USA, UK och Frankrike attackerade Syrien med 100+ missiler

publicerad 14 april 2018
- av NewsVoice
US attackerar Damaskus i Syrien 14 april 2018 - Foto: Ruptly
USA attackerar Syrien 14 april 2018

I natt svensk tid attackerades Syrien av USA, UK och Frankrike som skickade 100+ missiler mot landet. RT hävdar att många av de inkommande kryssningsmissilerna sköts ned av Syriens luftförsvar och att Ryssarna inte behövde medverka i försvaret. För ett år sedan sköt USA knappt 60  kryssningsmissiler mot Syrien.

USA:s försvarsminister Jim Mattis säger att lördagens attack mot Syrien var hårdare än när USA attackerade Syrien 2017. Han uppger att USA inte ska fortsätta bomba landet. Syftet enligt Mattis är att sända en stark signal till ledningen i Damaskus, skriver RT.

Pentagon uppger att attackerna var riktade mot militära mål i Syrien. CNN, Al Jazeera och RT rapporterar löpande. [Live-sändningarna är avslutade]

Ledningen i Damaskus svarar med att fördöma attacken mot Syrien och kallar den olaglig och i strid med FN:s regler, skriver Syrian Arab News Agency (SANA). Tidningen kallar attacken för Västs arroganta och misslyckade konspiratoriska försök att med terroristgrupper försöka skada landet, medan den syriska arabiska armén varit framgångsrik i sin bekämpning av samma terrorister.

“The source added that the tripartite aggression showed again the recklessness of the hostile countries with the international legitimacy.”

“The source affirmed that the aggression of western arrogance and hegemony regimes came as a result of the feeling with frustration due to the failure of the conspiratorial project and in response to the defeat of their tools of the terrorist organizations in front of the progress achieved by the Syrian Arab Army.”

SANA skriver att folket i Damaskus står på ledningens sida och visar det genom att demonstrera på gator och torg.

Putin fördömer attacken som olaglig:

“The US and its allies struck civil and military facilities in Syria, violating the UN Charter and international law, Russian President Vladimir Putin said, responding to the American-French-British intervention in Syria.” – RT

RT hävdar att inga av Västs missiler nådde ryska zoner.

President Trump gick i natt svensk tid ut med ett meddelande till USA och världen där han förklarar varför USA attackerat. Han hänvisar till att Assad ska ha beordrat att attackera sitt eget folk med kemiska stridsmedel. Varför Assad skulle vilja attackera sitt eget folk förklarar inte Trump. Inte heller har USA, Frankrike eller Storbritannien visat några bevis för att Assad låg bakom den påstådda kemiska attacken, utan hänvisat endast till att de har bevis.

RT meddelade igår att de har bevis för motsatsen, att de vita hjälmarna är involverade i det beryktade kemiska angreppet.

“The Russian Defense Ministry has presented what it says is proof that the reported chemical weapons attack in Syria was staged. It also accused the British government of pressuring the perpetrators to speed up the “provocation.”” – RT

Text: NewsVoice

Relaterat

Videon nedan sägs visa hur en syrisk missil skjuter ner en inkommande amerikansk missil.


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Här finns tv-kanaler som jag brukar leta bland för att hitta intressant info
  http://www.freetvhub.com/

  Är man intresserad av det som skrivs är denna länk bra
  http://www.onlinenewspapers.com/
  Vi måste komma ihåg att det finns en hel värld av små lokala tidningar som med
  google translate blir tillgängliga för oss.
  Tidningar som ofta sanningsenligt (tror jag) kommenterar lokala händelser.

  LeifB

 • Dr. Bashar al-Jaafari - Foto Voice of America, Wikimedia Commons, Public DomainEftersom Väst-medierna är ideologiskt samkörda och förutsägbara försöker NewsVoice peka på andra nyhetskällor genom att tipslänka. Här ett exempel som motsvarar SVT, men i Syrien.

  SANA: Al-Jaafari: Tripartite aggression on Syria came as a revenge for the defeat of terrorist proxies in Ghouta

  “New York, SANA – Syria’s Permanent Representative at the UN Dr. Bashar al-Jaafari said that the tripartite US-British-French aggression on Syria came as a revenge for the defeat of these three countries’ terrorist proxies in Ghouta.”

  https://sana.sy/en/?p=134416

 • @Martin,
  Helt klart! Under senaste året märker man hur alla propagandliknande medier som idag SvD,DN, Expressen etc. har stängt ner kommentartsfält som fanns under en period. När läsarnas reaktioner på skriverierna ofta var raka motsatsen till artikelns “budskap”, kände man att propagandavärdet försvann och stängde helt sonika kommentarsfälten. Men då drog många av oss istället, och läsekretssiffrorna är nog nu noga bevakade hemligheter eftersom de visar förfallet. Aftonbladet pulicerade en fruktansvärd propaganda video från Stratcom som demoniserade Putin som en diktator som hade mördat alla sina opponenter, oavsett att allt var obevisade påståenden. Stratcomm är NATOS “röst” och står för “Strategical Communication”, som direkt översatt enligt det Orwellianska lexikonet betyder propaganda, i klartext. Så korkade tror topparna i NATO att vi är!

 • @stenbj
  Monopolkapitalets militärindustriella komplex och deras propagandaministrar kommer inte stänga ner sig själva. Vi, folket, 99% måste sluta prenumerera på dem, sluta köpa dem, sluta läsa dem, samt ersätta dem med nya bättre och alternativa medier med kommentarsfält, där dementier och falsifiering är tillåtet, endast så kan deras presstöd närma sig noll.

 • Det verkar som om det är oklarheter i FN om veto om vad. Ryssland anklagas i Svensk press för att ha stoppat en undersökning med sitt veto: “The representative of the Russian Federation, also speaking following its veto, said the United States was attempting to mislead the international community. The draft would have been an attempt to recreate the Joint Investigative Mechanism — whose mandate had not been renewed in late 2017 — which had become a puppet of anti-Damascus forces and shamed itself by rendering a guilty verdict against a sovereign State with no evidence. The new mechanism, as proposed by the United States, would carry out an investigation with no regard to the standards set out in the Convention on the Prohibition of the Development, Production, Stockpiling and Use of Chemical Weapons and of Their Destruction, known as the Chemical Weapons Convention, he said.” Ovan citat direkt från UN press.

  USA föreslpg ny utredming för att “rösta fram” vem som var skyldig, som man gjort tidigare, utan bevis.
  Det är väl något som Svenskan Bitte Hammargren borde hålla med är helt fel i rättvisans namn, istället för att likt SVD och DN skylla angreppet på att Ryssland vägrade “opartisk” undersökning utan att undersöka vad det handlar om, eller ge mer än en sidas syn på saken. Det är sådana här “fake news” som kan leda oss till WW3. Ta ert ansvar, MSM. Eller stäng ner fär gott.

 • Jag är ganska övertygad om att Putin lämnat ett, under viss protest, tyst godkännande av attacken mot Syrien. På samma sätt har Trump godkänt en rysk kommande s.k. “vedergällning” för att rädda Putins ansikte.

  Allt är ett spel!

 • Det känns mer som dessa länder “jobbar” mot ett “facit”, som är lika med Bibeln…Mycket som står där är ju lätt att verkställa idag…

 • Gissar att UK&US gjort hemlighållna opinionsundersökningar som visar att väldigt få stödde angreppen innan, varefter man bestämde sig för att slänga ett par menigslösa snöbollar och skrika om precision istället. Skönt att de trots allt är beroende av opinionen, som de länge kunnat lura över på sin sida för att hålla låtsasdemokratin igång. Men dom har lurat oss alltför många gånger nu och inser att det snart bara är mycket små barn och idioter kvar som tror på vad MSM skriver. Vad som sägs här representerar nog folkets synpunkter betydligt bättre medan MSM bara sjunker och försöker hindra sin kommande ekonomiska kollaps med “billiga betalartiklar”. The Empire is desperate, vilket dock också kan vara farligt. Daks att lämna PK- korridorena för de som vill vara kvar efter kollapsen.

 • @Ulrik T 14 Apr, 2018 at 11:26
  Håller fullständigt med dej

  Så här har jag gjort
  https://newsvoice.se/2018/04/11/trump-syrien-ryssland-krig/#comment-284547
  Komplettera med denna
  http://static.hypercomments.com/data/images2/6020385/1523699046456321
  Dock är det inte lätt att bojkotta Israel utan att stå utanför en hel del i vardagen.
  https://www.youtube.com/watch?v=7Kc6LE6FXcQ

  Att Zionisterna har sina fingrar i spelet verkar sannolikt.

  LeifB

 • Det är dags att på allvar bojkotta allt vad Amerikanskt Engelsk Franskt och Israeliskt heter.. sluta konsumera deras skit helt enkelt..

 • Och sen finns det människor som fortfarande tror att Trump är “annorlunda” och att han på något sätt kommer ändra på allt.

 • De galna västmakterna uppvisar sin totala galenskap inför hela världen!
  Tack och lov finns det förnuftiga medier som t ex NewsVoice som kan ge en sansad bild av stormaktspolitiken som till största delen drabbar civilbefolkningen och det är inte obefogat att kalla etablissemangets krigsinsatser för ett krig mot mänskligheten!

 • Jag begriper inte vad det är för kackel om illegala krig. Det finns väl inga legala eller illegala krig annat än om de ses från USA:s sida. Stöder de USA ör de legala och tvärtom. Krig är väl sedan gammalt en rättighet som man tar sig. Det verka som att vissa delar av världen har rätt att terrorisera vem de vill och samtidigt kalla alla andra för terrorister bara för att de inte står på samma sida. Summa Summarum. USA krigar och andra terroriserar / USAs är legala och alla andras är illegala…
  USA har bestämt sig för att de skall störta Syriens president för att han inte gör som se vill och för att han är lierad med Ryska Federationen i överlevnadssyfte. Nu pinkar USA på sig bara för att deras stödda oppositionsterrorister har förlorat kampen om makten i Syrien.

 • Dessa djävulska länder borde bombas. Jag har inte ord att beskriva mina känslor. Rättvisa, moral och etik saknas alltså idag tom i gamla kulturnationer. Jag föraktar er och er onska.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *