USA, UK och Frankrike attackerade Syrien med 100+ missiler

publicerad 14 april 2018
- av NewsVoice
US attackerar Damaskus i Syrien 14 april 2018 - Foto: Ruptly
US attackerar Damaskus i Syrien 14 april 2018 - Foto: Ruptly
USA attackerar Syrien 14 april 2018 – Foto: Ruptly

Inatt svensk tid attackerades Syrien av USA, UK och Frankrike som skickade 100+ missiler mot landet. RT hävdar att många av de inkommande kryssningsmissilerna sköts ned av Syriens luftförsvar och att Ryssarna inte behövde medverka i försvaret. För ett år sedan sköt USA knappt 60  kryssningsmissiler mot Syrien.

USA:s försvarsminister Jim Mattis säger att lördagens attack mot Syrien var hårdare än när USA attackerade Syrien 2017. Han uppger att USA inte ska fortsätta bomba landet. Syftet enligt Mattis är att sända en stark signal till ledningen i Damaskus, skriver RT.

Pentagon uppger att attackerna var riktade mot militära mål i Syrien. CNN, Al Jazeera och RT rapporterar löpande. [Live-sändningarna är avslutade]

Ledningen i Damaskus svarar med att fördöma attacken mot Syrien och kallar den olaglig och i strid med FN:s regler, skriver Syrian Arab News Agency (SANA). Tidningen kallar attacken för Västs arroganta och misslyckade konspiratoriska försök att med terroristgrupper försöka skada landet, medan den syriska arabiska armén varit framgångsrik i sin bekämpning av samma terrorister.

“The source added that the tripartite aggression showed again the recklessness of the hostile countries with the international legitimacy.”

“The source affirmed that the aggression of western arrogance and hegemony regimes came as a result of the feeling with frustration due to the failure of the conspiratorial project and in response to the defeat of their tools of the terrorist organizations in front of the progress achieved by the Syrian Arab Army.”

SANA skriver att folket i Damaskus står på ledningens sida och visar det genom att demonstrera på gator och torg.

Putin fördömer attacken som olaglig:

“The US and its allies struck civil and military facilities in Syria, violating the UN Charter and international law, Russian President Vladimir Putin said, responding to the American-French-British intervention in Syria.” – RT

RT hävdar att inga av Västs missiler nådde ryska zoner.

President Trump gick i natt svensk tid ut med ett meddelande till USA och världen där han förklarar varför USA attackerat. Han hänvisar till att Assad ska ha beordrat att attackera sitt eget folk med kemiska stridsmedel. Varför Assad skulle vilja attackera sitt eget folk förklarar inte Trump. Inte heller har USA, Frankrike eller Storbritannien visat några bevis för att Assad låg bakom den påstådda kemiska attacken, utan hänvisat endast till att de har bevis.

RT meddelade igår att de har bevis för motsatsen, att de vita hjälmarna är involverade i det beryktade kemiska angreppet.

“The Russian Defense Ministry has presented what it says is proof that the reported chemical weapons attack in Syria was staged. It also accused the British government of pressuring the perpetrators to speed up the “provocation.”” – RT

Text: NewsVoice

Relaterat

Videon nedan sägs visa hur en syrisk missil skjuter ner en inkommande amerikansk missil.