Dags att agera – Vill du ha ett tryggt Sverige eller vill du bara titta på?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 december 2019
- Torbjörn Sassersson
NewsVoice collegejacka mars 2019

DEBATT. Lennart Matikainen kommenterar direkt och utan manus attacken mot medborgarjournalisten Joakim Lamotte, Aschbergs beteende, politikernas verklighetsfrämlingsskap och att folk i allmänhet nu måste börja agera för att stoppa den svenska samhällskollapsen. Omvärlden tittar på och verkar ha förstått allvaret mer än svenskarna själva.

Centralt i Matikainens videoblogg är attacken mot Joakim Lamotte, där denne blev hotad att bli huggen i ryggen av en yngre man som också kallade honom svennehora och liknande bara för att han befinner sig på ett torg med sin telefon från vilken han sänder Facebook Live, mer exakt ett torg i Trollhättan som gangsters anser att de äger. Konfrontationen slutade med att unga gängmedlemmar stal hans utrustning under misshandel och hot.

“I en krönika i Aftonbladet skrev publicistklubbens ordförande Robert Aschberg att Joakim Lamottes livesändningar från olika platser i landet är ofarliga. Men när Lamotte bjöd in Aschberg att delta i hans livesändning från Trollhättan dök han inte upp. Under sändningen blev Lamotte hotad, misshandlad och rånad på sin utrustning – trots att polisen var på plats.”Nyheter Idag

Robert Aschberg skrev en krönika med titeln “Offerkoftan kanske kliar lite – men den är lönsam”. Han menar att Lamotte överdriver och är feg samt att Lamottes arbete mest handlar om att driva in pengar via Swish. Som bevis för sin tesdrivande journalistik, som ofta syftar till att sätta dit människor som Aschberg helt uppenbart ogillar, publicerar Aschberg företagsuppgifter om Lamottes företag.

“Hans bolag går bättre och bättre år för år. Omsättning 2018: 2 866 000 kronor . Vinst: 1 290 000 kronor.” – Robert Aschberg

Många kände att Aschberg lyckats bevisa vad som är Lamottes drivkraft, Swish-pengar, men enligt Lamotte härstammar intäkterna [också] från hans frus företagsverksamhet eftersom han och hans fru uppges dela på företaget. Vad Robert Aschberg samtidigt utelämnar är hans egna inkomstuppgifter, hans egen vinning att arbeta som tesdrivande journalist med en privat agenda som mycket handlar om att framställa sig själv som landets tuffaste  journalist.

Dags att agera

Vi som arbetar på eller för NewsVoice känner likadant som Lennart Matikainen. Folk måste höja rösten och börja agera på riktigt ute i landet och jag gör vad jag mäktar med. Igår kväll publicerade NewsVoice en videokommentar med Lars Bern som uttalade sig om de svenska politikernas inkompetens i klimatfrågor. Videos ger betydligt mer genomslag än enbart textbaserade artiklar.

För ett par veckor sedan deltog jag i en paneldebatt om de nya nätmediernas utveckling efter en inbjudan från Mikael Willgert. Jag “lät” mig intervjuas av Kent Ekeroth i september trots varningar från vänstertänkare att typ: “så får man inte göra”.

Jag har lyft fram samtalsaktivisten Navid Modiri med ett familjeursprung i Iran som också står fast i uppfattningen att samtalen mellan oliktänkande människor måste fortsätta, annars är det kört för samhället.

Sverige med alla sina invånare inkluderade, svenskar likväl som inkommande behöver dig

Mycket mer av dessa aktiva och mer fältbaserade reportage kommer i NewsVoice, men jag saknar ändå medarbetare från den tysta majoriteten som på ideell grund borde göra samma sak. Greppa din mobiltelefon, lämna soffan, gå ut och sänd med Facebook Live eller skicka in dina erfarenheter som signaturen M, en man som blev föremål för polisens pinnjakt.

Du måste agera ideellt, för jag har inte råd att finansiera dina insatser. Jag har kämpat med att bygga upp NewsVoice sedan 2011, vilket i realiteten inneburit stora personliga uppoffringar och risktaganden i åratal, helt oavlönat under de flesta av dessa år. Idag ger NewsVoice en del intäkter tack vare reklam, men de mesta av detta stöd kommer fortfarande från min egen enmansfirma där jag gör annat som att arbeta för TV Hälsa, uppdatera sajter eller hjälpa personer som drabbats av näthat.

Du som vill agera för ett demokratiskt och tryggt Sverige måste ha en egen trygg inkomstkälla från annat håll. Det kan handla om ett jobb eller en pension. Har du det vet jag inte vad du väntar på. Det finns alltid något som engagerar varje person, men du kan också vänta till dess att det blivit ytterligare lite sämre för jag vet inte vad som till slut motiverar just dig att göra något bra för din familj, dina barn, ditt kvarter, ditt land, för alla människor.

Text: Torbjörn Sassersson, grundare av NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Finns en undran över varför SD går framåt. Hur kan man bara blunda för varför??
  Så här ser det ut från mitt perspektiv. Vi håller på att förlora Sverige och det värsta är att kriminaliteten håller på att ta över och det börjar bli försent att styra upp det hela.
  Ser hela tiden mjäkiga uttalande från politiker. “Sjuklövern” är ännu inte vakna och gör fel och gör för lite och försent för att rädda Sverige.

  Varför sitter inte dessa svårt kriminella inom lås och bom som ni ju vet vilka de är? Bygg upp baracker eller vad som helst där de kan placeras tills snabba rättegångar blir klara. Utvisa omedelbart de som begått brott och inte har svenskt medborgarskap. Klaner ska förstås utvisas omedelbart. Behövs nya lagar? Ja så inför dem då omedelbart.
  Förebyggande verksamhet i skolor är viktigt o självklart special- skolor för elever som inte kan svenska och andra som inte klarar normalskolan.

  Och ni töntar som köper droger bara lägg av med det. Ni blir aldrig lyckliga
  med ruset som ger mindre o mindre kick för varje gång.Dessutom gynnar ni den här kriminaliteten så kriminalisera användningen av droger också.
  Sluta dalta med kriminella.
  De vet själva att de inte är värda det de får, varken bidrag eller pengar från sin kriminella verksamhet. Det är bara sovande politiker som tror det materiella har ngn. positiv effekt.
  “Trångboddhet” so what? man blir inte kriminell för att man bor trångt. Man blir kriminell när man bara “får” och inte ger något tillbaka. DET raserar den självrespekt som den kriminelle redan lider stor brist på. Därför är han kriminell.

  Belöna uppåtstatistiker och straffa nedåtstatistiker. Då får man uppåtstatistiker.
  O hur är det möjligt att ni belastar polisen med småuppdrag för att förbättra statstiken för uppklarade brott. Finns inte på kartan att man tror på sjuklöverns statistiker längre.

 • Kommer krävas mycket mer agerande än enbart filma med mobil. För det enda språk dessa araber, nordafrikaner osv fattar är våld. De har ett våldskapital svenskar aldrig konfronterats med tidigare och de brukar det av hat mot Sverige. Mot vita. De måste bemötas därefter.

  “svenskar likväl som inkommande behöver dig”

  Vad invandrare behöver, såvida de inte är övriga européer, har noll prioritet. Min plikt är gentemot mitt folk – svenskar

  • Obs en liten tillrättavisning: “I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.”

   Jag vill påpeka att inte alla migranter är kriminella. Jag reagerar på meningen: “För det enda språk dessa araber, nordafrikaner osv fattar är våld.” Jag låter din kommentar stå kvar för jag utgår från att du syftar på kriminella individer och inte folkgrupper. Vi måste vara försiktiga här med hur vi skriver.

 • Alla politiska och sociala influenser kommer till Sverige utifrån, oftast från västliga, stora länder och dessutom från ganska näraliggande stater. Under de båda världskrigen ”låg vi mitt i korselden”, om uttrycket tillåts, från de stridsförande grannländerna och i mycket ”på första parkett”. Kalla kriget var inte heller något undantag. Det hotande sovjetväldet hade vi tvärs Östersjön och det skapligt stora Flygvapnet låg ständigt i hög beredskap i ”Fisken”, beredda på snabba insatser vid incidenter i lufthavet i Österled.
  Under de knappa 100 år av svensk storhetstid, från ungefär 1870, hade vi Tyskland som vårt största föredöme på hart när alla områden. Samtliga stora svenska industrier kom igång före 1914, hämtande teknisk kunskap och näring från det enade Tyska Första Riket och vi växte hela tiden, åtminstone fram till 1966, här i Svedala. Därefter kom den enbart att växa i utlandet och det är nu länge sedan vi var en ”industrination”, per definition (OECD?). Den amerikanska och engelska livsstilen tog över. Deras historieskrivning blev vår helt och hållet beträffande modern tid.
  Vår nedgång (sedd från min konservativa livssyn där ”arvet” gäller) startade ungefär samtidigt som den sionistiska framgångssagan tog vid, med israeliska sexdagarskriget 1967, som startpunkt.
  Vår uppgång (sedd från vänsterns synpunkt med sin sociala/kulturella miljö-betingning av människan) hade startat några år in på sextiotalet, då när inga sociala problem i hela världen inte kunde lösas av den framgångsrika socialdemokratiska, sociala ingenjörskonsten, trodde man. Alltså, då när ”vår” Moraliska Stormaktstid inleddes och Olof Palmes tå-danser började noteras. Vänstervågen som då också flöt fram i MSM, fick ett oerhört starkt grepp om väldigt många och visst, Sverige VAR tryggt en kort tid. Men alla stora förändringar som samtidigt satte igång, gjorde att den lyckosamma tiden strax var slut, även om 80-talets börsyra, materiella överflöd, top less bad och Undervattningsverksamhet i skärgården, tog upp vår energi, så hade redan den vansinniga migrationspolitiken fått upp ångan så pass mycket, att den oroade många. Men den FICK INTE diskuteras; någonstans. Så alla teg eller hycklade och prålade framför spegeln och gratulerade sig själva för sin stora GODHET och ”människokärlek”.
  Kalla Kriget tog slut (1989-92) och en ny lycklig era skulle ta’ vid. Nix! NU startade skiten och den anglo-amerikansk-sionistisk/israeliska hegemonen ville nu skörda frukten av sin militära styrka. Väst-Eliten ville ha en ny världsordning, då man ansåg sig vara det naturliga och utvalda Herrefolket i en Världs-Regering.
  EU-medlemskapet fick vår gamla neutralitetspolitik att flagna. Ledsagade av Bilderbergs-folket beslöt det svenska etablissemanget att vara med i den Globala Värld som David Rockefeller et consortes, tänkte framskapa i en nya gränslös, multikulturell, statslös värld…

  [Kommentaren kapad. Max 400 ord. Text om judar, 911 etc kom inte med. Läs kommentarsreglerna.]

 • Videon visar en grupp människor som har ett djuriskt beteende, ett beteende som vi svenska folket har vuxit ifrån för länge sedan. Men nu är Sverige tillbaka där igen, till en tid då våldet härskade på gatorna. För riksdag och regering har ju bestämt att det numera ska se ut så här i det svenska samhället. Varför ? – Jo, vi såg inte detta komma – som Löfven sa !

 • En bidragsvariant vore att testamentera till FriaMedia delvis eller allt kvarstående världsligt.
  Har man ingen arvinge vore allt den bästa investeringen, för vem vet vad man kommer tillbaka till i en senare livstid. Får någon förvaltning tag i pengar, så är det liktydigt med ett svart hål.

 • Lästips: “F.d. Nato-chefen: Sverige är “ren galenskap” och utom kontroll av politisk korrekthet”

  “Anders Fogh Rasmussen deltog på ett seminarium i Norge nyligen. Nättidningen Økonomi intervjuade den före detta danska statsministern och generalsekreteraren för Nato, som uttrycker sig klart och tydligt om Sverige.”

  https://samnytt.se/nato-chefen-sverige-ar-ren-galenskap-och-utom-kontroll-av-politisk-korrekthet/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *