Pål Steigan: Tyskland kritiserar NATO och USA för felinformation om Ukraina

3

Pål SteiganDen tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier har helt uventet grepet inn overfor NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fordi NATO og USA har overdramatisert situasjonen i Ukraina. Han mener at de har gitt den tyske forbundsregjeringa åpenbart falsk informasjon! I EU vokser motstanden mot USAs Russland-strategi.

Den tyske forbundsregjeringa har irritert seg over en rekke uttalelser fra NATOs militære øverstkommanderende Philip Breedlove, som etter tyskernes mening har overdrevet Russlands militære rolle under hele konflikten. Det er Der Spiegel som melder dette. Fra forbundskansler Merkels kontor sier man til og med at NATO har drevet «farlig propaganda».

Läs mer på Steigan.no | Text och foto: Pål Steigan

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
JR
JR
Gäst
9 mars 2015 kl 21:43

Det är EU som förlorar på ett embargo mot Ryssland eftersom man har gemensam gräns. USA sköter sin handel via tredjepartsland eftersom de saknar gräns mot ryssen och har istället ökat handeln. Detta är inget som några myndighetsbeslut kan påverka i någon större grad. Om man tror att Natomedlemmar är politiskt överens så kan man lika gärna sitta och vänta på tomten varje jul. Vad det gäller språk så har ju flera av medlemsländerna interna problem med olika språk och kulturer. Detta finns i varenda land, även i Belgien. Att få dessa att dra åt samma håll kräver nog en man med Stort tålamod. Det är inte bara i Ukraina samarbetet stöter på patrull, många vettiga militärer anser nog att en del politiker har tagit sej vatten över huvudet och lever i det blå. När det kommer till kritan är det pengar som bestämmer och det är bara att vänta tills jänkarna tröttnar på käbblet och lämnar den europeiska lokalpolitiken åt sitt öde med ett puttrande lågnivå-proxykrig som man kan kränga överskottsmaterial till.

Ingemar Ljungqvist
Gäst
9 mars 2015 kl 20:46

Hej Pål,
Du är vad jag vet den ende + undertecknad i 2000-talets Vetenskap, som ser en av anledningarna till att införskaffa Ukraina i västs sfär är dess jordbrukspotential och då för GMO-grödor. Men har du referenser till detta. Exempelvis de IMF – Världsbanks punkter som måste uppfyllas för att Ukraina ska få lån?

Eiwa
Eiwa
Gäst
9 mars 2015 kl 20:09

Jag undrar om detta verkligen stämmer då Juncker igår sa i media att det är dags för en EU-arme för att visa Ryssland och Putin att EU är berett att försvara sina värderingar.
På vilket sätt skulle Nato och USA har lurats ?
Det verkar snarare som att både EU och USA pratar exakt samma språk och har exakt samma mål .