Flera skadade i explosion på vapenfabriken General Dynamics – Arkansas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 juli 2024
- NewsVoice redaktion
Javelin, anti-tank missil
Javelin, anti-tank missil.

Två personer har skadats och en saknas efter en explosion vid General Dynamics vapenfabrik i Camden, Arkansas. Anläggningen tillverkar stridsspetsar för Javelin och Hellfire samt laddningar för artilleripjäser, skriver Associated Press.

Explosionen inträffade vid General Dynamics Ordnance and Tactical Systems i Camden, söder om Little Rock, säger en talesperson för företaget. Företaget kallade det först för en ”incident som involverade pyroteknik”, men bekräftade senare att det var en explosion.

”För närvarande arbetar vi med räddningstjänsten och kan bekräfta att händelsen resulterade i minst två skadade och en saknad person”, säger Berkley Whaley vid General Dynamics i ett uttalande. ”Vi samarbetar fullt ut med myndigheterna när de genomför sin utredning.”

Floyd Nutt i Calhoun County sa till Arkansas Democrat and Gazette att incidenten var ”stor” och att denna typ av incident aldrig tidigare inträffat på Camden-anläggningen.

Relaterat: Ryssland inleder storskalig attack mot Ukrainas militärindustriella anläggningar

General Dynamics är ett globalt flyg-, rymd- och försvarsföretag. Anläggningen i Camden har mer än 880.000 kvadratmeter tillverknings- och lagerutrymme och stöder militära program som Hellfire- och Javelin-missilerna och olika granatkastarammunition, enligt företagets webbplats.

USA har skickat mer än 10.000 Javelin-missilramper för engångsbruk till Ukraina, tillsammans med mer än 3 miljoner 155 mm artilleripjäser och ett ospecificerat antal 120 mm granatkastare, enligt det senaste faktabladet som Pentagon publicerade på onsdagen, skriver RT.

 

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq