Why Sweden and Finland Want to Join NATO – Promised Part of Russia?

publicerad 15 januari 2023
- Kristoffer Hell
Foto på karta från den ukrainska militära underrättelsetjänsten GUR:s högkvarter.

WARZONE. During an interview with the head of the Ukrainian military intelligence (GUR), Major-general Kyrylo Budanov (37) in December 2022, two journalists from the Kyiv-based online magazine news.liga.net spotted a map on display in his office and took a photo of it.

By Kristoffer Hell

Generalmajor Kirill Budanov, 37, chef för den ukrainska militära underrättelsetjänsten GUR.
Major General Kirill Budanov, 37, head of the Ukrainian military intelligence service GUR. Photo: Oleksandr Medvedev (english.nv.ua)

Later they found the opportunity to ask the Major-general about it.

“We saw a map of ‘dismembered’ Russia in your office. On it, the Kursk, Belgorod regions and Kuban are circled with a black marker as part of Ukraine. Is this the next stage after reaching the borders of 1991?”

Major-general Budanov’s answer was cryptic: “Everyone sees what they want to see.”

The map, which can be seen below, is in fact remarkable.

It throws light not only on the deeper military objectives of the Zelensky cabinet in Kyiv, but also calls into question the scope and meaning of the war.

Photo on map from the headquarters of the Ukrainian military intelligence service GUR.
Photo on the map from the headquarters of the Ukrainian military intelligence service GUR.

Why would the Ukrainian GUR bother to put on display a map over all of Russia, the largest country in the world, stretching from the North Atlantic to the Pacific and spanning eleven time zones, in their office?

A map over all of Europe, all of its Russian parts included?

Sure.

But all of Eurasia?

Wasn’t the beef about Ukraine’s renegade provinces, which, after Russia rolled in on 24 February 2022, defected to the Federation in referendums in September 2022, Lugansk, Donetsk, Zaporizhzhia, and Kherson?

With Crimea having done so already in 2014.

The official Ukrainian position is that victory means a Russian pullback to the borders established in 1991 when the Soviet Union collapsed.

According to the map, however, Ukraine’s ambitions are greater and also include stealing from Moscow the undisputed regions: Bryansk, Kursk, Belgorod, Voronezh, Rostov, and Krasnodar: home to over 16 million Russians and totalling some 315,600 sq km, larger than the territory of the United Kingdom.

The Ukrainian GUR does not stop there; it also wants to dismember the Russian Federation into several chunks – which looks like a dream come through for Washington, since this would ensure that no counter-balance to NATO would ever again arise on the Eurasian landmass.

On the left on the map, future Russia envisaged by the GUR is identified by the letters “РФ” (RF), which stand for “Российская Федерация” the Russian Federation; what used to be the largest country in the World has been cut down to a shard of territory not much bigger than Ukraine itself.

What also concerns NATO’s war planners is Moscow’s access to the open seas, from the navy bases at Severomorsk in Murmansk in the Northwest, neighbouring Finland and Norway, and from Vladivostok in the Far East, next to North Korea and facing Japan.

Kyiv’s map may also explain why Finland and Sweden, in 2022, decided to abandon their long-standing and successful policies of neutrality and join NATO.

In the process of vivisecting Russia, the regions of Murmansk, Karelia and half of the Leningrad oblast seem to have been promised to Finland, which will have doubled its territory. It makes sense why Sweden would see this as a boon, too. Sweden and Finland used to be one country, and whatever is good for Helsinki is also fine with Stockholm. So close is the bond between the two countries that Finland has made it clear that it will only join NATO if Sweden does so too.

Finland after the Russian Federation was crushed and the naval base at Severomorsk was taken over by NATO - according to Ukraine's military intelligence service GUR. Image: K. Hell
Finland after the Russian Federation was crushed and the naval base at Severomorsk was taken over by NATO – according to Ukraine’s military intelligence service GUR. Image: K. Hell

In the Far East, Japan gets all of the Kuril islands, a few of which have been a bone of contention between Moscow and Tokyo for decades.

The greatest surprise may be the letter “K” in the Far East (Kamchatka?). Its borders are open to the South and run into China – which looks like it is earmarked for war as well.

What is going on in Kyiv?

Is Ukraine run by Washington, with Zelensky as a sock puppet?

Or is the map which promises so much and is put on display at the Ukrainian GUR, just Kyiv courting Washington, NATO and the EU to keep the money and weapons flowing, a large part of which will no doubt find its way into offshore accounts belonging to faceless oligarchs?

When asked, the only thing Major-general Budanov had to say about the map was:

“Everyone sees what they want to see.”

Text: Kristoffer Hell

Reference

 1. news.liga.net: В кабинете у Буданова есть карта с “расчлененной” Россией – фото

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Anledningen att Sverige och Finland nu vill vara Natomedlemmar är självklart inte rädslan för ett ryskt angrepp utan för att storebror har beordrat våra “folkvalda” att nu måste de göra det ASAP!
  Med Sverige och Finland som Natomedlemmar kan Nato blockera Ryssland från Östersjön därav anledningen att EU och Nato ingått och skrivit nya samarbetsavtal då Nato förbinder sig att säkerställa att sanktioner från EU som kräver militärstödd, i detta fall, framförallt blockering av Ryssland från Östersjön med hjälp av USA:s och England Navy ska kunna åstadkommas!
  Den andra anledningen är att USA vill ha vapenlager både i Sverige och Finland. Sverige har redan, som vanligt, böjt sig fram, tittat bakåt med ett leende och sagt att USA får stoppa vad de vill där.
  I vilket fall, både blockering av Östersjön och vapenlagren gör Sverige och Finland till legitima militära mål i händelse av en större konflikt!

  • Artikelns karta indikerar _inte_ att planen är blokera Ryssland Östersjön.

   Accesspunkterna till hav som försvunnit är Murmansk, Vladivostok och Krim.

 • Står inte “K” för Kina? Försöker man få med Kina i uppstyckandet av Ryssland?

  Kristoffer: Vad ämnar man kalla det centrala och stora området? Kan du förklara alla de inskrivna tecknen i kartan, för oss som inte kan det kyrilliska alfabetet?

   • Du har i en annan artikel här på Newsvoice som syns sida vid sida denna, påstått att Ryssland förbereder sig för slutstriden i detta läge just nu.
    Hur är det ens möjligt när vi har haft en så mild vinter? Vare sig Ryssland eller Ukraina kan förflytta sina tunga fordon när de kan hamna i 1-2-3 och på vissa ställen uppemot 6 meter lera just nu.
    Enda förutsättningen att kunna förflytta sådana tunga fordon i de områden under vinter är att det måste först bli -10 till -15 i minst 2 veckor.
    Blir det inte så, vilket det verkar inte att inträffa, kommer slutstriden först senare i mitten/slutet av våren och inget annat.
    En sak är helt klart och det är att du infiltrerar alternativmedia med sådana konspirationer som ger andra mainstream anledning att kalla och bedriva hetsjakt även då dessa försöker informera folk om sanningen.
    För mig tog det bara några minuter att veta att du är en spion men det kanske tar längre tid för andra att inse detta.

    • Påstått?

     Jag har i artklar förmedlat den samlade visdomen hos bl a Scott Ritter och Douglas MacGregor – vilket många andra gjort, måhända inte i Sverige.

     Betr dina kommentarer om den milda vintern: det beror på vad du befinner dig. I USA har den varit oerhört sträng.

     Det du skriver om att den förväntade ryska slutoffensiven har skjutits pp, verkar stämma. Ritter och MacDouglas antyder detta också. Skälet är, som du skriver, den anmärkningsvärt milda vintern.

     Redan i höstas sade jag privat att om det är som så att USA har vädervapen (HAARP) så kommer det att försöka sabotera den ryska offensiven genom att ge Europa en mild vinter.

     Var det detta som skedde?

     HAARP styrde om jetströmmarna så att kylan flyttades över till Nordamerika, och baxade över värmen till centraleuropa?

     https://www.youtube.com/watch?v=wEd3WzwPXKU
     https://www.amazon.de/Angels-Dont-Play-This-Haarp/dp/0964881209
     https://en.wikipedia.org/wiki/Jet_stream

     • Både Ritter och MacDouglas har varit rätt logiska och konsekventa i sina rapporteringar. Ska man nu förmedla den samlade visdomen hos dessa personer, bör man lyssna på vad de sagt i sina senaste analyser och inte analyser de gjort för ett par månader sedan.

      Krig är alltid mycket dynamiskt och situationen förändras från dag till dag.

      Apropå HAARP så kan tekniken förändra vädret på lokal nivå och inte för en hel kontinent eller kontinenter som du hävdar.
      Ukrainare har haft väderguden med sig denna vintern. Så enkelt är det precis som resten av Europa som slipper frysa eller stänga industrier på grund av brist på naturgas denna vinter.

      I övrigt skulle både Ritter och MacDouglas få ett riktigt gott skratt om de läste innehållet i denna artikel.

   • Och snälla Torbjörn, du får välja att inte publicera mina kommentarer men du har på inget sätt rätten att redigera och sedan publicera mina kommentarer!

    • Jo jag har faktiskt rätt att redigera kommentarer men bara genom att radera innehåll i kommentarer som jag anser bryter mot kommentarsreglerna. I detta fall försökte du instigera en konflikt mot artikelförfattaren och jag valde därför att radera den inledande meningen i din kommentar.

     • Torbjörn,
      Då får du låta bli att godkänna och publicera kommentaren i sin helhet.
      Om jag tycker att nåt är trams har jag rätten att utrycka min åsikt. Om du tycker att det bryter mot kommentarsregler att kalla nåt för vad det är finns det ingen anledning att publicera kommentaren överhuvudtaget, även om du anser resten av kommentaren vara vettigt och värt för andra att ta del av.

     • Och den här ska du definitivt inte publicera!
      Om du saknar vettiga artiklar, alternativt underlag till vettiga artiklar som återspeglar faktiska och verkliga omvärldsbilden, baserat på fakta och pålitliga källor, kan jag fixa hur många som helst åt dig. Men snälla låt bli sådana artiklar som ovan!!

      • Vad är det konkret du vänder dig emot i artikeln Rena?

       Gjorde lite efterforskningar om news.liga.net som är en ledande Ukrainsk nyhetsportal som i första hand vänder sig till den Ukrainska marknaden (https://www.similarweb.com/website/news.liga.net/#geography) Den ägs av
       Sergiy, Dmytro, och Maryna Bondarenko samt Volodymyr Egipko (https://ukraine.mom-rsf.org/en/media/detail/outlet/liganet/) och med tanke på den oerhörda hårda censur som råder i Ukraina tänker i vart fall jag på att avslöjandet i någon mån måste godkännas av Zylinski och det är ju inte vem som helst som kommer in i landets underrättelsetjänst och vän av ordning borde väl ställa sig frågan vilken information som händer på väggarna när man bjuder in två journalister, om nu själva intervjun överhuvudtaget genomfördes?

       Min poäng är att vi vet mycket lite vad som sker bakom kulisserna. Det är oerhört svårt för alla att veta med all krigs. Sist, det är ju inte orimligt det som framförs.

     • Personligen uppskattar jag genmäle från Rena som ofta är både påläst och till synes bildad; uppskattar framförallt övertonerna i argumentationen som inte sällan gränsar till personangrepp. Sådan får mig att gå igång och betänk att man blir aldrig så bra i debatten som under tung moteld. Om vi alla bara håller med varandra kommer vi bli förslappad, trötta och lata. Till saken hör att representanter för etablissemanget sällan eller aldrig hittar hit, möjligen en och annan förvirrad betalt agendajournalist men dom får så mycket på huvudet att de aldrig vågar sig hit mer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *