Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Chefen för Ukrainas militära underrättelsetjänst försvunnen – ryktas död eller svårt skadad

publicerad 15 juni 2023
- Kristoffer Hell
Generalmajor Kirill Budanov
Generalmajor Kirill Budanov, 37, invid sin fantasifulla karta där den Ryska Federationen inte länger existerar, utan styckats upp och dess landsändar stulits av grannländer som Finland.

Generalmajor Kirill Budanov, 37, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst, GUR, har inte setts till sedan den 29 maj och det ryktas nu att han antingen är död eller svårt skadad. Uppgiften förnekas av till Zelensky-regimen ännu lojala ukrainska myndigheter.

Enligt uppgift dödades eller skadades Budanov vid ett ryskt luftangrepp på GUR:s högkvarter i Kiev i slutet på maj. Han var inte ensam på kontoret, närvarande sägs också ha varit ett tvåsiffrigt antal med underrättelseofficerare från Väst- en av dem en amerikansk CIA-tjänsteman.

Russki Novosti:

“I dag dök en ny stjärna upp på minnesväggen över fallna tjänstemän vid CIA, nummer 140 i raden. Den sattes upp direkt efter attacken mot GUR:s byggnad i Ukraina.”

Den 13 januari rapporterade NewsVoice om hur Kirill Budanov vid ett möte med några journalister i Kiev presenterade en karta tillhörande den ukrainska militären av vilken framgick att Västs plan med Ukrainakonflikten är att stycka upp Ryssland och dela ut dess olika delar till grannländer som Finland.

Situationen erinrar om förvirringen runt den ukrainske överbefälhavaren Valerij Zaluzjnji, som i början på maj 2023 plötsligt försvann, och som en knapp månad senare av ryska myndigheter bekräftades ha blivit svårt skadad vid i ett framgångsrikt ryskt luftangrepp på ett militärt högkvarter och inte förväntas återgå i tjänst.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq