Glöm aldrig hur Assange behandlats av svenska journalistmobben

11
Julian Assange - Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons
Julian Assange – Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons
Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjörn Sassersson, 2019

DEBATT. Assange har under flera år hävdat att USA vill ha honom utlämnad medan flera svenska journalister hånat och kallat honom för rättshaverist och konspirationsteoretiker. Nu har det framkommit att USA den 6:e mars 2018 åtalat honom för “conspiracy to commit computer intrusion”. Snart är han utlämnad till USA. Låt oss titta tillbaka på hur illa Assange behandlats av vissa mobbande svenska skrivbordsjournalister. 

Knivarna i ryggen på Assange har haglat från journalister utan respekt för Assanges uthållighet att stå emot en absolut maktsfär som hatar att bli avslöjad. Dessa journalister har ställt sig på denna makts sida istället för att idogt granska makten.

Kontrasten är stor efter att Assange till en början hyllades som pressfrihetens hjälte när Assange och Manning 2010 läckte en video inspelad 2007 som visar hur två amerikanska stridsflygplan av modellen Hercules 130 Gunship (inte Apache-helikoptrar) utrustade med Bushmaster-kulsprutor, attackerar en grupp av civila i Baghdad i tron att de var terrorister. Två Reuters-journalister och flera lika oskyldiga vuxna och barn dödades och skadades.

Några utvalda citat från svenska mobbande journalister:

Medan Assange klamrat sig fast i chesterfieldfåtöljerna i en engelsk herrgård för att slippa utlämnas till det laglösa landet Sverige (som han vid sitt besök här hyllade för dess rättstraditioner) har hans image förvridits så att han mest liknar en narcissistisk rättshaverist.” – Sam Sundberg, SvD

“Wikileaks fyllde en gång i tiden en viktig roll, även om man brast i sitt publicistiska ansvar. Nu har organisationen reducerats till en fanclub för en fåfäng pajas. Samtidigt som Assange är en svuren fiende till USA och dess rättsväsende ser han inga problem med att ha en egen pratshow i en rysk TV-kanal som lyder det gränslöst korrupta enväldet i Kreml.” – Ledarredaktionen, Expressen

“Detta är i hög grad Assanges eget fel, som redan från början slog an tonen genom att utmåla Sverige som en lydstat till USA och ett ”feminismens Saudiarabien”. Därmed blev han omedelbart superidol för all världens konspirationsteoretiker, USA-hatare och antifeminister, och därför är det med få undantag förenat med kräkkänslor att läsa artiklar som försvarar Assanges sak…” – Rikard Warlenius, Fria Tidningen

“När det gäller utlämningen till Sverige är dock en helt annan logik i rörelse: konspirationsteorins. Enligt denna är alltihop en politisk process, som syftar till att få Assange utlämnad till USA. Några bevis för denna teori torde knappast stå att finna – men frånvaron av bevis har aldrig varit något problem för konspirationsteoretiker.” – Daniel Braw, Helsingborgs Dagblad

“Det är intressant hur öppet konspirationsteoretikerna förutsätter att sammansvärjningarna sker. Inget vet vad som händer med Assange efter förhören, det beror på vad han säger. Men vi kan nog anta att han inte ska släppas över Guantanamo i ett bungysnöre som hålls i av en hämndlysten Hillary Clinton som inget hellre vill än att förstöra en oskyldig mans liv med hjälp av den svenska skurkstat som bara några år tidigare erbjöd Assange serverutrymme och pressfrihet.” – Martina Jarminder (insändare), Skånska Dagbladet

Martin Jönsson - Foto: Jarle H. Moe. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons
Martin Jönsson – Foto: Jarle H. Moe. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

Priset tar ändå Martin Jönsson numera redaktionell utvecklingschef på DN som inte kan hålla sig från att håna Assange i artikeln “En cirkus utan verklighetskontakt”. Han skriver att Assange är en “storhetsvansinnets retoriker” med “ytterst lite kontakt med verkligheten”. Jönsson menar vidare att det största hotet mot Assange är Assange själv på grund av “paranoia” och hans “rättshaveristiska karaktär”, vilket lett till att Wikileaks i dag är “i ruiner, både ekonomiskt, organisatoriskt och trovärdighetsmässigt”.

Så skriver en renodlad mobbare utan medkänsla för någon vars liv och verk slagits i spillror av absolut makt. Jönson helt enkelt älskar att sparka på en liggande människa som han egentligen borde respektera.

Kristdemokraternas tidigare partiledare Göran Hägglund var inte lika välformulerad när han twittrade från sin telefon tisdagen den 14 augusti, på arbetstid kl 12:45:

“Sjukt. En fegis som inte vågar få sitt case prövat inför domstol. Om han gjort det han anklagas för är han ett kräk”.

Kristdemokraternas slogan vid tillfället löd: “Ett mänskligare Sverige”. 

Sedan ska vi inte glömma Jan Guillou och hans ord om Assange, när han avundsjukt kallade honom för “ett litet äckel utan principer” i sin krönika från 2011. Från att ha varit en svensk presshjälte som tillsammans med Peter Bratt avslöjade IB-affären har Guillou blivit en pompös journalist som hånar andra som lyckats ännu bättre.

Text: Torbjörn Sasersson

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
28 april 2019 kl 22:35

Bankirer som Rothschild använder Assange i sitt nätverk som en “Bankster Hitman”.

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=186754

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
14 april 2019 kl 16:46

Medierna dödar sanningen med ett tveeggat svärd. Man förtalar budbäraren och man tiger ihjäl det verkliga budskapet.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
13 april 2019 kl 11:54

Felet med svenska journalister är att dom inte avslöjat Assange som en bluff i imperiets tjänst och alls ingen frihetskämpe eller yttrandefrihetsförkämpe.
Han har hela tiden varit ett verktyg för Cia/Mossad och det märks på vilka länder som drabbats och vilka som inte drabbats. Eftersom msm inte berättat det för er verkar ni vara omedvetna om det.
Den här typen av konfrontation mellan altmedier och msm iakttas roat av imperiet som likaväl kan tänka sig att spela altmedier som spelbrickor när ni är så naiva.
Det blir mkt billigare.

Hasse
Hasse
Gäst
12 april 2019 kl 20:07

Har följt Julians öden och har inte en gång trott på några anklagelser mot honom.
De sexuella anklagelserna mot Assange som lades ner för en tid sedan ska återupptas nu enligt rykten.
Det enda fallet? av sådant slag som Svenska myndigheter absolut är redo att gå till botten med till 100%.

George Galloway om Julian. Sevärt (förutom den sista minuten)
https://youtu.be/jaeW_A1K7SY

Ansgar
Ansgar
Gäst
12 april 2019 kl 17:02

Assange ska ha fredspriset för upplysande verksamhet, upplyst världen om usa,s krigsbrott runt om i världen,istället springer världens länder förbrytarnas ärenden,sveriges regering tillhör dessa.

stenb
stenb
Gäst
Reply to  Ansgar
12 april 2019 kl 21:06

Helt klar för fredspris! Men det kan dröja tills efter hans och flera Amerikanares död. Jesus blev ju till slut accepterad av Romarna, långt efter att Romarna hade tagit livet av honom, då det han stod för var så självklart ärligt och riktigt att man måste “ses” att acceptera det. Men annars fortsatte allt i gamla svängar där hans ord och handlingar lästes, men som tomma ord, bortsett från några få som bröt sig loss och sedan “försvann” som små frikyrkor utan inflytande. Att makten då hade och idag har kontrollen över media är det ingen tvekan om. Dock talas det öppet om det idag och besvaras argsint med “fake news” och institution av “sanningsministerium” som kallas “faktagranskning”. Kanske alternativmedia “den här gången” kan lyckas bryta elitens flertusenåriga mediamonopol. Med fler modiga som Julian Assange bör det gå.

Harriet Larsson
12 april 2019 kl 08:29

Skillnaden är stor beträffande mänskliga rättigheter. Utomeuropiska våldtäktsmän, låter rättsväsendet stanna när förföljelse/straff kan äga rum i hemlandet. Medan Assange fick fly från det humanitära landet för att inte utvisas till USA, där långt fängelsestraff väntas. En sprucken kondom från frivilliga aktiviteter på kammarn är således värre än en bestialisk gruppvåldtäkt mot tom minderåriga barn. Sveriges globala springpojkspolitiker förnekar sig aldrig.

stenbj
stenbj
Gäst
11 april 2019 kl 23:15

Att döma av handlingarna verkar det som om den gamla maffian i USA återuppstod i form av “deep state”, kanske samtidigt som man antog att den mer eller midre “utrotats”. Det pågående kapningsförsöket av väldens oljerikaste land är rena gangsterfasoner, för att inte nämna USAs brott i mellanöstern. Att tysta Assange är viktigt då de som regelmässigt begår brott skyr sanningen mest. Behöver man som Svensk journalist “ta rätt sida” för att bli uppflyttad eller slippa förlora jobbet? Finns det inte någon visselblåsare bland dessa journalister eller Quislingar. HUr gick det för biskop Brask?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
11 april 2019 kl 22:28

Dessa journalistiska psykopater. Det har ju aldrig handlat om den sexuella anklagelsen från svenska CIA-operatörer, men om att Sverige såväl som Storbrittannien INTE gått med på garantier för att han inte ska utlämnas till den välkända tortyr-staten USA och dess rättsosäkerhet. Han har t.o.m. gått med på att förhöras på ambassaden, men det dög ju som bekant inte.