Överbelastningsattackerna mot NewsVoice minskade drastiskt efter DNS Flag Day

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 februari 2019
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson

Den 1:a februari 2019 under DNS Flag Day uppdaterade alla större DNS-leverantörer mjukvaran på sina servrar för att motverka DDoS-attacker även kallat överbelastningattacker, skriver IDG. Redan samma dag upphörde de flesta server error-problemen för NewsVoice.

Förändringen till det bättre var drastisk för mig som skrivande redaktör. Från att behöva spara en ny artikel 10-12 gånger räckte det med en gång, vid varje sparningstillfälle och en artikel som produceras behöver normalt sparas om och sparas för förhandsvisning runt 10 gånger innan den är redo att publiceras. Vid varje sparningstillfälle som misslyckades pga konstant överbelastningsattack försvann allt som ändrats i en artikel. Du som är van vid att publicera på webben vet vad jag menar.

Även besökare slapp drabbas av ständiga så kallad 500 Server Errors, tack vare det ökade skyddet som implementerades under DNS Flag Day. Dessa serverfel har inte eliminerats helt, men nästan.

Tack vare DNS-insatserna räddades NewsVoice från c:a 30 minuter strul per publicerad artikel. Här ser man också vad syftet kan handla om genom att iscensätta en konstant överbelastningsattack dygnet runt mot en nättidning, att sega ner arbetet maximalt för redaktörer och skribenter, att göra arbetet med att driva en nättidning till ett daglig tortyr för de som försöker publicera artiklar.

Under valhelgen 2018 stängdes både NewsVoice och Nya Dagbladet helt ner av våldsamma överbelastningattacker. Tidnigarna skrev då båda två om det omfattande valfusket som pågick i Sverige. En tekniker som arbetar för NewsVoice, i princip på ideell grund, kunde spåra attacken till ett Botnet i USA. Någon aktör hade anlitat det för att sänka pressfriheten för två svenska nätmedier.

ArcanumSkolan 2024

NewsVoice testades den 1:a februari om det ökade DNS-skyddet fungerar. Svaret blev ja.

NewsVoice DNS test den 1 februari 2019 - Källa: ednscomp.isc.org
NewsVoice DNS test den 1 februari 2019 – Källa: ednscomp.isc.org

Betyder detta att allt är frid och fröjd nu? Nej, inte alls.

Natten mellan onsdag och torsdag gick NewsVoice ner i en knapp timme helt och hållet. Arbetsminnet togs slut beroende på en: “överbelastningsattack som förbrukade vår servers fullständiga kapacitet under en tid”, meddelar NewsVoice tekniker. Han berättar idag per telefon att en attack riktats mot en enskild artikels ID-nummer, vilken fick 10,000-tals artificiella förfrågningar. Resultatet blev att hela sajten gick ner.

Försöken att grusa arbetet för nätmedier – som numera blivit etablerade – fortsätter av politiska, ekonomiska och ideologiska skäl. Kreativiteten att försöka sabotera upphör inte. 

Text: Torbjörn Sassersson | Artikeln uppdaterades kl 17:41, 14 februari

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: DNS Flag Day
 • Dom sover och det går inte att väcka dom. Sossarnas voodoo danser och ritualer har försatt dom i ett zombie tillstånd. Jag tror inte det hjälper med jordbävningar, vulkanutbrott, tsunamis, cykloner, ekonomisk kollaps,
  100% arbetslöshet. Även om man skulle byta ut atmosfären mot Cyklon B skulle man säga.” vi har det i alla fall bra här”, titta på Norge, Danmark, Island och Finland vilket helvete dom har. Igår slog man sig för bröstet igen. En ny falsk rapport(måste vara så)sa att Sverige var värdens bästa land för kvinnor. En av tre kvinnor är otrygg och vågar inte gå ut när det blir mörk. 8000 våldtäkter om året,150.000 könsstympade kvinnor, ett stort antal hedersmord, små flickor som tvingas gifta sig. Svensken sover stentungt.

 • Förjävligt!

  Samtidigt är detta en bekräftelse på hur stort hot mot MSM och makteliten de allternativa medierna är och inte minst hur viktig deras roll är.

  Makteliten gör allt för att begränsa eller slå ut dessa viktiga medier. Varför? De är ett hot mot globalisternas världsmonopol och deras plan att suga ut medborgarna genom en propagandistisk beskrivning av den världsbild de vill att vi vanliga medborgare skall anamma.

  Tyvärr sväljer de flesta denna bild, vilket tyvärr också innebär, att de bara binder ris till egen rygg. M.a.o. blir de reella problemen därigenom ännu större. Problem som många av våra medborgare inte alls vill eller kan se.

  Detta faktum utnyttjas av de i makteliten som har att vinna på detsamma. Och de är många.

  Hallå alla svenska medborgare, – vakna och se bedrägeriet!

  • Ja, vad ska man säga? Det nya medielandskapet ser ut så här. Hur länge ska vi acceptera att leva med det? I och för sig har inte mycket ändrats sedan medeltiden eller år noll, för den delen. Det är som att rekvisitan och skådespelarna byts ut, men det är samma teaterdrama som spelas upp om och om igen. Eller så är det samma skådespelare som reinkarnerar, men i olika roller (eller samma) hela tiden. Divina Commedia…[jag bara filosoferar]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *