Lotta Knutsson Bråkenhielm: Visst kan vetenskap och religion förenas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 december 2012
- NewsVoice redaktion
Lotta Knutsson-Bråkenhielm - Pressfoto
Lotta Knutsson-Bråkenhielm - Pressfoto
Lotta Knutsson-Bråkenhielm – Pressfoto

Lotta Knutsson Bråkenhielm, en doktorand i religionsfilosofi vid Uppsala universitet, frågar sig: Går vetenskap och religion att förena? Bråkenhielm vill svara ja på den frågan. Den som tror att vetenskapen helt saknar relevans även för religiösa och existentiella frågor misstar sig, skriver hon i debattidningen Newsmill.

Bråkenhielm är doktorand i religionsfilosofi vid Uppsala universitet och arbetar på en avhandling om kognitionsvetenskaplig religionsforskning och dess betydelse för religiös tro.

Läs mer på hemsidan Humanism och Kunskap


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq