Fd amerikansk regeringsrådgivare: Polen, USA och Sverige inblandade i attacken mot Nord Stream

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 september 2022
- Torbjörn Sassersson red.
John Helmer och bild på Nord Stream-läckan. Foto: Danska försvaret

GEOPOLITIK. Den amerikanska flottans Task Force 68 genomförde sommaren 2022 undervattensövningar med minor i exakt samma område där Nord Stream sprängdes tidigare i veckan. Dagarna innan attacken svävade amerikanska helikoptrar utanför Bornholm. Det är problematiskt för NATO. Nu uppger en fd regeringsrådgivare att Polen i samarbete med USA, Danmark och Sverige ligger bakom attacken mot Nord Stream.

President Joe Biden, Victoria Nuland vid utrikesdepartementet och GOP-senator Ron Johnson har alla krävt att Nord Stream ska stoppas, vilket kan antyda att de kommer att använda alla medel som krävs för att uppnå detta resultat. Röster höjs nu om att USA i realiteten är i krig med Europa och att det är motiverat av kontroll och pengar.

Den tidigare amerikanska regeringsrådgivaren Paul Craig Roberts konstaterar:

“USA:s utrikesminister Blinken sa att skadorna på rörledningen utgör en “betydande möjlighet” för Västeuropa att överge rysk naturgas till förmån för flytande naturgas från USA.”

Polsk ubåt och bild på skadade pipelines (Nord Stream). Foton: polska flottan (http://www.wp.mil.pl) och danska försvarsmakten
Polsk ubåt och bild på skadade pipelines (Nord Stream). Foton: polska flottan (http://www.wp.mil.pl) och danska försvarsmakten

Svensk militär pekas ut som inblandad

John Helmer, professor i statsvetenskap, utrikeskorrespondent baserad i Moskva och som har arbetat som rådgivare för Grekland (Papandreou) och USA (Jimmy Carter) presenterar en obehaglig teori om vilka som kan ligga bakom attacken mot Nord Stream. Han pekar ut USA, Polen, Danmark och även Sverige.

Omständigheter som stödjer hans teori är en serie militära undervattensövningar i närtid runt Bornholm.

NATO skriver 12 juni 2022 om US Task Force 68:s övningar vid Bornholm:

“Experiment utfördes utanför Bornholms kust, Danmark, med deltagare från Naval Information Warfare Center (NIWC) Pacific, Naval Undersea Warfare Center (NUWC) Newport och Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring (MIREM) – allt under ledning av U.S. Sjätte flottans arbetsgrupp 68.”

Amerikanska militärhelikoptrar cirklade även vid ett flertal tillfällen i timmar över platsen för Nord Stream-rörledningsincidenten nära Bornholm tidigare i september, enligt data från Flightradar24.

En US Navy Sikorsky MH-60R Seahawk-helikopter hängde bland annat den 1-3 september i timmar över platsen för de idag skadade naturgasledningarna i Östersjön nära Bornholm, skriver flera medier som plockat upp anomalin.

John Helmer går rakt på sak: Den militära operationen som sprängde rörledningarna Nord Stream I och II på Östersjöbotten, nära Bornholm, utfördes av den polska flottan och specialstyrkor.

“De fick hjälp av dansk och svensk militär som planerade och samordnade med amerikansk underrättelsetjänst och den hade tekniskt stöd och var godkänd av den polske premiärministern Mateusz Morawiecki.”

John Helmer uppger att sprängningen var en upprepning av den polska Bornholm Bash-operationen i april 2021, som försökte sabotera för de ryska fartygen som la ut gasrören. Försöken slutade med reträtt för de polska styrkorna. Det var en direkt attack mot Ryssland.

Den här gången riktas attacken mot tyskarna, särskilt affärs- och fackföreningslobbyn och de östtyska väljarna, med syftet att skylla på Moskva för de problem de redan har och som kommer i vinter, fortsätter Helmer.

”Det är ett mycket märkligt sammanträffande”, säger Morawiecki, ”att samma dag som Baltic Gas Pipeline öppnar är det troligen någon som begår ett sabotage. Detta visar vilka medel ryssarna kan ta till för att destabilisera Europa. De är skyldiga till de mycket höga gaspriserna”.

Morawiecki bluffar anser Helmer, som menar att Morawiecki gör anspråk på att ha löst alla Polens behov av gas och elektricitet inför den kommande “krigsvintern” 2022-23. Han tror att Baltic Pipe, polska fyndigheter, LNG-försörjning från USA och Qatar säkrar Polens gasförsörjning.

Morawiecki invigde Baltic Pipe för 21 år sedan, en pipeline från de norska och danska gasnäten. Han slog fast att gasledningen innebar slutet på ett långt beroende av rysk gas för både Polen och Europa. Oppositionen i Polen föredrog däremot rysk gas som ville ingå ett avtal med ryssarna fram till år 2045, förklarar Helmer.

Polens tidigare utrikesminister Poland Radoslaw Sikorski. Foto: Estlands utrikesdepartement. Licens: CC BY 2.0
Polens tidigare utrikesminister Poland Radoslaw Sikorski. Foto: Estlands utrikesdepartement. Licens: CC BY 2.0

Det som är graverande för Polens ledning är att den tidigare försvars- och utrikesministern Radek Sikorski firade Bornholmssprängningen med orden: “Som vi säger på polska, en liten sak, men så mycket glädje” och “Tack USA”. Nyheten om Sikorskis uttalande har även nått mainstream media

Radek Sikorski MEP, @radeksikorski: Thank you, USA."
Radek Sikorski MEP, @radeksikorski: Thank you, USA.”

Situationen blir inte bättre av att Joe Biden i februari 2022 under en presskonferens med bestämdhet hävdade att Nord Stream ska termineras om Ryssland går in i Ukraina.

Nu kanske vi har facit.

John Helmer noterar att Polen tycks vilja hämnas den tyska ockupationen under andra världskriget genom att återuppliva skadeståndsanspråket för invasionen och ockupationen 1939-45. Helmer skriver att Polen även är motiverat att angripa Nord Stream för “den ryska planen att styra Europa på Polens bekostnad”.

Situationen för européerna är komplicerad

PISM som är en statlig tankesmedja i Warszawa skriver att “förlikningspolitiken gentemot Putin är en del av ett amerikanskt försök att frigöra sig från sina skyldigheter att upprätthålla fred i Europa”.

Helmer fortsätter:

“…amerikanerna kommer att tillåta Putin att bygga färdigt Nord Stream 2-rörledningen i utbyte mot att Putins åtagande att inte använda den för att utpressa Östeuropa” och “genom att föra en sådan politik nu tar Biden-administrationen ännu mer ansvar för säkerheten i Europa….”

“För nästan 18 år sedan beslutade Förbundsrepubliken Tyskland, vår europeiska allierade, att prioritera sina egna affärsintressen med Putins Ryssland framför solidaritet och samarbete med de allierade i Centraleuropa.

“Det var ett felaktigt beslut att fatta och alla polska regeringar – oavsett politiska skillnader – kommunicerade detta tydligt och kraftfullt till Berlin, men eftersom Putin lyckades korrumpera den tyska eliten och redan bestämt sig för att betala priset för denna skändning, var att ignorera de polska invändningarna den enda strategin som Tyskland hade kvar.”

John Helmer drar slutsatsen att sprängningarna av Nord Stream är ett polskt drag för att starta ett krig i Europa mot Tyskland.

Nord Streams operativa företag publicerade det första meddelandet om attacken på sin webbplats på kvällen den 26 september. Operatörsbolaget meddelade att förstörelsen registrerades på tre gasledningar till havs.

“Förstörelsen som inträffade på en dag samtidigt på tre linjer av gasledningar till havs i Nord Stream-systemet är utan motstycke”.

Den europeiska “sanktionsregimen” blockerade företagstjänstemän från att undersöka platsen. Rysk satellit-, flyg- och dataövervakning av området är omfattande, skriver John Helmer.

Kremlin är oroad över situationen. “Vi talar om någon form av förstörelse av oklar natur i den danska ekonomiska zonen”, sa Dmitry Peskov, som är pressekreterare för Rysslands president Vladimir Putin.

Förstörelsen inträffade på grund av någons “onda vilja” uttrycktes tidigare av den biträdande chefen för den nationella energisäkerhetsfonden Alexei Grivach, som tror att det kommer att ta månader att reparera gasledningarna.

Text: Torbjörn Sasersson

Polens utrikesminister hotar Ryssland med massivt motangrepp om kärnvapen används i Ukraina

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • The World is Pointing Fingers at the US for Attacking Nord Stream

  “Even Jeffrey David Sachs, an American economist, has come out and said on TV, as the journalists go nuts, that the US destroyed Nord Stream. Everyone I have spoken to from around the world, including high levels, all believes the US did this and I know there is a think tank that has recommended the US now take out the South Stream through Turkey. This was a formal act of war. Russia sees it that way, as does most of the world. This is an attempt to destroy the economy of Russia where energy accounts for 50% of its GDP. The Biden Administration poses the greatest threat to the United States for this reckless behavior. I’m sure I will get the hate mail from the Democrats. At least lower your COVID mask, and take a deep breath just for once.”

  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/the-world-is-pointing-fingers-at-the-us-for-attacking-nord-stream/

 • The World is Pointing Fingers at the US for Attacking Nord Stream

  “Even Jeffrey David Sachs, an American economist, has come out and said on TV, as the journalists go nuts, that the US destroyed Nord Stream. Everyone I have spoken to from around the world, including high levels, all believes the US did this and I know there is a think tank that has recommended the US now take out the South Stream through Turkey. This was a formal act of war. Russia sees it that way, as does most of the world. This is an attempt to destroy the economy of Russia where energy accounts for 50% of its GDP. The Biden Administration poses the greatest threat to the United States for this reckless behavior. I’m sure I will get the hate mail from the Democrats. At least lower your COVID mask, and take a deep breath just for once.”

  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/the-world-is-pointing-fingers-at-the-us-for-attacking-nord-stream/

 • En alternativ förklaring som kanske kan lugna alla krigshetsare. Orsaken till de brustna ledningarna var ett geologiskt event. Kontinentalplattorna flyttar sig nu i allt snabbare takt, Atlantic Rift går isär och det sätter stor press på Eurasian plate. Cabalen/Deep state vet detta.
  Inget sabotage eller tekniskt fel alltså.

  Följ gärna utvecklingen av detta på http://www.poleshift.ning.com, zetatalk.com

 • En alternativ förklaring som kanske kan lugna alla krigshetsare. Orsaken till de brustna ledningarna var ett geologiskt event. Kontinentalplattorna flyttar sig nu i allt snabbare takt, Atlantic Rift går isär och det sätter stor press på Eurasian plate. Cabalen/Deep state vet detta.
  Inget sabotage eller tekniskt fel alltså.

  Följ gärna utvecklingen av detta på http://www.poleshift.ning.com, zetatalk.com

 • Enligt DN-blaskan ska svenska marinens fartyg varit och snurrat kring båda sabotageplatserna några dagar innan det small. Plus att de tidvis stängt av transpondern så exakta förehavanden ej kunnat följas. Behöver ju i och för sig inte betyda något men kan ändå vara något som kan tolkas som lite för mycket tillfällighet.

  Kommer ihåg en informationsfilm i lumpen där utländska styrkor inför ett krigsutbrott oskadliggjorde svenska nyckelfigurer genom att bl.a. föra in en utskjutbar stålspets på en kam mellan skallbasen och kotpelaren i nacken. Kan för mitt inre se typ två civilt klädda Spetsnaz med visst besvär hålla ner en hyperaggressiv Makt-alena Andersson medan en tredje utför nackakupunkturen.

 • Enligt DN-blaskan ska svenska marinens fartyg varit och snurrat kring båda sabotageplatserna några dagar innan det small. Plus att de tidvis stängt av transpondern så exakta förehavanden ej kunnat följas. Behöver ju i och för sig inte betyda något men kan ändå vara något som kan tolkas som lite för mycket tillfällighet.

  Kommer ihåg en informationsfilm i lumpen där utländska styrkor inför ett krigsutbrott oskadliggjorde svenska nyckelfigurer genom att bl.a. föra in en utskjutbar stålspets på en kam mellan skallbasen och kotpelaren i nacken. Kan för mitt inre se typ två civilt klädda Spetsnaz med visst besvär hålla ner en hyperaggressiv Makt-alena Andersson medan en tredje utför nackakupunkturen.

 • Inte sant, och kanske en viktigt detalj;

  “Situationen blir inte bättre av att Joe Biden i februari 2022 under en presskonferens med bestämdhet hävdade att Nord Stream ska termineras om Ryssland går in i Ukraina.”

  Joe Biden säger INTE Nord Stream utan Nord Stream 2. Nord Stream 2 stoppades också två veckor efter pressträffen av Tyskland.

  Kanske inte har så stort betydelse men ska man citera något ska man göra det korrekt och inte bara jobba på att bekräfta ens tes/teori.

  Annars intressant artikel

 • Inte sant, och kanske en viktigt detalj;

  “Situationen blir inte bättre av att Joe Biden i februari 2022 under en presskonferens med bestämdhet hävdade att Nord Stream ska termineras om Ryssland går in i Ukraina.”

  Joe Biden säger INTE Nord Stream utan Nord Stream 2. Nord Stream 2 stoppades också två veckor efter pressträffen av Tyskland.

  Kanske inte har så stort betydelse men ska man citera något ska man göra det korrekt och inte bara jobba på att bekräfta ens tes/teori.

  Annars intressant artikel

 • Torbjörn:

  våra västliga hybridkrigande massmedier lyckats lura i folk att Putin blott är en farlig idiot”. 

  Putin:

  Den gamla unipolära hegemonin håller ofrånkomligen på att kollapsa. Detta är en objektiv verklighet som väst kategoriskt vägrar att acceptera. /…/i processen stannar man inte vid någonting när man utövar press på länder som väljer en suverän utvecklingsväg, som inte vill lyda utan vill ta en egen väg och framtid, självständigt och fritt och samtidigt behålla sin egen kultur, traditioner och värderingar. Man är beredd angripa vem som helst, vilket land som helst, för att nå sina mål. De är redo att slå till mot vem som helst – alla – vilket land som helst, förvandla det till ”ground zero” av kriser, anstifta ”färgrevolutioner” och utlösa blodiga massakrer. Vi har sett detta många gånger förut”. 

  https://twitter.com/i/status/1575498603812225024

  Det Torbjörn här framför är (vid en ytlig granskning) i stort sett vad hela altmedia också framför; allt från de mest försiktiga över hela spannet till nordfront(punkt).se

  Det betyder att hela altmediaatmosfären betraktas av de etablerade medierna som rysk propaganda och vad mera är att desto fler som gör samma bedömning blir i de etablerade medierna bekräftelsen på hur framgångsrik rysk propaganda är.  

  Sker en tilltagande upptrappning kommer förr eller senare altmedia betraktas som fientlig och åtgärder kommer att vidtagas.    

 • Flightradar24 är bevis nog. Ryssland har säkert satellit information. Frågan är väl hur Ryssland väljer att svara, man kan ju inte tillåta att andra länder spränger deras gasledningar. En atombom i Warszawa, Köpenhamn, Stockholm, Bryssel och Washington, eller vad?

  • Ryssen är inte lika reaktiv som NATO-ligan. De väntar säker ut ett rejält nålstick framöver. Som att blåsa bort ett LNG fartyg i Rotterdam så hela hamnen stannar av. Napoleon åkte på en riktig blåsning i Moskva, när Igor gav honom staden. Sen dog den franska arme’n.

  • Tror faktiskt Putin och Ryssland skiter totalt i om dom sprängd sönder rören. Det drabbar inte Ryssland om dom var redan på halvt avstängda rören. Putin kan nog göra bättre affärer i öst istället.

 • Torbjörn:

  våra västliga hybridkrigande massmedier lyckats lura i folk att Putin blott är en farlig idiot”. 

  Putin:

  Den gamla unipolära hegemonin håller ofrånkomligen på att kollapsa. Detta är en objektiv verklighet som väst kategoriskt vägrar att acceptera. /…/i processen stannar man inte vid någonting när man utövar press på länder som väljer en suverän utvecklingsväg, som inte vill lyda utan vill ta en egen väg och framtid, självständigt och fritt och samtidigt behålla sin egen kultur, traditioner och värderingar. Man är beredd angripa vem som helst, vilket land som helst, för att nå sina mål. De är redo att slå till mot vem som helst – alla – vilket land som helst, förvandla det till “ground zero” av kriser, anstifta “färgrevolutioner” och utlösa blodiga massakrer. Vi har sett detta många gånger förut”. 

  https://twitter.com/i/status/1575498603812225024

  Det Torbjörn här framför är (vid en ytlig granskning) i stort sett vad hela altmedia också framför; allt från de mest försiktiga över hela spannet till nordfront(punkt).se

  Det betyder att hela altmediaatmosfären betraktas av de etablerade medierna som rysk propaganda och vad mera är att desto fler som gör samma bedömning blir i de etablerade medierna bekräftelsen på hur framgångsrik rysk propaganda är.  

  Sker en tilltagande upptrappning kommer förr eller senare altmedia betraktas som fientlig och åtgärder kommer att vidtagas.    

 • Flightradar24 är bevis nog. Ryssland har säkert satellit information. Frågan är väl hur Ryssland väljer att svara, man kan ju inte tillåta att andra länder spränger deras gasledningar. En atombom i Warszawa, Köpenhamn, Stockholm, Bryssel och Washington, eller vad?

  • Ryssen är inte lika reaktiv som NATO-ligan. De väntar säker ut ett rejält nålstick framöver. Som att blåsa bort ett LNG fartyg i Rotterdam så hela hamnen stannar av. Napoleon åkte på en riktig blåsning i Moskva, när Igor gav honom staden. Sen dog den franska arme’n.

  • Tror faktiskt Putin och Ryssland skiter totalt i om dom sprängd sönder rören. Det drabbar inte Ryssland om dom var redan på halvt avstängda rören. Putin kan nog göra bättre affärer i öst istället.

 • Mysteriet tätnar, det spekuleras hit och dit om vem som ligger bakom sabotaget mot naturgasrörledningarna North stream1 och North stream2 SÄPO och polisen har startat förundersökning gällande grovt sabotage och när man inte vet vem som är misstänkt då är det svårt att spekulera.

  Jag tror inte att Ryssland med Vladimir Putin i spetsen är så förbannat vrickad som saboterar naturgasledningsrör som de har själva lagt mycket jobb och betalat flera miljarder kronor för jätteprojektet North Stream 1 och North Stream 2.

  • I dagens vrickade värld som styrs av dårar har våra västliga hybridkrigande massmedier lyckats lura i folk att Putin blott är en farlig idiot. De gjorde samma sak med uppfattningen om Gadaffi och hela vägen till Noriega, Assad, Assange etc. Listan är lång.

   Vilka är de gemensamma nämnarna för dessa namn?
   Washington, NATO och deras tankesmedjor.

   Vi vet med andra ord vilka som styr tex våra egna massmedier i Sverige. Glöm inte Udo Ulfkottes avslöjanden.

   • Och Ulfkotte blev inte långlivad efter det…. George Bush svamlade ju om “Axis of Evil” som naturligtvis inkluderade Iran och Nordkorea. Det är väl snarare så att den utgörs av Washington, London, Tel Aviv.

    • Att Washington inklusive New York utgör huvudbasen i den “axeln” behöver man inte vara någon högutbildad professor i raketforskning för att man ska fatta det och misstänka det .

 • Sabotaget är en krigshandling.

  Offren är ägarna av Nord Stream.

  De två största ägarländerna är Ryssland och Tyskland.

  2 och 1/2 NATO-medlem (Polen, Danmark och Sverige) har alltså genomfört en strategisk attack mot energiförsörjningen för två andra NATO-medlemmar: Tyskland och Nederländerna.

  På vems initiativ skedde sabotaget?

  Var det i Polen, Sverige eller Danmark den här sanslöst korkade idén föddes – eller var det i Washington DC:s kryptor?

  Hur fungerar NATO:s paragraf 5 när medlemmar i krigsalliansen attackerar varandra?

  Överlever NATO det här?

  • Förbaskat bra och tipsande frågor till människor som fortfarande har intelligensen kvar. Alla dessa frågor MÅSTE besvaras och våra europeiska politruker måste läsa dem. Det handlar nu mer än någonsin om de europeiska folkens framtid och glöm inte att Ryssland är en del av Europa.

  • Den sedan länge planerade nedläggningen av nato har accelererat och börjar nu synas. Samtidigt faller marionetterna och parasiterna i det politiska och ekonomiska systemet. Läge för lite nytänkande kanske. Ett citat från Pablo Escobar “The sabotage of NS and NS2 is inbuilt in the imperial wet dream of breaking up the Eurasian land mass into a thousand pieces to prevent a trans-Eurasia consolidation between Germany (representing the EU), Russia and China: $50 trillion in GDP, based on purchasing power parity (PPP) compared to the US’s $20 trillion.”
   Artikeln finns på https://thesaker.is/germany-and-eu-have-been-handed-over-a-declaration-of-war/

   • Sorry för namnet Pablo som artikelförfattarens förnamn, det skall vara Pepe Escobar. Även om om den förra förmodlingen var en av de största kämparna för sitt eget folk mot globalismen.

  • Ja Blueshift, enskilda länder i väst tar inga sådana egna beslut längre. Inte sedan de två mobklanerna tog över västländernas ekonomier/’centralbanker och statsobligationsmarknader. Så inte sedan vkr2 har västländerna varit suveräna. Däremot är de utförare, när planerarna i washington och the square gjort och sagt sitt

 • Nato bär på så mycket skit att bara tanken skulle hindra ett medlemskap, men Maggan gick på det ändå, ett beslut i sossesfären.

 • Det känns som det är dags att visa solidaritet mellan folken.
  Alla män o kvinnor över Europa är hotade på ett eller annat sätt.
  Hotade utifrån de handlingar/vägar våra så kallade folkvalda stakat ut åt oss.

  Var fn är hemvärnet och SMB?
  Krigsmans erinran…fiende inom utom landet…

  Om man kollar denna bilden över Florida igår så verkar det som att
  även USA:s folk är offer för samma agenda.
  https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=-80.55,32.82,4554/loc=-74.084,32.338

  I varje fall jag tycker att “orkanen” verkar ha ett inslag av manipulering.
  Har följt massor av väder och orkaner men aldrig set något liknande.

  Tanken att el o kommunikationsnät slås ut är kanske bästa lösningen
  för oss gräsrötter.

  LeifB

  • Kan du förklara vad som är onaturligt ned den här orkanen?
   I Florida styr ju guvernör Ron DeSantis och Trump har sitt Maralago, båda två på Djupa Statens hatlista.

   • Titta på bilden jag länkade till.
    Du ser en orm mot nordost som varken har vind eller något annat registrerat. Ormen är i tornadons tänkta riktning. Kolla sedan i centrum av tornadon.
    Hög temp dvs rött… avviker mycket från omgivande temp.
    Kan ha missat något.
    För mej är det skumt.

  • Du Leif har här ett mycket bra argument, att visa solidaritet mellan folken.
   Alla män och kvinnor i Europa är hotade. Varför vaknar man inte och stoppar eländet nu. Får globalisterna hållas kommer vi att förslavas och gå under.

   Vi har inte råd att vända andra kinden till en gång till. Slaveri genomsyrar historien, Inka , Aztekerna, Egypten, Romarriket, Hitler, Stalin, PolPot, USA! Varför förgriper man sig på mänskligheten. Människan förgriper sig på sin egen art och därmed indikrekt på allt levande. Jag hoppas fortfarande på att förnuftet segrar.

   • vill nog påstå att alla sätt att begränsa människans utbredning både i antal och över naturen är alla andra arters vinst

 • Hoppas de kommer fram till sanningen precis som de har gjort med Estonia-katastrofen. Dålig konstruktion/underhåll gjorde att båda ledningarna gick sönder samtidigt hela oberoende av varandra. Att det skulle finnas bomber eller sabotage, precis som Estonia, är bara konspirationsteori och gravfrid måste utlysas illa kvickt! Fram med stenen och betongen fort! Täck över det som absolut inte måste döljas och förbjud alla med lagen och militären, med sin båt Ale, att hålla alla borta från området.

  Nord Steam 1 och 2. RIP!

 • Sabotaget är en krigshandling.

  Offren är ägarna av Nord Stream.

  De två största ägarländerna är Ryssland och Tyskland.

  2 och 1/2 NATO-medlem (Polen, Danmark och Sverige) har alltså genomfört en strategisk attack mot energiförsörjningen för två andra NATO-medlemmar: Tyskland och Nederländerna.

  På vems initiativ skedde sabotaget?

  Var det i Polen, Sverige eller Danmark den här sanslöst korkade idén föddes – eller var det i Washington DC:s kryptor?

  Hur fungerar NATO:s paragraf 5 när medlemmar i krigsalliansen attackerar varandra?

  Överlever NATO det här?

  • Förbaskat bra och tipsande frågor till människor som fortfarande har intelligensen kvar. Alla dessa frågor MÅSTE besvaras och våra europeiska politruker måste läsa dem. Det handlar nu mer än någonsin om de europeiska folkens framtid och glöm inte att Ryssland är en del av Europa.

  • Den sedan länge planerade nedläggningen av nato har accelererat och börjar nu synas. Samtidigt faller marionetterna och parasiterna i det politiska och ekonomiska systemet. Läge för lite nytänkande kanske. Ett citat från Pablo Escobar “The sabotage of NS and NS2 is inbuilt in the imperial wet dream of breaking up the Eurasian land mass into a thousand pieces to prevent a trans-Eurasia consolidation between Germany (representing the EU), Russia and China: $50 trillion in GDP, based on purchasing power parity (PPP) compared to the US’s $20 trillion.”
   Artikeln finns på https://thesaker.is/germany-and-eu-have-been-handed-over-a-declaration-of-war/

   • Sorry för namnet Pablo som artikelförfattarens förnamn, det skall vara Pepe Escobar. Även om om den förra förmodlingen var en av de största kämparna för sitt eget folk mot globalismen.

  • Ja Blueshift, enskilda länder i väst tar inga sådana egna beslut längre. Inte sedan de två mobklanerna tog över västländernas ekonomier/’centralbanker och statsobligationsmarknader. Så inte sedan vkr2 har västländerna varit suveräna. Däremot är de utförare, när planerarna i washington och the square gjort och sagt sitt

 • Jag är chockad. Detta låter som en konspiration. Det är tur att den nu påbörjade Säpo-utredningen kommer att ge ett klart besked om vad som verkligen har hänt.

  • Säkert fler som är chockade!! Utredningen kommer säkert också ge besked om det finns några speciella nätverk bakom de inblandade och nämda aktörerna. Skall bli kul att följa – svensk utredning är inte att leka med…

   • Förr eller senare så kommer avslöjandet fram i dagens ljus om det rör sig om ett eller flera nätverk som ligger bakom attacken mot naturgasledningsrören i Östersjön .

  • Mysteriet tätnar, det spekuleras hit och dit om vem som ligger bakom sabotaget mot naturgasrörledningarna North stream1 och North stream2 SÄPO och polisen har startat förundersökning gällande grovt sabotage och när man inte vet vem som är misstänkt då är det svårt att spekulera.

   Jag tror inte att Ryssland med Vladimir Putin i spetsen är så förbannat vrickad som saboterar naturgasledningsrör som de har själva lagt mycket jobb och betalat flera miljarder kronor för jätteprojektet North Stream 1 och North Stream 2.

   • I dagens vrickade värld som styrs av dårar har våra västliga hybridkrigande massmedier lyckats lura i folk att Putin blott är en farlig idiot. De gjorde samma sak med uppfattningen om Gadaffi och hela vägen till Noriega, Assad, Assange etc. Listan är lång.

    Vilka är de gemensamma nämnarna för dessa namn?
    Washington, NATO och deras tankesmedjor.

    Vi vet med andra ord vilka som styr tex våra egna massmedier i Sverige. Glöm inte Udo Ulfkottes avslöjanden.

    • Och Ulfkotte blev inte långlivad efter det…. George Bush svamlade ju om “Axis of Evil” som naturligtvis inkluderade Iran och Nordkorea. Det är väl snarare så att den utgörs av Washington, London, Tel Aviv.

     • Att Washington inklusive New York utgör huvudbasen i den “axeln” behöver man inte vara någon högutbildad professor i raketforskning för att man ska fatta det och misstänka det .

 • Nato bär på så mycket skit att bara tanken skulle hindra ett medlemskap, men Maggan gick på det ändå, ett beslut i sossesfären.

 • Det känns som det är dags att visa solidaritet mellan folken.
  Alla män o kvinnor över Europa är hotade på ett eller annat sätt.
  Hotade utifrån de handlingar/vägar våra så kallade folkvalda stakat ut åt oss.

  Var fn är hemvärnet och SMB?
  Krigsmans erinran…fiende inom utom landet…

  Om man kollar denna bilden över Florida igår så verkar det som att
  även USA:s folk är offer för samma agenda.
  https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=-80.55,32.82,4554/loc=-74.084,32.338

  I varje fall jag tycker att “orkanen” verkar ha ett inslag av manipulering.
  Har följt massor av väder och orkaner men aldrig set något liknande.

  Tanken att el o kommunikationsnät slås ut är kanske bästa lösningen
  för oss gräsrötter.

  LeifB

  • Kan du förklara vad som är onaturligt ned den här orkanen?
   I Florida styr ju guvernör Ron DeSantis och Trump har sitt Maralago, båda två på Djupa Statens hatlista.

   • Titta på bilden jag länkade till.
    Du ser en orm mot nordost som varken har vind eller något annat registrerat. Ormen är i tornadons tänkta riktning. Kolla sedan i centrum av tornadon.
    Hög temp dvs rött… avviker mycket från omgivande temp.
    Kan ha missat något.
    För mej är det skumt.

  • Du Leif har här ett mycket bra argument, att visa solidaritet mellan folken.
   Alla män och kvinnor i Europa är hotade. Varför vaknar man inte och stoppar eländet nu. Får globalisterna hållas kommer vi att förslavas och gå under.

   Vi har inte råd att vända andra kinden till en gång till. Slaveri genomsyrar historien, Inka , Aztekerna, Egypten, Romarriket, Hitler, Stalin, PolPot, USA! Varför förgriper man sig på mänskligheten. Människan förgriper sig på sin egen art och därmed indikrekt på allt levande. Jag hoppas fortfarande på att förnuftet segrar.

   • vill nog påstå att alla sätt att begränsa människans utbredning både i antal och över naturen är alla andra arters vinst

 • Hoppas de kommer fram till sanningen precis som de har gjort med Estonia-katastrofen. Dålig konstruktion/underhåll gjorde att båda ledningarna gick sönder samtidigt hela oberoende av varandra. Att det skulle finnas bomber eller sabotage, precis som Estonia, är bara konspirationsteori och gravfrid måste utlysas illa kvickt! Fram med stenen och betongen fort! Täck över det som absolut inte måste döljas och förbjud alla med lagen och militären, med sin båt Ale, att hålla alla borta från området.

  Nord Steam 1 och 2. RIP!

 • Säkert fler som är chockade!! Utredningen kommer säkert också ge besked om det finns några speciella nätverk bakom de inblandade och nämda aktörerna. Skall bli kul att följa – svensk utredning är inte att leka med…

  • Förr eller senare så kommer avslöjandet fram i dagens ljus om det rör sig om ett eller flera nätverk som ligger bakom attacken mot naturgasledningsrören i Östersjön .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *