Presentation of “United Nations Office for Outer Space Affairs”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 november 2014
- NewsVoice redaktion
UN Office for Outer Space Affairs

The United Nations Office for Outer Space Affairs (UNOOSA) is the United Nations office responsible for promoting international cooperation in the peaceful uses of outer space. UNOOSA serves as the secretariat for the General Assembly’s only committee dealing exclusively with international cooperation in the peaceful uses of outer space: the United Nations Committee on the Peaceful Uses of Outer Space (COPUOS).

 

UNOOSA is also responsible for implementing the Secretary-General’s responsibilities under international space law and maintaining the United Nations Register of Objects Launched into Outer Space.

Through the United Nations Programme on Space Applications, UNOOSA conducts international workshops, training courses and pilot projects on topics that include remote sensing, satellite navigation, satellite meteorology, tele-education and basic space sciences for the benefit of developing nations.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: unoosa.org

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *