Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Laga mat med CBD-olja: Populära recept

publicerad 12 maj 2020
- Extern skribent
Mat med CBD-olja. Foto: Cindy Fernandez Licens: Unsplash.com

Laga mat med CBD-olja: Nu kan du vidga din horisont och få alla fördelar med CBD medan du mumsar på ditt favoritsnacks. Även om matlagning med CBD-olja är relativt enkel, har vi här samlat några tips du bör veta för att ytterligare förbättra din upplevelse.

Ända sedan tekniken och masskommunikationen har sett nya innovationer, har fler och fler förstått fördelarna med växtfamiljen cannabis, THC, och CBD. Eftersom det kan användas till nästan vad som helst, har det blivit en allt vanligare tillsatts till vatten i flaska, kaffe, gelegodis, choklad, m.m.

Nyligen har dock en ny trend dykt upp bland CBD-användare: att laga mat med CBD-olja. Vad detta betyder för dig är inget mindre än en innovation, eftersom du inte längre är begränsad till att endast konsumera CBD matprodukter som finns tillgängliga på marknaden eller online.

Använd fetter när du lagar mat med CBD-olja

Eftersom alla cannabinoider binds bra med fett rekommenderas det att du blandar CBD med en fett- eller oljebas, som till exempelt ghee (skirat smör), smör, eller kokosnötsolja. Inte nog med att CBD blandar sig mycket väl med oljan, utan det ökar även biotillgängligheten, så att du får full nytta av din CBD-olja.

Det är av denna anledning som många CBD producenter, till exempel Apoteum, använder kokosolja eller olivolja när de gör sina produkter.

Läs mer: CBD myter kontra fakta: 10 myter om CBD

Undvik användning av överdriven värme

Det är vissa saker som är ett strikt nej när du lagar mat med CBD-oljor. Matlagning med överdriven temperatur är en av dem. Användning av hög värme kan får vissa ämnen att avdunsta från oljan, vilket leder till att oljan förlorar en del av sin styrka.

Detta är det främsta skälet till att många hellre använder CBD-olja för att garnera sina måltider än att laga mat med CBD-olja. Det är också generellt mycket enklare.

Allt du behöver göra är att droppa oljan över olika delikatesser, så som avokadotoast, pizza, sallader, nudlar, eller varför inte din pestopasta?

Förbered snacks med CBD-olja

Generellt är det säkrare att göra mellanmål och tilltugg än laga mat med CBD-olja, eftersom snacks i allmänhet äts för sin smak snarare än för att fylla dina magar. Detta extra fokus på smak innebär att mellanmål är mer benägna att dölja den jordiska, bittra smaken av CBD än måltider.

Detta är ännu mer aktuellt för snacks som har socker eller choklad som ingredienser i dem. Denna metod är vanligare vid användning av CBD-oljor av låg kvalitet, medan högkvalitativa CBD-oljor är mer lämpade för att laga osöta rätter med.

Prova att lägga till CBD-oljor till din sallad som dressing, i bakverk, och i soppor.

Se till att använda rätt mängd olja när du lagar mat med CBD-olja

Mellan CBD och THC, är det CBD som är det icke-psykoaktiva ämnet, vilket betyder oavsett hur mycket du tar så kommer du inte att bli hög. Men du bör fortfarande kontrollera hur mycket olja du använder i dina rätter. Detta är ännu viktigare för nybörjare. Det är bättre att börja med en liten mängd / lägre dos och se hur din kropp svarar på den. Tumregeln är att mindre är mer när du börjar.

Härliga recept du kan prova

CBD “Bulletproof” kaffe

Några av er känner kanske till trenden med att göra ditt kaffe “bulletproof”. Det handlar om att lägga till kokosnötolja i ditt kaffe och använda smör som grädde. Om du blandar detta i en mixer blir ditt kaffe “bulletproof”, något som är känt för att förbättra minne, fokus, och underlätta viktminskning.

Om det fungerar med kokosnötsolja och smör, då är det ingen tvekan om att det kommer ge minst lika bra effekt om man lägger till lite CBD-olja i blandningen.

Allt du behöver göra är att använda en CBD-infuserad kokosnötsprodukt i ditt kaffe. För att göra detta behöver du en kopp färdigbryggt kaffe, 1 till 2 matskedar osaltat smör, och din speciella kokosnötolja. Du kan också ersätta smör med ghee.

Tillsätt 1 till 2 matskedar CBD-infuserad kokosnötolja i ditt kaffe, tillsätt sedan 1 tesked smör. Lägg denna blandning i en mixer och blanda den tills den skummar, och voila! Nu är ditt “bulletproof” kaffe klart, med de extra fördelarna av CBD.

Rostat bröd med smör om du inte har lust att laga mat med CBD-olja

Vill du ta din CBD-kaffeupplevelse till nästa nivå? Vad sägs om att ta den tillsammans med en CBD-genomsyrad frukost? Receptet är ganska enkelt, så du kan förbereda det utan krångel. Den enda speciella ingrediensen du behöver för detta är lite CBD-smör, som du kan göra hemma.

Allt du behöver är 2 koppar smör, cirka 20 ml hampaolja, och ett glas filtrerat vatten. Hacka smöret i små bitar och lägg det i en kastrull med hampaolja och vattnet. Tillaga den med omrörning på låg till medelhög värme i ungefär två timmar.

Fortsätt röra om i blandningen för att undvika att bränna smöret. När vattnet börjar förångas och gradvis minskar kan du låta det svalna ett tag. Nu har du CBD-smör. Rätt lätt, eller hur? Sätt det nu i kylskåpet så att det stelnar fortare. Bred det på färskt rostat bröd och njut. Du kan också använda det i ditt bulletproof kaffe istället för CBD-kokosnötsolja.

Pesto Pasta

Även om CBD-olja är enklast att använda som ingrediens till kaffe, snacks och lättare måltider, så finns det ändå några större måltider där man kan blanda i det i utan några större besvär. Här är ett enkelt recept på lite CBD-rik pasta. Du kan prova vilken pasta som helst med det här receptet, men pestopasta fungerar bäst.

För detta behöver du:

 1. 2 koppar färska basilikablad
 2. 3 till 6 vitlöksklyftor
 3. ½ kopp pinjenötter eller valnötter
 4. ¾ kopp riven hårdost och en halv kopp olivolja

CBD-oljan läggs till i såsen. För att göra det, placera dina örter, vitlöksklyftor, och nötter i en matberedare. Använd Pulse inställningen och blanda tills du uppnår en grov men krämig konsistens. För över krämen till en skål, tillsätt CBD-olja och ost och rör om tills ingredienserna blandats helt. Koka pastan enligt dina önskemål och blanda ner den i den krämiga såsen. Nu har du din CBD-rika pestopasta! Vem sa att hälsosam mat inte smakar bra?

Läs mer: Riksåklagaren vill narkotikaklassa CBD-olja

Cookies

Vi kunde så klart inte skriva en blogg om CBD-matlagning utan att inkludera ett recept för något sött. En fin efterrätt kompletterar en fin måltid, och nu kommer din efterrätt också att ha alla fördelarna med CBD. Här är ett enkelt och lätt recept för chocolate chip cookies. En sats blir ungefär ett dussin kakor. Om du vill ha fler, öka bara mängden ingredienser proportionellt.

Ingredienser:

 1. 3 koppar mjöl
 2. 1 tesked bakpulver
 3. 1 kopp vitt socker
 4. 1 kopp brunt socker
 5. 1 halv tesked salt
 6. 1 kopp mjukt smör
 7. 2 koppar halvsöta chokladchips
 8. 2 ägg
 9. 2 teskedar varmt vatten
 10. 2 teskedar vaniljextrakt
 11. Cirka 15 ml CBD-olja utan tillsatt arom

Förvärm ugnen till 177 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) medan du blandar CBD-oljan med mjukt smör, brunt socker och vitt socker. Blanda den tills den är en jämn smet, tillsätt sedan äggen och fortsätt att blanda.

Häll i vaniljextraktet i blandningen och rör om lite mer. I en annan skål, lös upp bakpulver i varmt vatten.

Häll det tillsammans med saltet i smeten och rör om. När allt har blandats väl tillsätt chokladchips och mjöl. Blanda väl och lös upp eventuella klumpar som kan ha bildats. Lägg upp lagom stora skopor av din deg på en plåt. Baka dem i den förvärmda ugnen i cirka 10 minuter. Nu har du vackra CBD-chocolate chip cookies!

Dela med dig

Många är fortfarande omedvetna om CBD och vad det har att erbjuda, medan andra CBD-användare tycker att direkt intag av oljan kan vara lite tråkig. Det är dags att de lär sig något om CBD-matlagning.

Så dela med dig av glädjen med mat med CBD-olja och sprid ordet bland dina vänner och familj; de kommer att tacka dig för det. Vid matlagning fungerar CBD som bas för många recept, så att du kan gå vidare och prova det med några egna recept.

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq