Regeringen satsar 5,2 miljarder på nyanlända

5
Magdalena Andersson - Pressfoto: Finansdepartementet
Magdalena Andersson – Pressfoto: Finansdepartementet

Regeringens nya vårbudget presenterades av finansminister Magdalena Andersson under måndagen. I budgeten framgår det att 5,2 miljarder kronor kommer att gå till kommunerna för mottagandet av så kallade ensamkommande migranter.

Vårändringsbudgeten är den sista för regeringen för den här mandatperioden. Den största posten i budgeten är den på 5,2 miljarder kronor, som ska gå till i huvudsak landets kommuner, för mottagande och bosättning av ensamkommande barn och ungdomar, skriver Aftonbladet.

“Det handlar om att kommuner, fram till december 2017, i efterhand kunde skicka in räkningar till Migrationsverket för kostnader som de har haft. Nu har vi fått alla de räkningarna och vet vad kommunerna har haft för utgifter och då kan vi också reglera skulden som staten har haft till kommunerna”, säger finansminister Magdalena Andersson.

Pengarna till kommunerna för mottagandet av migranter tas från det överskott som Sverige har i statsfinanserna.

Text: Nya Dagbladet

Källa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Tant Pia
Tant Pia
Gäst
21 april 2018 kl 14:46

Vilket överskott? Jämför man mot budget?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
17 april 2018 kl 15:58

@Leif Bengtsson

De som fått utvisningsbeslut kommer kosta ändå, men på andra vis. Godtrogna och brottsoffer kommer få betala.

@Emil

Högern är slug. Hela det politiska spektrumet är idag högerpartier för EU:s “race to the bottom“, eftersom de helt evident inte driver Ut ur EU i valet 2018.

Den ökande kriminaliteten är till stor del ett resultat av den här högerns förda politik även om en del av högern utger sig för att vara lösningen. Det är den inte.

1. Öppna landet “Öppna era hjärtan” för George Soros “open society”
2. Beskatta medborgarna för kostnaderna, inte storföretagen som har huvudkontoren i olika skatteparadis.
3. Integrera inte, men propsa för “mångkultur” så att folket splittras i olika grupper.
4. Avvisa och dra in bidragen, men utan att se till att de avvisade kommer ur landet så att det skapar kriminalitet, vilket i sin tur skapar hat.

@ Alla

Gör er av med de konfliktskapande svinpälsarna i valet 2018! Vi behöver annat än dessa högerpartier.

Visst måste sekterismen bort ur samhället, men den lär inte minska genom mer högerpolitik förklädd till “Sverigevänlighet”, vilken vill sänka skatterna ytterligare för de rike och sänka bidragen för folk med behov. Det skapar istället mer ojämlikhet, fler motsättningar, mer hat, mer sekterism och mer kriminalitet.

Rösta på ett intelligent folkligt parti som är intelligent nog att valsamverka istället! Alla behövs och är välkomna!

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
17 april 2018 kl 10:14

Att det inte redan fanns i budgeten kan väl tolkas som att det är oförutsedda uppgifter.
En post som dessutom är den enskilt största visar väl att man knappast tänkt till innan man tog på sig den volym invandrare som anlände.

Särskilt med tanke på att det bara fanns utrymme för en miljard i budgeten för sjukvården.
När man i förra budgeten satsade 5 miljarder på sjukvården beskrevs det som en jättesatsning.

Men å andra sidan är det inte mer än drygt 40 dagar a 120 miljoner/dag för dom invandrare som saknar papper eller fått utvisningsbeslut.

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
17 april 2018 kl 08:48

Hur mycket stöd få då svenska ungdomar, till eget boende, som inte sällan fortfarande uppe i 30-årsåldern bor hemma hos föräldrarna p.g.a. höga bostadspriser och långa bostadsköer?

Sossarna kommer 2018 garanterat att göra sitt sämmsta val i historien. Missa inte denna demonstration, som kommer att hållas 5 maj i Stockholm, Malmö och Göteborg:

https://www.facebook.com/kimsvi73/

Emil
Gäst
17 april 2018 kl 07:50

För mig som inte är nationalekonom utan bara privatperson är det en gåta hur staten kan ha ett överskott och samtidigt en skyhög statsskuld….. Att säga att staten stjäl våra surt förvärvade pengar utav oss har aldrig varit mer sant. Man jobbar och sliter och får efter inkomstskatt, bilskatt, moms, m.m. behålla ca 50% av lönen, andra halvan skall finansiera våra gemensamma kostnader, välfärden, som blir allt sämra då den får allt mindre av denna kakan. 20 våldtäkter om dagen har vi i Sverige nu…ändå, trots allt negativt så läser man att en övervägande del av Svenskarna är positiva till invandringen. Fast man undrar förstås om inte sådana mätningar är manipulerade på något sätt…