Japansk landare är på väg till månen

publicerad 7 september 2023
- Kristoffer Hell
Japan skjuter upp Moon Sniper mission
Japan skjuter upp Moon Sniper mission.

Den 7 september 2023 genomförde Japan en framgångsrik uppskjutning av månlandaren SLIM. Händelsen kommer i kölvattnet på Indiens framgångsrika månlandning för ett par veckor sedan (Chandraya-3), liksom den Ryska Federationens oplanerade kraschlandning ett par dagar innan dess (Luna-25).

Den japanska månlandaren har döpts till SLIM, en förkorning för “Smart Lander for Investigating Moon” (på svenska: intelligent landare för att undersöka månen) och sköts upp med Japans egenbyggda bärraket av typen H-IIA F47 (H-IIA Launch Vehicle No. 47).

SLIM:s huvuduppdrag är inte att utforska månen utan ingenjörsmässig: att utveckla och testa landningsteknik så att månlandningar i framtiden kan ske inom en marginal med 100 meter, att jämföras med flera kilometer, som i dag är fallet.

SLIM blir Japans tredje försök att mjuklanda på månen.


Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Fortlever vi våra liv framför en skärm blir vår verklighet vad som syns på skärmen även om skärmen visar overklighet. Det är så vi rusar in i ”the point of no return” och vi kommer inte att märka när vi väl är där – religioner är typexemplet här.

  Vilka lögner har etablissemanget fått just dig att tro på som du senare upptäckt var falskt, för att sedan hoppa på nästa lögn som du också upptäck var falsk? Till slut litar vi inte på vad vi ser och upplever. Därifrån är det enkelt att tro det ologiska, det overkliga som får oss att tvivla på det verkliga, det logiska. Det är så makten tar makt över oss – den verkliga makten är makten över våra sinnen.

 • Vilken tur att man lyckades fotografera starten med all rök och damm bakom raket och ställningar. Inte ett dammkorn skymmer sikten i förgrunden. Ser så fejkat ut att det måste vara verkligt. Snart får vi väl se en Tesla roadster i rymden!

   • Bra!
    Inget synligt sug framför eller under jetmotorn. Opåverkade bakom,inte ens lite exrta vind i hår eller kläder från jetströmmmen. Målade frontfönster. Vinyl, upplåsbar dekoy? 15 personer täcker framhjulet, döljer eldragaren? Folk sitter lugnt o textar på vingbasen. Uppenbar livsfara utan panik. Piloterna fortsätter trots uppenbar fara för 100 talet personer.
    Fejk, men varför?

   • Ja, oj, till och med hela flygplanet är enbart en atrapp!

    Det får mig att tänka på ett citat av den enormt populäre radiomannen “Doctor Stan:

    “Vi ger dig historien bakom historien, nyheterna bakom nyheterna. I hopp om att övertyga dig om att verkligheten vanligtvis hånas och illusionen vanligtvis är kung, men i kampen för den kristna civilisationens överlevnad kommer det att vara verkligheten och inte illusionen eller villfarelsen som kommer att avgöra vad framtiden kommer att ge.”

    Doctor Stan, som egentligen hette Stanley Monteith var precis som du, Nils-Ola, en pensionerad kirurg och mycket viktig sanningskämpe. 1993, när han gick i pension, startade han upp Radio Liberty, som dagligen under många år kom att sändas från mer än femtio radiostationer över hela USA och även till viss del i Europa.

    En av Doctor Stans medt kända böcker heter “Brotherhood of Darkness”. Så här lyder en kort presentation av den boken (översatt från engelska):

    Det är svårt att förstå i en ofta normalt framträdande värld att det faktiskt finns människor som tror på och till och med dyrkar Lucifer, sedan generationer känd som “mörkrets prins”. Dr. Stanley Monteith argumenterar övertygande för att det finns ett stort, sofistikerat nätverk av människor, som inte nödvändigtvis har tatueringar och piercingar, utan snarare är välmående, lärda och välklädda, som andäktigt tror att Lucifer har fått ett oförtjänt dåligt rykte genom åren och istället förtjänar sann hängivenhet från oss andra.
    Vad som dömde dem, vad som motiverar dem – de historiska konsekvenserna av det och vad det betyder för oss idag i termer av den kosmiska kampen för vem som i slutändan ska vinna kampen om våra själar och vårt öde är vad Mörkrets brödraskap handlar om.”

    Här är ett föredrag av Doctor Stan som bygger på denna bok:

    https://www.youtube.com/watch?v=GNmIOgsh9tY&t=597s

     • Trist, men sanningssökande är inte för alla tydligen. Kul i alla fall att fått diskutera lite med dig, du är smart och ovanligt öppen för nya tolkningar av verkligheten. ( Det vi diskuterade nyss var väl något av de störta avslöjanden de senaste åren om sant, vilket mycket pekar på)
      Hör av dig någon gång om du har lust.
      NV har min mail och min tillåtelse att ge den till dig.

      • I en diskussion kring en japansk månlandning, som troligtvis är fejk, kan man väva in andra saker som verkar vara off-topic och ändå ge skenet av att man håller sig till ämnet. Medan rena off-topic kommentarer har en förmåga att försvinna i Cyberspace utan att ens först mellanlanda på månen.

 • Om det stämmer att de har gjorts förr, varför göra om det i all evighet?
  Nåt stämmer inte.
  Med krig runt om i världen, klimatkatastrofer på rad, så varför lägga pengarna på att smita iväg till Månen?
  Nåt stämmer inte.
  Som vanligt så ljuger alla personer i offentligheten.
  De följer principen om “ni kan lita på en sak – ni kan inte lita på oss”.
  Har ni inte förstått det än?
  Lika mycket som de ljuger om besök fran andra civilisationer på detta lilla gruskorn. Det har förekommit i mer än 500.000 år. Vissa mer avancerade än andra. Vissa konstruktiva, andra destruktiva.

  • Vadå mer än 500.000 år? Berätta mer. Är det inte mer rimligt att vi besökt månen än att massa ailiens besökt oss? Hur tog de sig hit är samma relevanta fråga hur vi besökte månen? Hur?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *