Lotta Knutsson Bråkenhielm: Visst kan vetenskap och religion förenas

  2
  Lotta Knutsson-Bråkenhielm - Pressfoto
  Lotta Knutsson-Bråkenhielm – Pressfoto

  Lotta Knutsson Bråkenhielm, en doktorand i religionsfilosofi vid Uppsala universitet, frågar sig: Går vetenskap och religion att förena? Bråkenhielm vill svara ja på den frågan. Den som tror att vetenskapen helt saknar relevans även för religiösa och existentiella frågor misstar sig, skriver hon i debattidningen Newsmill.

  Bråkenhielm är doktorand i religionsfilosofi vid Uppsala universitet och arbetar på en avhandling om kognitionsvetenskaplig religionsforskning och dess betydelse för religiös tro.

  Läs mer på hemsidan Humanism och Kunskap


  Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Lisa Karlsson
  Gäst
  26 mars 2013 kl 22:56

  Vad spelar det för roll om människan kan förklara allt fysiskt? Religion handlar om meningen med livet, vad är självet, medvetandet i sig… Medvetandet i sig kommer alltid att vara bortom objektiv vetenskap då det är medvetandet i sig som observerar den objektiva vetenskapen. Jag vill “se” Gud… tyvärr kommer vi aldrig att göra det då medvetandet i sig är det gudomliga och kan inte se sig självt. Å andra sidan är medvetandet det enda vi kan vara säkra på, det enda vi kan veta är “jag finns”. Så ironiskt nog är Gud det enda vi kan vara säkra på. Lustigt eller hur?

  Karri Zanderléhn
  Gäst
  29 december 2012 kl 19:56

  Den dagen då någon förklarar den första cellens uppkomst, med dess c:a 200 aminosyror, komplicerade dna-kedjor, och allt annat som helt plötsligt, någonstans, för länge sedan uppstod, där denna cell lärde sig att dela sig och bli två, samt hade en otrolig förmåga att efter en tid bli både sötpotatis och homo sapiens, samt alla andra levande miljoner varelser levande varelser som finns på jordklotet. Den dagen kan jag överväga att bli ateist och och bli medlem i humanisterna.