Assange döms till nästan ett års fängelse i England – Kvarnen fortsätter mala ned dissidenten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Julian Assange - Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons

 

NOTERAT. Julian Assange döms till 50 veckor i fängelse för domstolstrots eftersom han anses ha brutit mot villkoren runt sin borgen, enligt BBC. Brottet var att han klev in och stannade i drygt 7 år på Ecuadors ambassad där han sökte och fick asyl.

Expressens hallåa säger att Assange ska ha betett sig illa enligt myndighetskällor i Ecuadors nya regering, som är Assange-fientlig. Andra källor från ambassaden menar att detta påstående är felaktigt, att tvärtom Assange visade god respekt för ambassadpersonalen.

“Claims that Ecuadorian embassy staff had trouble living side-by-side with Julian Assange were a mere “smear campaign,” the country’s former consul told RT. Both the hosts and the guest showed true respect to each other, he said.
In comments to RT, Fidel Narvaez spoke out against media coverage of Julian Assange who remains in custody after his arrest in London. “I was very disappointed that the fundamental thing – which is the persecution of a journalist for … the crime of publishing truthful information about war crimes, corruption, mass surveillance – is not in the focus of international [media coverage],” he noted.” – RT

Assange biologiska pappa John Shipton säger i en intervju för Daily Mail att den nya regeringen “sålde” Assange mot att landet får ett IMF-banklån.

“Julian Assange’s father breaks his silence over son’s arrest and claims WikiLeaks founder was traded to the US by Ecuador in return for a loan from the International Monetary Fund.” – Daily Mail

NewsVoice kommentar

Kvarnen som ska mala ner Julian Assange till ett intetsägande mjöl startades i Sverige, fortsatte genom en lång och plågsam vistelse på Ecuadors ambassad och nu som ett nästan 1 år långt fängelsestraff för att han stannade på ambassaden där han sökte asyl. Allt sker medan ett samstämmigt Västmedia hånar Assange direkt eller indirekt som Expressens hallåa som torgför negativa påståenden om Assange fällda av en köpt regim som ville ha ett IMF-lån. I nästa steg kommer han att skeppas över som ett kolli till USA för slutgiltig behandling.

Det som styr processen är en amerikansk-brittisk psykologisk krigföring riktad direkt mot allmänheten och alla undersökande journalister i världen, människor som har planer på att granska makten. Budskapet är busenkelt att förstå: rör inte den absoluta makten, annars kommer du som enskild individ att malas ned till dina beståndsdelar.

Text och kommentar: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Julian Assange – Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Bechuir Rabanis och Udo Ulfkottes öde var på något vis mer humana. De beskrev “första statsmakten” såsom de förtjänade det. Janne Josefsson har namngett “första statsmakten” också, uppmuntrat alternativa nätmedier som ex. Newsvoice, men lever.

  Fulmedierna och deras ägare lever också, märkligt nog, men Rabani och Ulfkotte fick inte lida så långa kval som Assange innan de togs ifrån oss. Men alla dessa sanningsägare kommer få fantastiska eftermälen när tyrranniet klappar iho, för de klappar alltid ihop. Tänk på det! Alltid.

 • Det som skett är egentligen inte speciellt konstigt. Byt ut USA mot Sovjetunionen, Storbritannien mot Östtyskland och Sverige mot Albanien. Hade någon släppt hemlig komprometterande information om Sovjetunionen så hade Honeckers Östtyskland agerat på samma sätt som dagens Storbritannien. Det går även att ta ett äldre exempel, byt ut USA mot Hitlertyskland, Storbritannien mot Mussolinis Italien och Sverige mot Francos Spanien. Det som är konstigt är att de flesta tycker min liknelse är grotesk och det kanske den är, eller?

 • Provar igen
  mstrongeconomics.com/international-news/politics/julian-assange-governments-against-the-people/

 • Fast nu vet vi i a f vad som menas med “oaktsam våldtäkt”, denna svenska och feministiska uppfinning i sinnesförvirring! Således kan det vara fråga om just de tillfällen när kondomen spricker, som kan betecknas som oaktsam våldtäkt. Men å andra sidan kan man kanske fundera över just kondomanvändning vid en våldtäkt. Sådant bruk andas ju nästan aktsamhet? Eller? Kanske man skall nöja sig med att kräva en provverifiering. Alltså, blås först upp kådisen och granska den mot en stark ljuskälla och försök upptäcka tendenser till sprickbildning. Prata med din partner och bestäm fortsatt handlande. Dock måste enighet föreligga, annars tacka för dig och inse att man kan inte ha tur, alltid!

  • Vansinnigt komiskt.

   Om Assange hade haft skriftligt samtycke med Anna Ardin om användandet av en ackrediterad kondom och kunde bevisa att han inte haft sönder den i smyg genom att låta Ardin handfängsla Assange vid sänggaveln skulle förmodligen Assange inte behövt sitta i “husarrest” i 7 år i en ambassad och 1 år i brittiskt fängelse.

 • Lögnerna fortsätter och världen ser på. När ska människor på denna planet, som förstår problemen, ställa sig samman och se det uppenbara, att vi, “vanliga” människor, är en överväldigande majoritet i förhållandet till de som utövar makt på ett destruktivt sätt. Allt vi behöver göra egentligen är ingenting, vi slutar helt enkelt att göra det som makthavarna vill. Det är ju trots allt vi “övriga” som ger makthavarna makt, utan oss är de ingenting.

  Som Thomas Jefferson så klokt sa: “If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *