Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fd polis: Svenska polisen nedmonteras och ersätts av privata säkerhetsbolag

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 augusti 2019
- Torbjörn Sassersson
Conny Andersson, aug 2019. Foto: SwebbTV.se

POLISEN. Conny Andersson kunde som insider se ett mönster i tillsättningarna av högre poster inom polisen. Han menar att det inte är en slump att en person som Göran Lindberg fått höga poster. Lindberg kallades för Kapten Klänning. Han fick utmärkelsen “Årets feminist”, men Lindberg var i själva verket en hänsynslös våldtäktsman som fick 6,5 års fängelse för sadistiska våldtäkter på unga flickor.

Text/rewrite: Torbjörn Sassersson | Intervju: Mikael Willgert, SwebbTV

Korruptionen inom polisen är ett allvarligt problem. När Andersson arbetade för att kartlägga maffian i Västerort nära Stockholm blev han inkallad till sin chef som sa att han skulle ligga lågt. Conny vägrade. Det resulterade i att en kollega från Norrmalm började göra anmälningar mot Conny för att därpå tillsammans med en åklagare försöka sätta dit Conny för ett relativt vardagligt ingripande, vilket ledde till en fängelsedom.

Kampen mot maffian i västra Stockholm var hård. Andersson och hans kollegor fick ofta dra vapen. Genom att de var tuffa och framgångsrika fick de stöd från de boende i de utsatta områdena där de var verksamma, men framgången i kampen mot maffian ledde paradoxalt nog till att ett motstånd från vissa korrumperade kolleger uppstod.

Följdverkningarna av domen mot Conny Andersson gjorde ändå hans arbete svårare. Facket meddelade att han skulle bli avskedad. Rikspolischef Sten Heckscher beslutade att Conny fick behålla jobbet, men istället för att få fortsätta med sitt effektiva arbete mot maffian fick han istället tämligen meningslösa arbetsuppgifter som inte innebar konfrontation med de kriminella.

Conny Andersson tröttnade och sa upp sig år 2011. Samtidigt blev den polis som gjort anmälningar mot Andersson gripen för våldtäkt på unga flickor i Västerort. Han hade även sålt narkotika till ungdomarna.

Kapten klänning

Conny Andersson berättar även om Göran Lindberg (“Kapten klänning”) som fick utmärkelsen “Årets feminist”, men Lindberg var i själva verket en hänsynslös våldtäktsman och fick därför 6,5 års fängelse för våldtäkter på unga flickor. Rätten ansåg att han utsatt flickorna för “sadistiskt sexuellt våld”. Lindberg utsågs av socialdemokratiska regeringar, med Laila Freivalds som justitieminister, först till rektor för polishögskolan och sedan till länspolismästare i Uppsala, skriver SwebbTV.

Conny Andersson kunde som insider se ett mönster i tillsättningarna av dessa högre poster. Han menar att det inte är en slump att en person med Göran Lindbergs problem fått dessa poster.

“Sammantaget är Connys bild av polisen dyster och att det finns en korruption som gör att erfarna, hederliga poliser slutar. Istället tar man in unga, oerfarna poliser som inte protesterar. Man borde hellre se till att behålla våra skickliga poliser.

Conny menar att Dan Eliassons förändring av polisen är ett rent sabotage med syfte att nedmontera polisen. Orsaken till detta är att de personer som ligger bakom planerna vill möjliggöra brottslighet och då behöver man bli av med kompetenta poliser.” – SwebbTV

Andersson anser att denna korruption handlar om att sälja ut vårt land där säkerhetsbolag ska ersätta polisen. Samma sak kunde Celia Farber berätta för NewsVoice läsare. Hon talade med en polis i New York som sa att den amerikanska polisens arbete ska tas över av säkerhetsbolag.

Conny Andersson är idag kursledare i taktisk spårning.

Text/rewrite: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq