Allt fler journalister blir NATO-människor – Beredskapsjournalistik i full sving

6
225

NATO mapNOTERAT: SvD:s pro-NATO-kampanj fortsätter med oförminskad styrka. Ryssland är som vanligt roten till allt ont och NATO är som alltid räddaren i nöden. NATO Stratcom verkar redan operera i full sving i Sverige, eller vad sägs om ledarartikeln från i fredags: ”I medieflödet: PM Nilsson, Oksanen, Wollstad, Jessikka Aro”.

Svenska ÖB Micael Bydén är ”veckans man efter olika uttalanden”, skriver mediekrönikör: Mats Johansson. SvD:s läsare förbereds för ”Aurora 17” som enligt SVT blir största militärövningen på över 20 år när den går av stapeln 2017 med 16,000 svenska soldater.

PM Nilsson som startade Newsmill och blev politisk redaktör i Dagens Industri, anser att försvarsindustrin måste försvaras. Patrik Oksanen var på NATO-besök i Polen och fick en idé om hur Sverige ska få ett luftvärn, enligt en artikel i Mittmedia rubricerad ”Därför är det bra att öva Patriot på Gotland, men ännu bättre om vi får låna luftvärnet några år”.  Har Oksanen blivit militärstrateg?

Amanda WollstadKvällsposten ”låter sig inspireras av Nato som fredsbevarande samarbetsorganisation”, fortsätter Mats Johansson på SvD. Wollstad inspirerar läsarna med artikeln: ”NATO visas inte som fredsprojekt”.

Mats Johansson uppmanar läsarna att följa en rysk-finska trollkampanj mot den finska journalisten Jessikka Aro som även uppmärksammas av SVT. ”Vem blir första svenska måltavla?”, undrar Johansson, men när ska de europeiska och amerikanska trollen omskrivas, undrar NewsVoice?

Johansson nämner EU:s veckoöversikt Disinformation Review som uppmärksammat den ryska propagandan mot väst och han avslutar sin sammanställning med ett citat av ÖB:

”Försvarsmakten kommer att göra allt vi kan ned till sista man eller kvinna” / ÖB Micael Bydén (TT den 13 mars 2016)

Mats ”NATO” Johanssons slutord lyder kort och gott:

”Förhoppningsvis kommer NATO till vår hjälp innan dess.”

Text: NewsVoice


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Summa summarum…. vilddjurets tal bokstaverat och varenda siffra är mer bibliskt rätt än skriften själv.. Också det bedrägliga ordet blev kött med passerat bäst före datum redan innan det lämnade deras tungor. Om det inte är möjligt att tjäna två herrar kan man ju alltid välja den som ställt till med flest krig, kupper oc false flags på det senaste halva sekflagsVilket ju med matematisk precision blir andra halvlek av www2.

  Destruktiviteten har alltid armerat sina argument med allt vad meterdjup bunkermentalitet kräver..

  Eisenhower hade rätt om sim samtids mest monstruösa hot. Den egna militärens och intressenas paranoia….

 2. som bosatt i Europa söder om Köpenhamn är svenska rysshysterin begriplig endat som utflöde av starka påtryckningar från USA som ju också ligger bakom de olyckliga sanktionerna mot Ryssland dvs inte tål att EU utvidgar handeln österut och som nu resulterat i desperata bönder i flera länder inte minst Frankrike. Vidrigt alltihop

 3. Men ingen vill starta ett social och samhälleligt uppror mot dessa mentala och mänskliga övergrepp?
  Ni knyter näven i byxfickan, svär lite, skriver en rad på nätet och går hem och drar en öl.
  I morgon är allt glömt.

  Ni borde se filmen ”The Boxtrolls”. Om ni vågar… 😉

 4. @ Pelle. Inte? Varför har vi partier som skyller allt på flyktingar, papperslösa, invandrare tror du??? De försöker bara få folk att upprepa tidernas misstag.. Och det är ju inte så svårt…

 5. @ Pelle
  Halvsanning. Jag har länge gjort demokratiskt uppror mot dessa mentala och mänskliga övergrepp.

  Innan folket förstår att de skapar problemet genom att passivt lyssna på lögnaktig massmedia och underkasta sig extremkapitalismen kan man inte göra mycket åt saken. Varje individ måste själv ta sig i kragen och kommer göra det vid någon punkt, sannolikt inte proaktivt, men likt vanliga politiker, reaktivt och naivt när det börjar bli riktigt jobbigt.

  @ Castoropollux
  Vilka flyktingar? Talar du om de som utvandrat från länder med terrorism men där landet nu befinner sig i fred?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här