J. C. Okechukwu: ECOWAS ska inom kort starta en militär invasion av Niger

publicerad 19 augusti 2023
J. C. Okechukwu
J. C. Okechukwu: USA kan evakuera två viktiga drönarbaser i Niger pga den nya styrande juntan i Niger.

ECOWAS meddelar att de har valt en dag för sin militära invasion av Nigerrepubliken “för att återställa den demokratiska ordningen”. Två länder som har varit tydliga med sin beslutsamhet att bekämpa Niger har beslutat att gå från ord till handling genom att skicka stridsflygplan till Niger före den förestående militära ECOWAS-attacken mot landet.

Opinionstext: J. C. Okechukwu, filmproducent (nexus3studios.com), debattör

Burkina Faso och Mali har från första början hävdat att varje angrepp på Niger kommer att betraktas som ett angrepp även på de båda länderna. Att skicka in stridsflygplan är bara ett sätt för dem att visa att de menar allvar med allt de har sagt.

När jag ser allt detta utspelas tänker jag hela tiden tillbaka på den dröm jag hade för en tid sedan där stridsflygplan som ser exakt ut som de som Burkina Faso och Mali har skickat till Niger befann sig i det nigerianska luftrummet, särskilt Lagos, och bombade urskillningslöst och människor föll som flugor. Detta är vad dessa killar vill. De vill att hela regionen ska sättas i brand.

Med en stor vapentillverkare som Ryssland som spelar storebror till dessa nationer i Sahel och Egypten som varnar för att det inte kommer att stå och låta detta hända, vad ser du för regionen? Ett monsterkaos! Och du kan slå vad om att de aldrig kommer att få slut på vapen. Men vem bär bördan? Vi!

Republiken Niger är värd för den största drönarbasen för den amerikanska armén (AFRICOM.) Frankrike har nära 1500 soldater på plats och det finns förmodligen några andra utländska element i regionen.

Många länder motstod frestelsen att tillåta en drönarbas i sina länder eftersom dessa baser är farliga. Från dessa baser kan människor angripas och dödas spårlöst och ingen kommer att ställas till svars. Det hände i Pakistan och många andra länder.

Därifrån kan chemtrails skickas upp på våra himlar för att göra människorna sjuka. Chemtrails bär på cancermikrober. Jag har gjort en video om detta. Slå upp chemtrails. Jag har sett dessa chemtrails “leva” i himlen över Lagos, Nigeria och du vet exakt var drönarna kommer ifrån.

Så de har mycket att oroa sig för och de tror inte att diplomati kommer att ge dem vad de är ute efter, vilket är total kontroll, men det är vi afrikaner som bör sätta ner fötterna och säga att vi måste gå den här vägen och inte sätta vår region i brand för några få personers skull.

Ärligt talat ser det inte bra ut, men ju mer situationen försämras, desto mer optimistisk blir jag om att afrikanerna till slut kommer att vinna stort.

Text: J. C. Okechukwu, följ Okechukwu på Twitter (X)

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Advanced Tactical Laser:

  Luftburen laser för precisionsbekämpning av markmål, är vad man använde på Maui.

  USA med sina drönar militärbaser runt om i området, kommer att eliminera ledarna en efter en. En militär ingripande är bara spel bakom gallerierna!

  Vad USA och Frankrike vill ha är ännu mer kaos i lokala/nationella resursrika områden.

  Världens i särklass största lögn och massformation!

 • Varning: ämnar vara lite fräck och stjäla artikeln: vill uppmärksamma att svt(punkt).se nu infört login, vad det nu betyder för framtiden?

  Anta att efter Jan Helin kommer något ännu värre. Som alla vet är SVT skattefinansierat. SVT har inte koll på vem som eventuellt streamar eller på annat sätt utnyttjar sajten (som till och med inte betalar skatt). Nu däremot kommer SVT veta exakt vem som gör vad på sajten. Än så länge är inloggningen frivilligt, men medför fördelar. Ett första steg.

  Eftersom SVTs främsta syfte är att åt staten leverera en ideologisk tjänst till befolkningen men samtidigt måste vi inte måste besöka SVT för att klara av livet; finns det då inte i människor en misstänksamhet att man ändrar på detta, därför att det vore önskvärt från Statens sida: att man för att klara sig i samhället måste ha tillgång till SVT. Som med banker ungefär.

  Se in i framtiden. Säg att SVT kommer att erbjuda fler tjänster framöver? Ett sammgående med Klarna t ex. Mailtjänster. Olika söktjänster osv med andra ord allt som behövs göras på nätet kan nu göras på SVT. Efter att flertalet arbetat in sig i SVT kommer man att kräva Mobilt BankID.

  Kan man tänka att internet görs osäkert i framtiden samt illa fungerande men SVT levererar här.

  Fler tankar?

 • Nej jag förstår inte riktigt
  Men
  Alla 15 medlemmar utom Cap Verde och dem som leds av en militärregim skulle vara med i en standbyforce.
  Militärregimer har Mali Burkina Faso och Niger
  Så av 15 bortfaller alltså 4= Mali Burkina Faso Niger och Cap Verde
  Återstår
  Benin #
  Côte d’Ivoire #
  The Gambia *
  Ghana
  Guinea
  Guinea Bissau *
  Liberia *
  Nigeria #
  Senegal #
  Sierra Leone *
  Togo
  A standbyforce has already been deployed in Sierra Leone, Liberia, Guinea-Bissau and Gambia. (*)

  Senegal, Benin, Nigeria and Côte d’Ivoire (#) have said they are ready to send troops, but face internal criticism and hesitation from other West African countries.
  https://www.africanews.com/2023/08/14/niger-an-uncertain-and-risky-ecowas-military-intervention/

 • Artikeln nämner: “Två länder/…/skicka stridsflygplan till Niger före den förestående militära ECOWAS-attacken mot landet”.

  Alltså två länder tänker attackera Niger, ok? Vilka dessa två länder är nämns inte.

  Sedan nämns att två länder avser försvara Niger.

  “Burkina Faso och Mali har från första början hävdat att varje angrepp på Niger kommer att betraktas som ett angrepp även på de båda länderna”.

  Någon som förstår artikeln?

   • Jo jag förstår, eller missförstår, vet knappt själv då artikeln saknar NewsVoices kvalitetskrav på läsbarhet samt pression i skriftspråket. Gissar att det är en (dåligt) översättning eller att texten är skriven av en invandrare med skriftspråkliga brister i Svenska skriftspråket vad gäller riktning av prepositioner.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *