Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Åsa Linderborg om NATO:s desinformation som ger oss beredskapsjournalistik och nya krig

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 oktober 2015
- NewsVoice redaktion
Åsa Linderborg 2014 - Foto: Frankie Fouganthin -Wikimedia Commons

Åsa Linderborg 2014 - Foto: Frankie Fouganthin -Wikimedia CommonsNATO:s center för strategisk kommunikation NATO STRATCOM ska lära Sverige propagandakrig.  “Deras desinformation och medialögner drev oss in i Irak-kriget”, skriver Åsa Linderborg i en kulturartikel i Aftonbladet idag. Hon kommenterar försvarsminister Peter Hultqvists utspel om att Sverige måste lära av NATO:s informationskrigföring.

Text: NewsVoice | Åsa Linderborg, 2014 – Foto: Frankie Fouganthin –Wikimedia Commons

Linderborg skriver att NATO orsakat eller underblåst fyra krig på tolv år – Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien.

“Hultqvist aviserade Stratcom i måndags, samma dag som Tony Blair bad om ursäkt för skrönorna om Saddams massförstörelsevapen. Invasionen av Irak föregicks av en av världshistoriens största och mest katastrofala desinformationskampanjer.”

“Elva år efter att USA förklarat invasionen av Irak som vunnen, dör tusen irakier i månaden. Att detta krig inte beskrivs som ett folkmord signerat Blair och Bush är i sig ett uttryck för propagandans effektivitet.”

Hon avslutar med att konstatera att vi redan har beredskapsjournalistiken i full sving.

Läs mer 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq