mvh
Eder Apologet

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV