Lars Bern om Nord Stream och Vita Husets rapport om industrimat

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 september 2022
- NewsVoice redaktion
Lars Bern, 10 dec 2019, Hedemoratäppan, Sthlm. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se

OPINION. Lars Bern och Mikael Willgert diskuterar sprängningen av Nord Stream och en ny födoämnsesrapport från Vita huset. Bern ger även några råd om prepping-mat inför vintern.

Text: NewsVoice | Källa: SwebbTV

Polen, NATO och USA kan vara inblandat

Lars Bern ser inget skäl för Ryssland att spränga sina egna gasledningar som man har investerat 200 miljarder kronor på.

Bern påpekar också att president Joe Biden tidigare har lovat att sätta stopp för Nord Stream.

Ett skäl att spränga gasledningarna kan vara att förhindra att Tysklands regering övervägt att be Putin öppna gasflödet, skriver SwebbTV.

“Ett annat land som skulle kunna ha koppling till sprängningen är Polen. Bern menar att Polen är det mest militanta antiryska landet och att sprängningen råkar sammanfalla med invigningen av den nya gasledningen från Nordsjön till Polen.”

Det amerikanska hangarfartyget som besökte Stockholm tidigare i år har enligt radarobservationer befunnit sig på sprängningsplatsen en tid före sprängningen. Sprängladdningar kan ha apterats långt innan innan sprängningen ägde rum.

Fd amerikansk regeringsrådgivare: Polen, USA och Sverige inblandade i attacken mot Nord Stream

Vilseledande hälsorapport

Lars Bern tar även upp vad han kallar en vilseledande rapport från Vita Huset om industrimatens hälsoeffekter.

Bern menar att rapporten egentligen handlar om att marknadsföra livsmedelsindustrins produkter. Rapportens felaktiga påståenden kommer att synas på mängder av fabrikstillverkade produkter.

Slutligen diskuterar Lars Bern så kallad preppingmat. Han lämnar några förslag på lämplig mat för den som vill skapa ett eget hemmaförråd inför vintern.

Text: NewsVoice | Källa: SwebbTV (Swish: 123 535 86 92)

Europas folk förbereds för utslagna mobilnät i vinter – Industrin, militären och samhällsfunktioner prioriteras

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq