Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Paul Craig Roberts: Presstituerade i arbete – Farliga lögner pumpas ut av amerikanska medier

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 februari 2016
- NewsVoice redaktion
Paul Craig Roberts - videoclip

Paul Craig Roberts - videoclipI morse fastnade jag en kort stund framför Fox “News” broadcast som sänds under en kort period och sedan i ett NPR nyhetsprogram. Det var tillräckligt för att övertyga mig om att den nazistiska propagandan under Hitlers Tredje Rike var mycket mild jämfört med den ständiga strömmen av farliga lögner som hela tiden pumpas ut av amerikanska medier.

Text: Paul Craig Roberts | Översättning: Pia Hellertz | Originalartikeln finns på Paulcraigroberts.org

New York Times, Washington Post och ett par tankesmedjatyper var representerade på NPR. De levererade den mest otroliga råa propagandan och inget ifrågasättande av den amerikanska regeringens uttalanden.

Visste du att alla problem i Syrien är på grund av ryssarna och Assad? USA har ingen skuld alls. USA försöker bekämpa ISIS (som USA skapade genom att sända hjälpmedel och understödjer), medan de onda ryssarna och Assad bekämpar de oskyldiga “demokratiska rebellerna” som försöker att införa demokrati i Syrien som en ersättning för en “brutal diktator” (som väljs av en stor majoritet). Ryssarna bombar också skolor och sjukhus. Medan det kallas “indirekta skador” [collateral damage] när USA gör det, kallas det för krigsbrott när ryssarna anklagas för att göra det.

De som anklagar har inga som helst bevis för sina anklagelser mot Ryssland, enbart de okontrollerade påståenden som den amerikanska regeringen gör. Trots obefintliga irakiska “massförstörelsevapen”, obefintliga iranska kärnvapen och obefintlig användning av de kemiska vapen som Assad påstås använda “mot sitt eget folk”, fortsätter nyhetsuppläsarna att utan tvekan acceptera vad den amerikanska regeringen förmedlar.

Jag var särskilt besviken på Karen DeYoung. Som ung reporter täckte hon aggressivt de neokonservativas “missöden” i Nicaragua. Men för att bli Washington Posts ledande utrikesreporter blev hon tvungen att ge upp och följa med i den ”presstituerade” [Roberts leker med association till ”prostituerade”], politiskt korrekta nyhetskören.

Visste du att Kina militariserade Sydkinesiska havet genom att bygga upp atoller som rymmer landningsbanor och genom att placera vapen på platsen? Det är inte militarisering när ett “exceptionellt land” placerar 60 % av sin stora flotta i Stilla havet, förklarar South China Sea, som ligger tusentals miles från Amerika. Det är ett område med “Amerikanskt nationellt intresse” och som skickar krigsfartyg till att patrullera havet. Det är helt enkelt för att “motverka det kinesiska hotet.”

Visste du att ropen från det brittiska folket för Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen inte har någonting att göra med att bevara brittisk nationell suveränitet och juridiskt skydd för brittisk civil frihet? Det har allt att göra med att avslå flyktingar, ett tecken på rasism.

Fox “News” informerade oss om att Antonin Scalia (som var en amerikansk jurist och domare från 1986 till sin död den 13 februari i år, 80 år gammal, och ledamot av USA:s högsta domstol. övers. anm.) hyllades på grund av sina tjänster till vår nation, av både regeringsföreträdare och offentliga offer för polisstaten, vilken han var en arkitekt för, och trots att han ljög för Högsta domstolen.

Under republikanskt ledarskap har Högsta domstolen hjälpt den verkställande makten att stärka sin auktoritet över den amerikanska konstitutionen. Den vägrade att ens höra de utmaningar en obestämd internering innebär.

Bland Scalias prestationer är:

  • Att stoppa Florida från att göra om röstningen för att installera George W. Bush som president.
  • Kentucky vs. King: polisen bör få större spelrum att bryta sig in i hem utan tillstånd.
  • Florence vs. Burlington. Tillåtelse för fängelsetjänstemäns handlingsfrihet är viktigare än att skydda amerikanska medborgare från förnedrande kroppskontroller.

Liksom Högsta domstolen har de presstituerade reportrarna anslutit sig till de rika och mäktiga. Fox “News” rapporterade att Marco Rubio, en kandidat för den republikanska presidentnomineringen, förklarade att för att göra de fattiga rika krävs att de rika blir fattiga och vi bör inte göra de rika fattiga. Tydligen tror Fox “News” att genom att anpassa Rubio till ”Enprocentarna” blir det bättre för hans politiska karriär. Fox visade publikens jubel för Rubio och applåderar hans försvar av en procent.

Detta är det “demokratiska Amerika”, där människor inte har någon representation.

Text: Paul Craig Roberts | Översättning: Pia Hellertz | Originalartikeln finns på Paulcraigroberts.org

Dr Paul Craig Roberts var biträdande finansminister för ekonomisk politik och biträdande redaktör för Wall Street Journal. Han var kolumnist för Business Week, Scripps Howard News Service och Creators Syndicate. Han har haft många universitetsuppdrag. Roberts senaste böcker är The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West, How America Was Lost, och The Neoconservative Threat to World Order.

Relaterat

Boston Globe avslöjar hur Washington-styrda medierna vilseleder allmänheten om Syrien


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq