Dags att agera – Vill du ha ett tryggt Sverige eller vill du bara titta på?

publicerad 15 december 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
NewsVoice collegejacka mars 2019

DEBATT. Lennart Matikainen kommenterar direkt och utan manus attacken mot medborgarjournalisten Joakim Lamotte, Aschbergs beteende, politikernas verklighetsfrämlingsskap och att folk i allmänhet nu måste börja agera för att stoppa den svenska samhällskollapsen. Omvärlden tittar på och verkar ha förstått allvaret mer än svenskarna själva.

Centralt i Matikainens videoblogg är attacken mot Joakim Lamotte, där denne blev hotad att bli huggen i ryggen av en yngre man som också kallade honom svennehora och liknande bara för att han befinner sig på ett torg med sin telefon från vilken han sänder Facebook Live, mer exakt ett torg i Trollhättan som gangsters anser att de äger. Konfrontationen slutade med att unga gängmedlemmar stal hans utrustning under misshandel och hot.

"I en krönika i Aftonbladet skrev publicistklubbens ordförande Robert Aschberg att Joakim Lamottes livesändningar från olika platser i landet är ofarliga. Men när Lamotte bjöd in Aschberg att delta i hans livesändning från Trollhättan dök han inte upp. Under sändningen blev Lamotte hotad, misshandlad och rånad på sin utrustning – trots att polisen var på plats." - Nyheter Idag

Robert Aschberg skrev en krönika med titeln "Offerkoftan kanske kliar lite – men den är lönsam". Han menar att Lamotte överdriver och är feg samt att Lamottes arbete mest handlar om att driva in pengar via Swish. Som bevis för sin tesdrivande journalistik, som ofta syftar till att sätta dit människor som Aschberg helt uppenbart ogillar, publicerar Aschberg företagsuppgifter om Lamottes företag.

"Hans bolag går bättre och bättre år för år. Omsättning 2018: 2 866 000 kronor . Vinst: 1 290 000 kronor." - Robert Aschberg

Många kände att Aschberg lyckats bevisa vad som är Lamottes drivkraft, Swish-pengar, men enligt Lamotte härstammar intäkterna [också] från hans frus företagsverksamhet eftersom han och hans fru uppges dela på företaget. Vad Robert Aschberg samtidigt utelämnar är hans egna inkomstuppgifter, hans egen vinning att arbeta som tesdrivande journalist med en privat agenda som mycket handlar om att framställa sig själv som landets tuffaste  journalist.

Dags att agera

Vi som arbetar på eller för NewsVoice känner likadant som Lennart Matikainen. Folk måste höja rösten och börja agera på riktigt ute i landet och jag gör vad jag mäktar med. Igår kväll publicerade NewsVoice en videokommentar med Lars Bern som uttalade sig om de svenska politikernas inkompetens i klimatfrågor. Videos ger betydligt mer genomslag än enbart textbaserade artiklar.

För ett par veckor sedan deltog jag i en paneldebatt om de nya nätmediernas utveckling efter en inbjudan från Mikael Willgert. Jag "lät" mig intervjuas av Kent Ekeroth i september trots varningar från vänstertänkare att typ: "så får man inte göra".

Jag har lyft fram samtalsaktivisten Navid Modiri med ett familjeursprung i Iran som också står fast i uppfattningen att samtalen mellan oliktänkande människor måste fortsätta, annars är det kört för samhället.

Sverige med alla sina invånare inkluderade, svenskar likväl som inkommande behöver dig

Mycket mer av dessa aktiva och mer fältbaserade reportage kommer i NewsVoice, men jag saknar ändå medarbetare från den tysta majoriteten som på ideell grund borde göra samma sak. Greppa din mobiltelefon, lämna soffan, gå ut och sänd med Facebook Live eller skicka in dina erfarenheter som signaturen M, en man som blev föremål för polisens pinnjakt.

Du måste agera ideellt, för jag har inte råd att finansiera dina insatser. Jag har kämpat med att bygga upp NewsVoice sedan 2011, vilket i realiteten inneburit stora personliga uppoffringar och risktaganden i åratal, helt oavlönat under de flesta av dessa år. Idag ger NewsVoice en del intäkter tack vare reklam, men de mesta av detta stöd kommer fortfarande från min egen enmansfirma där jag gör annat som att arbeta för TV Hälsa, uppdatera sajter eller hjälpa personer som drabbats av näthat.

Du som vill agera för ett demokratiskt och tryggt Sverige måste ha en egen trygg inkomstkälla från annat håll. Det kan handla om ett jobb eller en pension. Har du det vet jag inte vad du väntar på. Det finns alltid något som engagerar varje person, men du kan också vänta till dess att det blivit ytterligare lite sämre för jag vet inte vad som till slut motiverar just dig att göra något bra för din familj, dina barn, ditt kvarter, ditt land, för alla människor.

Text: Torbjörn Sassersson, grundare av NewsVoice

Relaterat