Stoppa DCA-avtalet – Nej till amerikanska militärbaser och kärnvapen i Sverige

Opinion

publicerad 12 mars 2024
Två amerikanska bombplan av typerna B-1B och en B-52 flög majestätiskt på låg höjd över Stockholm vid lunchtid 6 mars 2024.
Två amerikanska kärnvapenbombplan (B-1B och B-52) över Stockholm 6 mars 2024.

“Arbetsgruppen mot DCA” inom nätverket “Nej till NATO” vill stoppa DCA-avtalet som ger amerikansk militär tillgång till 17 svenska militärbaser. Arbetsgruppen vill att Riksdagen säger nej till avtalet vid omröstningen den 8:e maj 2024. Ett ja kräver kvalificerad majoritet, vilket gör det möjligt att stoppa DCA.

Regeringen har tecknat ett militäravtal med USA, ett så kallat Defence Cooperation Agreement (DCA), som gör Sverige till uppmarschområde för krig! Riksdagen väntas ta ställning till det i början av maj

 • DCA är inget försvarssamarbetsavtal. Det handlar inte om försvar av svenskt territorium utan om en stormakts utnyttjande av svenskt territorium för syften som inte nödvändigtvis motsvarar svenska intressen.
 • Det handlar inte om samarbete på lika villkor, utan om överlåtelse av suveränitet till främmande makt utan att Sverige får några som helst garantier i utbyte eller något inflytande över beslutsprocessen.
 • Under minst tio år framöver ska USA enligt avtalet ”obehindrat” kunna utnyttja svenskt territorium och svenska militära resurser – inklusive flygplatser, hamnar, övningsområden och andra anläggningar på sjutton orter från Kiruna i norr till Revingehed i söder – för att lagra materiel och hysa in manskap.
 • USA:s väpnade styrkor tillåts röra sig fritt på svenskt territorium med egna vapen och egen utrustning och under eget befäl. De lyder inte under svensk lag.
 • Sverige saknar enligt avtalet inspektionsrättigheter. Lagring av kärnvapen och övningar för kärnvapenkrigföring kan tillåtas förekomma på svenskt territorium.
 • Liknande avtal med Finland, Norge och Danmark gör hela Norden, nästan hela Östersjön samt västra Arktis till ett samordnat militärt operationsområde för en främmande stormakt. Det ökar spänningen mellan kärnvapenmakterna och minskar Sveriges och övriga nordiska länders möjligheter att spela en fredsbyggande roll i världspolitiken.
 • DCA undergräver Sveriges suveränitet och ökar risken att Sverige blir indraget i krig, även ett eventuellt kärnvapenkrig.

Kräv av Riksdagen att stoppa DCA-avtalet

 • Att beslutet om DCA uppskjuts minst ett år, så att svenska folket hinner sätta sig in i vad förslaget innebär för vårt lands säkerhet.
 • Att riksdagsledamöterna bestämt avvisar DCA och alla planer på att dra in Sverige i krig.

 

Uttalande av Arbetsgruppen mot DCA, Alliansfriheten.se

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Finns inget som stoppar kärnvapen placering i sverige. Hur ska man gömma ett misslyckat proxykrig och en dollars undergång, jo, genom ett ww3 krig. Där gömmer man också narkolepsi offren och covid offren, sen är när det är över så är det bussines as usual. Det finns en mening att brexit kom. Uza/uk ska vara utanför ww3 tills det är dags.

  • Om man får svära i kyrkan: finns det ens kärnvapen? Vad har vi för bevis för det? Gamla raspiga svartvita journalfilmer produserade av CIA från femtitalet? Här ser vi små modellhus brinna upp efter tryckvågen och det talas om temperaturer över 10 000 grader Celsius, men kamerastativet det rör sig inte, än mindre smälter kameran?

   https://youtu.be/vMopb1eN2t4

 • Vad folk inte verkar förstå, är att vi just gått med i en krigsallians vars största önskan är just krig.

  Samma behandling som Ukraina fick, skall nu hela Europa få.

  USA skall som under WWII stå helt utanför, bara leverera vapen.

  Den Ryska krigsmakten har för närvarande använt runt 5% av sin kapacitet i Ukraina, nu skall resten mobiliseras mot ett krig mot hela Europa.

  Målet är att få Ryssland på knä, stycka upp det och ta över hela jättelandets naturresurser.

  Låter ungefär som en viss Adolf på sin tid, som även han drömde om att införliva Ryssland i sitt stortyska Lebensraum.

  Och nu är vi och Finland med i detta blodiga jätteprojekt, som nu verkar gå av stapeln i slutet av detta året.

  Nyligen var Orban i TV där han påpekade att skillnaden mellan Ungern och Sverige var att Ungern vill ha fred, medan Sverige vill ha krig.

  Är det någon som frågat det Svenska folket om vi vill helt glatt och frivilligt vill gå i strid mot Ryssland?

  Verkar inte behövas, ingen frågade oss om vi ville vara målet för massinvandring heller.

  För makten utgår sedan länge inte från det Svenska folket, utan från det utvalda folket.

  För pådrivande bakom vår anslutning till NATO var Wallenberg, som personligen var med vid första kontakten.

  Och det måste då vara samma Wallenberg som personligen beslutar om dom generösa stödpaketen och gratis vapenleveranserna till Ukraina.

  Och det var även Wallenberg som stod bakom laborationerna för biologisk krigföring i Ukraina, som sedan skyndsamt fördes över till Sverige.

  Vi betalar för detta med våra egna skattemedel, vi har själva snart inget kvar, uppsägningarna inom vården är bara ett exempel på detta.

  Och våra politiker är redan mutade, köpta och betalda.
  Det enda dom tänker på är det fina mutjobbet dom kommer att få efter att ha förstört Sverige i grunden.

  • Spännande när nu den oemotståndlige, rakryggade Hultqvist skall köpa ut Wallenberg ur försvarsindustrin?
   Skall vi ringa direkt till President V Putin?

 • ‘politikerna’ i fd väst är så djupt insyltade i globalisternas görande och låtande, och finns upptagna på så många ‘epstein’videos, att de gör allt för att undkomma sitt öde. Manipulatörerna å sin sida är lika skraja för att tappa kontrollen och bli avslöjade och deras metoder blir motsvarande mer och mer drastiska för att kunna hålla folket i schack, vilket är ett klassiskt psykopatdrag.

  Det enda som kommer fungera är folkets motståndsvilja och förmåga att se igenom deras lögner och organisera sig. Globalismen är strikt hierarkisk, inte löst sammansatt av oberoende celler, och högst upp i träsktoppen finns Dragons Den

 • Högföräderi!

  Ockupation av Svensk mark utan någon fördel för Sverige.
  Helt odemokratiskt beslut.

  Ser det som ett helt illegitimt beslut.

 • Sverige egne lille giftige dvärg var ju öppen för att kärnvapen tillfälligt skulle kunna vara på svensk mark, eftersom de ingår i NATO-arsenalen, men inte fast stationerade. Då påståendet känns inte särskilt betryggande då den lille gnomen ljuger som en häst travar. Skulle vara intressant att se summan på hans hemliga nummerkonto för så som han och övriga förrädare sålt ut landet måste de fått rejält betalt.

 • Om motståndet mot allt globalisterna ägnar sig åt växer på olika håll så är det väldigt bra och viktigt att det finns ett samlat motståndsintresse inom landet.Det hade varit bra om parterna kunde fokusera på främst de övergripande frågorna så att det oppositionella arbetet kan koordineras lättare och ske gemensamt. AFS, Schiller-institutet, Nej till NATO osv.

 • Våra politikers främsta uppgift är att verka för fred!
  De ska inte gå före militären och ropa på krig.
  Något är fundamentalt fel, inte bara på svenska utan på hela västvärldens politiker som idag i det närmaste kräver krig.

  Jag har just återvänt efter en 2 månader lång resa runt halva jorden, och alla jag talar med är djupt besvikna på våra (sina) politiker. Det gäller personer från Nya Zeeland, Australien, England, Tyskland, Kanada, Indien, Holland, Frankrike, Samoa, Kina och säkert fler.

  • De enda som tycks populära är medias hatobjekt Trump och Putin i sina respektive länder? Undrar vad det kan bero på? Min gissning är att MSM-fulmedia är beroende av korrupta politiker som strör pengar över dem för att de ska fortsätta med lögnpropagandan om klimatet, “vaccinerna”, Covid, kriget i Ukraina, den “gröna energin”, invandringen m m.

 • Alla s k RIKSDAGSMÄN skall inför svenska folket på bästa tv tid offentliggöra hur de tänker rösta den 8 Maj.
  JA eller NEJ.
  Sätt igång MEDIA, fram med listor!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *