Ny bok: Dödlig medicin och organiserad kriminalitet – Prof. Peter Gøtzsche, Cochrane Center

14
849

Dödlig medicin och organiserad kriminalitetEn ny bok om läkemedelsindustrins bedrägerier har kommit ut och den här gången är det en dansk professor, Peter C. Gøtzsche, från självaste Cochrane Center som tar bladet från munnen och kallar industrin vid dess rätta namn, en industri centrerad runt organiserad kriminalitet.

”Hur kommer det sig att vi tillåter läkemedelsbolagen att ljuga om sina forskningsresultat för profit, att vanemässigt begå brott och därmed döda 100,000 tals människor utan att någon gör något?”, frågar sig Peter C. Gøtzsche.

Peter C. Gøtzsche är medicinsk forskare och leder The Nordic Cochrane Center vid Rigshospitalet i Köpenhamn i Danmark.

Beställ boken på engelska

Beställ boken på danska


Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

14 KOMMENTARER

 1. Intressant bok, hoppas den kommer på svenska också. Den ”stora gråa massan” behöver verkligen få lite objektiv information om allt som innefattar dagens sjukvård.
  Folk behöver öka sin medvetenhet och ta mer ansvar över sin egen hälsa och inte bara blint förlita sig på ”den medicinska experten” som oftast gör mer skada än nytta…

 2. Peter , kommer boken att ges ut på svenska också?
  Tror det är många som skulle vilja köpa boken då.

 3. @Peter:
  +1 för en svensk översättning, är det något som är på gång? Jag tror att Danska gör sig bättre i Svensk översättning än i Engelsk.

 4. Ja, må svensk översättning komma snart!

  Vi är väldigt många i Sverige som vill hålla oss uppdaterade i detta ruttna ämne. Denna kriminella verksamhet måste få åtminstone en begränsning. Vi patienters kunskap är det röda skynke som kan hålla nere fantasin när det gäller medicinproduktionen – inte läkarna, myndigheterna eller domstolarna.

  Oktoberhälsningar
  Rolf Aronsson

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here