J. C. Okechukwu: ECOWAS ska inom kort starta en militär invasion av Niger

publicerad 19 augusti 2023
J. C. Okechukwu
J. C. Okechukwu: USA kan evakuera två viktiga drönarbaser i Niger pga den nya styrande juntan i Niger.

ECOWAS meddelar att de har valt en dag för sin militära invasion av Nigerrepubliken ”för att återställa den demokratiska ordningen”. Två länder som har varit tydliga med sin beslutsamhet att bekämpa Niger har beslutat att gå från ord till handling genom att skicka stridsflygplan till Niger före den förestående militära ECOWAS-attacken mot landet.

Opinionstext: J. C. Okechukwu, filmproducent (nexus3studios.com), debattör

Burkina Faso och Mali har från första början hävdat att varje angrepp på Niger kommer att betraktas som ett angrepp även på de båda länderna. Att skicka in stridsflygplan är bara ett sätt för dem att visa att de menar allvar med allt de har sagt.

När jag ser allt detta utspelas tänker jag hela tiden tillbaka på den dröm jag hade för en tid sedan där stridsflygplan som ser exakt ut som de som Burkina Faso och Mali har skickat till Niger befann sig i det nigerianska luftrummet, särskilt Lagos, och bombade urskillningslöst och människor föll som flugor. Detta är vad dessa killar vill. De vill att hela regionen ska sättas i brand.

Med en stor vapentillverkare som Ryssland som spelar storebror till dessa nationer i Sahel och Egypten som varnar för att det inte kommer att stå och låta detta hända, vad ser du för regionen? Ett monsterkaos! Och du kan slå vad om att de aldrig kommer att få slut på vapen. Men vem bär bördan? Vi!

Republiken Niger är värd för den största drönarbasen för den amerikanska armén (AFRICOM.) Frankrike har nära 1500 soldater på plats och det finns förmodligen några andra utländska element i regionen.

Många länder motstod frestelsen att tillåta en drönarbas i sina länder eftersom dessa baser är farliga. Från dessa baser kan människor angripas och dödas spårlöst och ingen kommer att ställas till svars. Det hände i Pakistan och många andra länder.

Därifrån kan chemtrails skickas upp på våra himlar för att göra människorna sjuka. Chemtrails bär på cancermikrober. Jag har gjort en video om detta. Slå upp chemtrails. Jag har sett dessa chemtrails ”leva” i himlen över Lagos, Nigeria och du vet exakt var drönarna kommer ifrån.

Så de har mycket att oroa sig för och de tror inte att diplomati kommer att ge dem vad de är ute efter, vilket är total kontroll, men det är vi afrikaner som bör sätta ner fötterna och säga att vi måste gå den här vägen och inte sätta vår region i brand för några få personers skull.

Ärligt talat ser det inte bra ut, men ju mer situationen försämras, desto mer optimistisk blir jag om att afrikanerna till slut kommer att vinna stort.

Text: J. C. Okechukwu, följ Okechukwu på Twitter (X)

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq