Paneldebatt: De nya nätmediernas framgångar och väg framåt

publicerad 1 december 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Paneldebatt den 28 nov 2019 om de nya svenska nätmedierna. Foto: "Nätverket".

I slutet av förra veckan arrangerades ett nätverksmöte som presenterade en panel av personer som driver några av de nya nätmedierna. Det finns en stor framtidstro på hur dessa medier kan utvecklas och tydligt är att många läsare och tittare allt mer föredrar dessa framför systemmediernas versioner av verklighetens Sverige.

I panelen ingick Jonas Nilsson (Palaestra Media), Mikael Willgert (SwebbTV), Lennart Matikainen (SwebbTV), Vávra Suk (Nya Tider) och Torbjörn Sassersson (NewsVoice).

Nätverksmötet hölls på en skyddad adress i Stockholm och arrangemanget var mycket professionellt genomfört. Lokalen var fullsatt. Det rådde ett förbud att göra video- och ljudupptagningar. Anledningen till sekretessen handlade om att ge besökarna friheten att kunna delta utan repressalier från de som inte är intresserade av åsikts- och pressfrihet. De enda som kan identifieras är personerna i panelen och så ska det förbli.

https://youtube.com/watch?v=yyoWdD8lr1g

Paneldebatten

Paneldebattens innehåll framkommer i sin helhet i videon ovan. Texten nedan är endast grovt sammanfattande. Paneldeltagarna sa mycket mer vilket kräver ytterligare spaltutrymme.

Mikael Willgert från SwebbTV beskrev systemmediernas agenda som mörk. Exempel på hur denna agenda försvaras är att många personer fått sparken från sina anställningar runt om i Sverige på grund av att de haft “fel åsikter” eller har ifrågasatt regeringens politik.

En skillnad mellan gammelmedier och nya nätmedier är att de nya nätmedierna, som antagit formen av en folkrörelse, arbetar med att avslöja hur systemmedia arbetar för en agenda som får starkt stöd från internationella finansintressen. Willgert vill samtidigt säga att det naturligtvis finns goda krafter inom systemmedia.

Migrationen togs upp och Willgert menar att agendan primärt verkar handlar om exploatering och kapitalisering på massmigrationen där internationella finansintressen roffar åt sig från det svenska välfärdssamhället och skattebetalarna.

Lennart Matikainen med en bakgrund från Sveriges Radio och TV 4, och idag samarbetar med SwebbTV och även driver egna sociala kanaler (bla på YouTube), betonar att de nya nätmedierna bör vara folkliga.

Vávra Suk från Nya Tider framförde flera dråpliga exempel på hur Nya Tider tagit plats i medialandskapet och hur man kunnat beslå systemmedia (etablissemangets medier) med att försöka sig på att förtrycka fria åsikter.

Jonas Nilsson från Palaestra Media berättar om hur han inspirerats av Aristoteles, som var en grekisk filosof och vetenskapsman. Han lyfter upp hur antikens filosofer alltid sökte sanningen och att det idag finns en stort behov av alternativa berättelser (berättanden) om vad som faktiskt händer i samhället.

Finns en potential för en enorm gräsrotsrörelse mot förtryck

Undertecknad lyfte frågan vad som idag faktiskt förenar svenskar, sedan länge integrerade “invandrare”, nyanlända migranter till bla Sverige med medborgare i länder i Afrika, Mellanöstern och Europa. Alla dessa folkgrupperingar upplever idag förtryck, exploatering och brist på pressfrihet och åsiktsfrihet från regeringar och överstatliga aktörer.

Detta förtryck över hela kontinenter förenar människor från olika kulturer, vilket ger en grogrund för en potentiellt enormt stark gräsrotsrörelse mot alla former av förtryck, demografiskt våld och globalistisk exploatering oavsett om man är bofast eller migrant.

De nya nätmedierna är naturliga plattformar för röster från alla dessa kulturer. Kunskaper, lösningar och erfarenheter finns överallt och dessa behöver kanaler för att stoppa osund lokal, regional, nationell och internationell politik som arbetar för en mycket skadlig  predatorisk kapitalism.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bra jobbat, grabbar! 🙂
  Det är fantastiskt att se hur sanningsmedia utvecklats under de 10-talet år som satsningarna intensifierats. Olika aspekter av lögnparadigmet har syntetiserats efter hand och plattformen för medvetandet har expanderat. Vi behöver inte längre förklara det grundläggande och det sparar eoner av tid. Att det skulle finnas en bilderbergagenda för politiker har under senare tid blivit lika självklart som “konspirationsteorierna” om Big Food & Big Pharma t ex.
  Problemet med detta kan vara att folket blivit extremt skiktat mellan vi som är medvetna och de som verkligen tror att deras röster gör skillnad och att bankerna lånat ut betalningsmedel som de lånat in från andra medborgare och företag. Å andra sidan är det mycket lättare för folk idag att hitta information och därmed kunna dra igång sin forskningsresa. Oroande är förstås de nya COPPA-reglerna som träder i kraft den 1 januari 2020 och som tycks vara sinnebilden för Moment 22-fenomenet och en godtyckets höjdpunkt!
  En idé vore kanske att ha en resumé från grunden som samtliga medier kan lägga in i sina respektive medier och som har en gemensam logga och text där det via länkar till insiders, vittnen och forskare berättas vad som är bevisat? Nu när anden är ute ur flaskan finns risken att vår medvetenhet om sakernas tillstånd skapar en känsla av tillkortakommanden hos den nyfikne läsaren/lyssnaren/tittaren, menar jag.

  • Till vem ställer du frågan Klara? Rakt ur u luften bara? Moget, vuxet? Ställ frågan till gummorna, varför dem inte engagerar sig i nya medier. Annars finns Katerina Janouch finns samt Ingrid Carlqvist, som är i klass med herrarna ovan. Speciellt Katerina Janouch, som jag skulle säga är tuffare än alla dessa herrar tillsammans, möjligen minus Lennart Matikainen då?

   Ett svar skulle kunna vara att gummor kan ha svårt att samarbete med varandra, om de inte sluter sig samma till en anonym massa, där dem kan gömma sig bakom varandra samt rikta sig strikt mot en gemensam fiende, ofta en manlig individ, som dem kollektivt attackerar. Att ensam stå upp, det mer sparsamt med, som som sagt det finns undantag, men ditt räknas kanske inte Klara he he …

 • Bra jobbat. Samarbete lönar sig alltid. De kunskaper ni besitter i denna lilla grupp är väldigt stor och jag är alltid på era sidor och lär mig mer o mer. Och ni gör det riktiga journalister skulle ha gjort om de hade haft den riktiga integriteten. Att ha integritet innebär att: Här sätter jag gränsen, jag kan omöjligt gå med på det här. Det är viktigare än ditt omedelbara liv. Du förintar dig själv och dina förmågor att se klart.
  Vissa personer ser bara till sitt eget bästa för stunden, en väldigt kort stund.
  Ni manifesterar, genom era handlingar att det finns ett annat Sverige som många är beredda att kämpa för.
  Och denna skara växer ju mer vi andra hänvisar till era ord och gärningar.
  Det finns många som gör som ni och jag älskar er alla.

 • Där hade man ju velat vara med. Inte för jag gillar hemlighetsmakeri, det gör jag inte. Inte heller gillar jag kotterier mellan självutnämnda besserwissers.
  Just därför hade jag velat vara med, för att jag är sant oberoende och kan vara ett salt i vilken debatt som helst.

  Det är väl därför jag inte var med. Det och att jag inte är stockholmsbaserad.

  Frihetsportalen segar sig upp till ständigt högre nivåer av nya prenumeranter och läsare, även om det är långt till den räckvidd exempelvis SwebbTV och DGS har.

  Nåväl, livet går vidare. Kan mediamonopolen kastas över ända utan att nya uppstår är det bra.

  • Gillar din inlägg, din bildning, språk, attityd samt åsikter, men för att ens komma i anspråk som åhörare, måste du först rekommenderas av en betrodd medlem samt dessutom underkasta dig att bli granskad, och eventuellt avisad. Detta har inget med hemlighetsmakeri att göra, utan åtgärden har på förekommande anledning införts för att skydda individen. Det är nämligen så att är du en dissident, som har mage att kritisera etablissemanget, behandlas du som samhällets fiende nummer 1, i dagens demokrater och olika statsunderstödda sällskap kommer att göra allt vad som står i deras makt att svartmåla dig, ringa upp din arbetsgivare och förtala dig, påverka polisen att gripa dig, karaktärsmörda dig eller på annat sätt försvåra och förstöra din social och ekonomiska ställning, allt för att tysta eller försvåra för dig att göra din röst hörd. Var lycklig du att du är naivt omedveten om detta.

   Vill du själv upp på piedestalen och offentligheten och befinna dig längst fram i kritik av systemmedia samt är både bered att villig fronta etablissemangets moteld, måste du ta dig dit på egna meriter.

   Ett första steg kan vara ta den ekonomiska risken det innebär hyra en svindyr lokal i city här i Stockholm för egna hopsparade pengar och hålla tummarna att besöksaulan bli knökfull av betalande samt förväntansfulla åhörare kommer, och inte någon av ljusskygg organisation redan hunnit rekommendera hyresvärden att ställa in ditt framförande med motiveringen att du inte delar värdegrunden.

   • Tack Erik!
    Det var en fin summering. Jag är förmodligen Sveriges första lekskoledroppout, för jag skolkade och rymde när jag inte stod ut med fröknarnas socialistiska fostran. Så mor sa att jag fick vara hemma i väntan på skolstart.
    I första klass undrade fröken varför jag alltid var gubben mot strömmen. På den vägen är det och har alltid varit.
    Så nog har jag varit öppet konfrontativ så det räcker. Det har också märkts i vissa delar på utebliven karriär.

    Visst har jag varit och är troligen fortfarande naiv emellanåt. Sådant märker man först i efterhand.
    Idag är jag untouchable, pensionär, och avlönad av staten.
    Jag satsar min tid på att beskriva vad jag ser och säga vad jag tycker. Några stora pengar lägger jag inte på detta.
    Blir inte Sverige bättre med min hjälp får det gå åt helvete, för jag lämnar ingen efter mig som tvingas leva här. De bor inte ens inom EU längre.

    • Känner igen mig, det var likadant för mig. Pallade inte med indoktrineringen i grundskolan samt “kom-och-lek” blev ingen succé för mig heller och fick sluta på grund av att jag hamnade i bråk med kidsen som bara ville trycka ner andra. Likadant i grundskolan. Lärde mig faktiskt ingenting från tiden i skolan. Tvärtom, slutade jag i förtid för att det var så mycket jag ville lära mig, vilket jag gjorde också. Det finns många olika vägar att gå för att nå kunskap, skolan är bara en väg av många olika.

     Alla betalar vi ett pris för att anpassa oss. Är priset för hög, varför då betala? Valutan man betalar, är att man inte längre kan se sig själv i ögonen, då man kompromissat bort allt vad kan känner är rätt och tror på, bara för att vara med. Priset å andra sidan man betalar för att ställa sig utanför är också skyhögt, men man behåller dock sin unika personlighet intakt.

     Mats, du skriver att du gärna velat vara med, därför att du kunnat tillföra något? Varsågod och redogör för vad du kunna tillföra i debatten?

     • Jag är sosseallergisk och känner igen sossetänk bättre än de flesta. Jag är lite äldre än de herrarna och har egna erfarenheter från en formativ tid i svensk politik, säg -65 till -75.
      Jag har landsorts- landsbygds- och jordbruksperspektiv, något som de i hög grad saknar.

      Det som gör mig olämplig är att jag inte vill vara och verka i Stockholm.
      Inte vill vara kändis (har sett en del av baksidorna).
      Inser sedan mer än 50 år att man tydligen ständigt måste bevaka, motivera och försvara det man har. Så fort man slappnar av hoppar sossar och andra kollektivister fram och via ett “demokratiskt” majoritetsbeslut tar av en det man har. Avskyr den vantolkningen av demokrati, som något utan begränsning och utan skyldighet mot individen.
      Om åldern är ett plus för mig, för minnen och insikter, så är den ett minus för ork och ambitioner.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *