Kent Ekeroth intervjuade NewsVoice om de nya nätmediernas situation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 september 2019
- NewsVoice redaktion
Kent Ekeroth och Torbjörn Sassersson. Foto: Samnytt.se

NewsVoice-redaktören Torbjörn Sassersson intervjuades av tidningsproducenten Kenth Ekeroth, tidigare riksdagsman för SD. Intervjun för Studio Samnytt handlade om censur på nätet, regeringens inblandning, de sociala mediejättarna, övervakning av oliktyckande samt de nya nätmediernas situation och framtid.

Torbjörn Sassersson kompletterar:

Det var givande att bli intervjuad av Kent Ekeroth och den totala intervjun var c:a 25 minuter. En sak som inte kom fram i klippningen är att jag är positiv till framtiden även om jag tror det kommer att bli ännu värre för de nya nätmedierna under en period.

I något läge tror jag att individer inom etablissemanget kommer att börja ifrågasätta vad de håller på med. Allteftersom nya generationer växer upp kommer dessa att ta över beslutsfattande positioner och kan då ändra på saker, men det kan ta 20 år.

I förra veckan lyssnade jag på John Shiptons framträdande om sin son Julian Assange. I lokalen satt runt 50 personer. De allra flesta kom från Sydamerika som Chile och Ecuador. De flesta av dessa personer var äldre än 60 år och de hade därmed egna minnen av hur anhöriga och vänner förts bort och mördats av totalitär makt. Med andra ord är de motiverade att försöka stoppa destruktionen av Assange som för dem representerar tillstånd som: transparens, rättvisa och frihet från diktatur. I lokalen fanns mycket få svenskar och de som var där var äldre, förmodligen från den äldre vänstern. De håller flaggan högt mot imperialism och Julian Assange är helt klart ett offer för imperialism. 

Det här kan tyvärr betyda att de yngre generationerna inte kommer att ta över stafettpinnen från de äldre generationerna eftersom de själva (de yngre) i tex Sverige saknar egna erfarenheter av förtryck. Det kan i sin tur paradoxalt leda till att åsikts- och mediaförtrycket måste öka väsentligt för att de yngre ska känna sig motiverade eftersom de inte blir motiverade annat än om de drabbas själva.

Allt detta sa jag inte i intervjun med Kent Ekeroth, men intervjun tangerade denna infallsvinkel. 

Produktion: Samhällsnytt, YouTube

Källa

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq