Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Video: Edward Snowden mannen som avslöjade NSA:s globala spionprogram berättar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2013
- Torbjörn Sassersson
Edward Snowden. Foto: Laura Poitras. Licens: CC BY 3.0

Medier har tidigare noterat att data från all digital trafik inkluisve telefoni samlas in av NSA i ett jättelikt datacenter i Utah, USA. Uppgifterna togs emot med en gäspning. Allt förändrades den 6 juni 2013 när “nyheten” om vidden på spionerandet damp ned som en bomb i mainstream media.

Text: Torbjörn Sassersson

Edward Snowden är nu den nye Bradley Manning som försåg Wikileaks med topphemlig information. Edward Snowden var alltså den person som överlämnat informationen till tidningen The Guardian som först publicerade uppgifterna om tidernas mest omfattande spionprogram “Prism” som har allmänheten som målgrupp.

“Jag kan inte med gott samvete låta den amerikanska regeringen förstöra privatliv, internetfrihet och grundläggande rättigheter för människor runtom i världen med hjälp av den här enorma övervakningsmaskinen de i hemlighet håller på att bygga.”

I denna videointervju förklarar Edward Snowden detaljerna kring varför han gick ut med topphemlig information och vad han tror om sin egen framtid. Intervjun spelades in i Hongkong där han gömmer sig undan de amerikanska myndigheterna.


Relaterat

NSA whistleblower Edward Snowden: ‘I do not expect to see home again’



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq