Svensk diplomat är FN:s nya chef för “Outer Space Affairs”

publicerad 8 juni 2023
- av Kristoffer Hell
Niklas Hedman. Pressfoto: UNOOSA.org
Niklas Hedman.

Vad händer om en individ från en främmande värld ber att få tala med en representant för mänskligheten? Svaret är att denne bör ta en taxi till Wagramerstrasse 5 i Wien i Österrike, ta hissen upp och knacka på dörren med skylten: “UN Office for Outer Space Affairs” och be att få tala med Niklas Hedman.

Vi kontaktade FN:s kontor för Yttre Rymd Affärer (oj vad konstigt det lät på svenska), men har ännu inte erhållit något livstecken, förutom en telefonsvarare som på bred amerikanska förklarar att ingen är på plats. Måhända har utomjordingar redan rövat bort hela kontoret.

Niklas Hedman är en svensk karriärdiplomat som sedan 2006 arbetar för FN (UNOOSA) och han är svaret på uppmaningen: “Take me to your leader”.

Niklas företrädare, astrofysikern Mazlan Othman från Malaysia, avpolletterade i en intervju från 2010 ET-aspekten och skiftade istället fokus till hotet från Near Earth Objects (NEO), det vill säga Nära Jorden-objekt,  asteroider som är på väg att krocka med planeten, för vilket FN regelmässigt anordnar konferenser om det planetära försvaret.

I en video  inviger Niklas Hedman den av FN nyligen instiftade “Moon Day”, som infaller den 20 juli varje år och som högtidlighåller bland annat det amerikanska Apolloprogrammets månprojekt åren 1969-1972.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Niklas Hedman
  • Nu kör etablissemanget igång utomjordingar och flygande tefat propagandan för att skapa en ny budgetpost att slösa våra skattepengar på och fånga vår uppmärksamhet. Det tar aldrig slut, våra regeringar blir bara dummare och dummare.

  • Det kan vara ett diplomatiskt sätt för ett litet land att kompensera för att vi altmediadebattörer säger mindre smickrande saker i det sammanhanget?

  • Att skapa onödiga department med lediga tjänster för besvärliga politiker och tjänsteman torde vara Sveriges specialitet som också är bäst i världeni denna gren, NrOne!
    Men nehe, FN har kört om Sverige med råge ju!!!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *