Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Den nya folkstödda militärledningen i Niger samlas under de sista timmarna av ECOWAS krigsultimatum

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 augusti 2023
- Torbjörn Sassersson
General Abdourahamane Tchiani
General Abdourahamane Tchiani, Niger, 6:e augusti 2023

Folket som stöder kuppledarna i Niger samlas i en mycket stor arena i huvudstaden Niamey den 6 augusti under de sista timmarna av ECOWAS ultimatum som kräver att militärjuntan avgår, annars kommer Frankrike gripa in militärt via ombud.

General Abdourahamane Tchiani intensifierar dödläget med ECOWAS, som stöds fullt ut av Frankrike. Tchiani avvisar all inblandning i Nigers inre angelägenheter. Nigers kuppledare har förklarat att han inte kommer att ge efter för påtryckningar om att återinsätta den avsatte Frankrike-vänlige presidenten Mohamed Bazoum, som enligt den nya ledningen, och folk i allmänhet, är selekterad och tillsatt av ledningen i Paris för stödja Frankrikes intressen.

Den självutnämnde ledaren och som har folkets stöd sa att militären “helt och hållet avvisar dessa sanktioner och vägrar att ge efter för några hot, oavsett varifrån de kommer. Vi vägrar att blanda oss i Nigers interna angelägenheter”.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq