Dr Erik Enby har gått vidare – Han botade sjukdomar från cancer till psoriasis

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 mars 2022
- Torbjörn Sassersson
Erik Enby, 2019. Foto: Ritva och Börje Peratt
Erik Enby, 2019.

HÄLSA. Dr Erik Enby har gått vidare meddelar hans nära vän och kollega Siv Wernborg. ”Det är med sorg i hjärtat som vi meddelar att allas vår Erik Enby lämnade detta jordeliv i eftermiddags onsdagen den 30 mars.”

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

”Erik Enby har berikat oss enormt med sitt kunnande, sitt sätt att sköta sina patienter och med sin underfundiga humor”, skriver Siv i ett mail.

Hon fortsätter:

”Erik Enby fick inte gehör i den etablerade forskarvärlden för sina upptäckter av mikrobiologisk växt i de sjukas blod. Vem tar nu upp hans mantel? Tids nog lär dock Enbys forskning få det erkännande som den förtjänar.”

Jag vill särskilt tacka Erik för att ha botat min psoriasis som jag hade plågats av i 4 år innan jag fick hans ordination som helt botade sjukdomen. Den kom aldrig tillbaka och det finns idag inte ens ett enda synligt spår av sjukdomen. Eriks tes är att psoriasis inte alls är en systemisk-genetisk sjukdom som industrimedicinens läkare anser utan istället är en infektion av mikrosvamp i huden som sprids via blodet.

Erik Enby kunde bota cancer

Erik Enby, 1970
Erik Enby, 1970

Erik botade även cancer, vilket gjort vissa individer inom det medicinska etablissemanget vansinniga, trots att flera personer gick ut offentligt med sina vittnesmål. Han trakasserades av Robert Ashberg som insinuerade att Erik var en slags vampyr. Vimeo tog nyligen ned hela Börje Peratts förbetalda videokonto med flera filmer om Erik Enby med hänvisning till att videomaterialet stred mot Vimeos uppfattning i medicinska frågor, trots att personalen på Vimeo knappast har medicinsk kunskap. Dessa filmer kommer snart upp igen på mer seriösa videoplattformar.

Eriks nära samarbete med filmaren Börje Peratt gav eftervärlden flera filmer som fick internationella utmärkelser om Eriks liv som unik forskare och framgångsrik läkare.

2000-Talets Vetenskaps seminarium äger rum i Göteborg nu på söndag den 3 april kl 13. Då kommer de som kan närvara att minnas Erik Enby med en tyst minut, ett inramat foto, ett tänt ljus och en minnesbok, skriver Siv Wernborg.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Dr Erik Enby