”En halvfull kopp” är mycket bra sammanfattning på 48 minuter av vad dr Erik Enby har forskat fram under sitt 77-åriga liv gällande de egentliga orsakerna bakom cancer och hur cancer kan botas. Även laserterapeuten Michael Zazzio deltar i programmet.
Det Erik Enby har att berätta är verkligen en thriller, som han själv säger i programmet. Vilket mod. Ingen har väl så hårdnackat gått emot den etablerade medicinen som dr Erik Enby, doktorn som ej går att stoppa.
Intervjuare: Linda Lawner-Wåhlin
Tack för intressant artikel.
Dr Enbys namn kommer man att minnas långt efter att hans belackare försvunnit ur bilden.
Tack också, rh-stockholm, för en mkt informativ, om än skrämmande, kommentar.
Och tack Ruben, som så ofta har du så rätt i det du skriver.
Intressant, tack! Psykologin som genomsyrar forskning i medicin i Sverige är, som sagt inte fruktbar. Den ”nobel”-status de ledande försöker slå vakt om i Sverige hämmar och utesluter till stor del framgångar och kunskap. Man får fortsätta tro på att de kunskapstörstiga och nyfikna forskarna och medicinarna, som vågar sticka ut, fortsätter öka i antal. Dr Erik Enby är en lysande och viktig förebild.
Mycket intressant. Tack.
Jag funderar över det som Erik säger kring att han undersökte de som var kroniskt sjuka, och talar om ”kronisitet”. Som det står längre ned i det jag klistrar in, så är borrelia involverad i de flesta som har kroniska sjukdomar, och det finns även Rickettsia helvetica (se nedan), som man väl inte ens testar efter vid blodprovstagning för borrelia.
Rickettsia helvetica, har jag läst, hittas till och med i källvatten. Är det illa ställt eller? Erik pratar om partiklar, ihop med bakterier, alltså ”innan” stadiet då man kanske kallar det för bakterier. Vad är det då, vad drabbar mänskligheten, vad är det vi har? Kan vi kalla det för karma, och när det ”kommer till en”, så kan det kallas partikel, och det är ett väsen, är karma???
Från webben:
Den sjukdom de flesta förknippar med fästingbett är borrelia.
Men nu visar det sig att 15 procent av landets fästingar bär på tyfussmitta.
– Det är svårt att bara utifrån symtombilden säga att det är borrelia eller Rickettsia helvetica, säger Kenneth Nilsson på Uppsala universitet.”
http://www.aftonbladet.se/halsa/article15460540.ab
http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=18789
——-
Rickettsia helvetica var inte allmänt känd för ett år sen… fick penicillin men om det var Rickettsia helvetica som orsakade symtomen så bet inte penicillinet.
En del av dom som tror sig ha kronisk borelios kan i själva verket ha Rickettsia helvetica.
Det finns många bakterier som inte ens är kända än.
http://www.kostdoktorn.se/kronisk-borrelia-ar-en-pahittad-sjukdom2
–
Men tvärt emot vad kvällstidningen skriver så verkar alltså kopplingen mellan rickettsia och facialispares eller plötslig hörselnedsättning (om det visar sig vara ett orsakssamband) peka på att lika gärna kattloppor kan vara den misstänkta vektorn. Jag väntar sålunda på tabloidernas nästa artikel där man varnar läsarna för Rickettsia felis som verkar kunna ge hjärnhinneinflammation men också lunginflammation och leversjukdom. Förslag på rubrik: ”Din hund kan göra dig sjuk – kattloppor kan smitta dig med skräckbakterie – penicilllin hjälper inte!”
http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/skrackbakterien—ny-fastingsmitta-uppmarksammad-i-kvallpressen/
——
Det är numera känt att Borreliabakterien kan spridas av många olika bitande djur, som t.ex. kvalster, myggor, flugor, loppor och klädlöss.
På motsvarande vis kan man rimligen smittas av en katt eller annat husdjur, vilket gör att man ej bör ha dem i sovrummet.
Man påstår att Borrelios hos djur oftast har ett mer utdraget och kroniskt förlopp jämfört med hos människa, men vissa forskare säger att hos människan kan Borrelios ge
Vid studier som har gjorts uppskattar man att Borrelios är en stark bidragande orsak till 50 % av våra kroniska lidanden. År 1995 erhöll Dr. Mattman positiva odlingar av Borrelia burgdorferi hos 43 av 47 personer med kroniska sjukdomar. Bara en person av 23 i kontrollgruppen var positiv.
Borrelia ger inte alltid något symtom direkt efter smittotillfället. En studie, gjord i Schweiz, 1998, visar att endast 12.5 % av dem som var testade positivt för Borrelia burgdorferi hade utvecklat symtom. Forskning har visat att det kan dröja upp till fem år innan man blir sjuk. Stress och andra orsaker som t.ex. benbrott, herpes simplex virus typ 1, vilket ofta yttrar sig som munsår, kan aktivera en passiv borreliainfektion.
Vid ovan nämnda test kan man, förutom Borrelia burgdorferi, även se andra fästingburna sjukdomar, som Ehrlichia i de vita blodcellerna och parasiten Babesia i de röda blodcellerna. Dessa är vanliga hos våra husdjur och kan lätt överföras till människan. Emellanåt kan alla tre infektionerna uppträda hos samma individ.
Vid upprepade infektioner blir sjukdomen allvarligare. Ju mer Borrelia burgdorferi man har desto svårare har immunsystemet att bekämpa Borrelian, och ju längre tid man har spiroketerna desto svårare är de att bekämpa. Borreliabakterien förmår binda människans inflammationsdämpande protein (komplementfaktor H). Normalt skulle antikropparna och komplementet döda bakterierna, men genom denna geniala kapning av proteinet kan borreliabakterien kamouflera sig, och blir därför inte direkt dödade eller uppätna av inflammationsceller. På så vis kan bakterierna gömma sig i vävnaden och sprida sig i kroppen och nå hjärnan.
Dr. Jo Anne Whitaker skriver att när borreliabakterien ändrar form från spiroket till filament, cysta, korn, krycka el. armbåge s.k. L-former som också kallas CWD (cell-wall deficient) bakterier, övergår den till en form som saknar mycket av sin cellvägg. I denna form framkallar den inte ett antikroppssvar, eftersom den inte har någon cellvägg för individens immunsystem att svara på.
Många patienter med Borrelia har också ofta stor överväxt av svamp.
http://botaborrelia.wordpress.com/lena-dicksons-eminenta-avhandling-om-borrelialyme-disease/