Gästskribenten Per berättar i TV Helse om alternativa vägar för att bota både urinvägs- och njurinfektion. Det handlar om regelbundna intag av vitaminer, mineraler och andra medicinska beståndsdelar i form av kosttillskott, probiotika, rötter och örter.
Det började med en nypande smärta vid urinblåsans utlopp. Den unge mannen, vi kan kalla honom Anders, började då att ta C-vitamin i höga doser i form av natriumaskorbat, samt dricka kolloidalt silver och vinägervatten. När symptomen försvann upphörde han med dessa behandlingar. Då kom smärtan tillbaks, inte bara på samma ställe som tidigare, utan även högre upp, i njurarna. Dessutom fanns det blod i urinen. Han hade drabbats av njurinfektion.
Läkaren skrev ut antibiotika, men Anders, väl medveten om vilken skadlig inverkan sådana läkemedelsindustripreparat har på tarmfloran, tarmens livsviktiga immunförsvar, lade asken från apoteket i ett skåp och satte tillsammans med en nära anhörig ihop ett alternativmedicinskt behandlingsprotokoll mot urinvägs- och njurinfektion. Det bestod av tolv olika terapier.
Tolv alternativmedicinska terapier mot urinvägsinfektion och njurinfektion
1. Juicer
Intag av hemmagjord grönsaks- och i viss mån fruktjuice. Mängden uppgick i Anders fall till cirka 7½ deciliter, 45 minuter före måltid, tre gånger per dag. Bland annat användes morötter, paprika, fänkål. gurka, rödbetor, ingefära och lite äpple. Andra lämpliga grödor att juicea är till exempel selleri, broccoli och andra typer av kål, gröna blad och hela citroner.
Att dricka egentillverkad juice är ett enastående sätt att få i sig mycket näringsämnen. Dessa stärker bland annat immunförsvaret och motverkar angrepp från bakterier, virus och svamp.
Grönsaksjuice är att föredra framför fruktjuice, eftersom den senare snabbt utsätter kroppen för mycket fruktsocker, vilket belastar levern och göder svamp i kroppen. Endast naturliga, ekologiska grödor bör användas till juice. De som odlas konventionellt innehåller generellt höga halter av olika gifter, vilka i mycket hög grad tas upp av kroppen när juicen separerats från fibrerna.
2. D-Mannose
D-Mannose, i Anders fall knappt 200 milligram per dag, hindrar E coli-bakterier från att hålla sig fast i urinvägarna, varvid ursköljningen av dessa underlättas.. E coli-bakterier orsakar över 90 procent av alla urinvägsinfektioner.
D-Mannose är ett naturligt förekommande enkelsocker som endast används i små mängder av kroppen. Det stör därför inte blodsockerbalansen.
3. Tranbär
Tranbärsextrakt innehåller D-Mannose, samt proanthocyanidiner, vilka fungerar antioxidant samt har en skyddande inverkan på munnen, mage och tarm, och urinvägarna. Dagsdosen uppgick för Anders till drygt 60 milligram.
Tranbärsjuice är på grund av lägre innehåll av aktiva ämnen inte lika effektivt som tranbärsextrakt. Det naturligt höga sockerinnehållet stressar och inaktiverar mer eller mindre immunförsvaret och stör urinvägarnas och tarmarnas bakteriefloror.
4. Homeopati
Homeopatiska suppositorer/stolpiller hjälper till att stoppa angrepp från olika patogener. Finns även i pillerform och droppar.
Homeopati ger kroppen information om vad den behöver åtgärda för att bli frisk. Omfattande klinisk erfarenhet och många vetenskapliga studier visar att homeopati fungerar utan skadliga biverkningar. Den attackeras dock utan sakliga argument av läkemedelsindustrin/skolmedicinen och dess agenter, vilka består av bland annat intresseorganisationer, läkare och nättroll.
5. Oregano, oliv, kummin mfl
Oreganoolja, naturlig/ekologisk, av hög kvalitet, utspädd i lite extra virgin ekologisk olivolja, tillsammans med mat. Upptrappning till tre till sex droppar, tre gånger om dagen. Bra mot skadliga bakterier, virus och svamp. Olivbladsolja och svartkumminolja är exempel på andra preparat med liknande egenskaper.
Örter och kryddor förebygger och botar en mängd olika sjukdomstillstånd
6. Probiotika
Probiotika, för att stödja urinvägarna och tarmen vid obalans i kroppen och under behandling med starka örter. Eventuellt kan man behöva skapa en god bakteriebalans i de yttre könsorganen genom att där gnida in sig med probiotika i fri/obunden form och/eller syrad mjölk, som fil, yoghurt och kefir. Bäst är naturlig, ekologisk, RAW/opastöriserad syrad mjölk.
7. Ingefära
Ingefära-te. Gott att söta med stevia. Om inte hela stevia-örten används, utan raffinerad sådan, välj en vatten/hydro-, inte kemikalieextraherad produkt. Ingefära-te skyddar och renar urinvägarna. Detsamma gäller persilje-te. Godast och nyttigast är att använda riven färsk ingefära, men ingefära-pulver har också effekt.
Fortsätt läsa artikeln i TV Helse