Gängstöld är livskvalitetsbrott enligt Trygghetskommissionen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Fredrik Reinfeldt
”Jag arbetar med människor som har väldigt svåra och ansvarsfulla uppgifter, människor som har känslor, människor som har en omgivning, människor som har barn.” – Det var Fredrik Reinfeldt kommentar efter att försvarsminister Sten Tolgfors som var huvudperson i vapenskandalen med diktaturen i Saudiarabien, “hoppat av” efter att Saudiaffären avslöjats. Skärmdump från DN.se

DEBATT. Trygghetskommissionen med ordförande Fredrik Reinfeldt i spetsen har släppt rapporten: “Aktivera samhället mot livskvalitetsbrott”, som är ett hån mot alla som bor eller arbetar i no go-zoner, anser Öystein Rönne. No go-zoner har omskrivits till särskilt utsatta områden. Nu ska grov brottslighet kallas livskvalitetsbrott. Svensk förnekelse har ingen ände. 

 Text: Öystein Rönne | #valet2018, #svpol

Trygghetskommissionen tillsattes av Svensk Försäkring för att brottsbekämpningen i Sverige i väsentliga delar inte fungerar. Deras uppgift har varit att föreslå vad som kan göras för att ändra på det. Dock har man inte tittat på den grövre brottsligheten, utan man har inriktat sig på den mindre allvarliga brottsligheten och har till det lagt ordningsstörningar.

Livskvalitetsbrott

Bland annat har man uppfunnit ett nytt uttryck; “livskvalitetsbrott”. Detta kan bara ses som ett sätt att bagatellisera den situation vi nu har i Sverige som ett resultat av massinvandringen. Ett gäng som rusar in i en butik och förser sig med det de vill ha och sedan rusar ut igen utan att betala, ska vi kalla det för livskvalitetsbrott? Kommitténs ordförande sa i ett sommartal 16 augusti 2014: ”vi måste öppna våra hjärtan”. Jo tack, det ser vi resultatet av nu.

Video: Fredrik Reinfeldt varnade 2014 för mycket stora samhällskostnader inför massmigrationen och att vi måste öppna våra hjärtan, förutom våra plånböcker.

Vad menar Reinfeldt – situationell brottsprevention genom medborgargarden?

För att förskjuta intresset från detta faktum, menar kommittén att man inte ska fokusera på att använda metoden med social brottsprevention, utan en internationellt mer etablerad situationell brottsprevention. Ett simpelt knep för att slippa stå till svars för det egentliga grundproblemet.

I gårdagens nummer av Dagens Industri föreslår Fredrik Reinfeldt i artikeln “Så kan otryggheten stoppas” att affärsidkare, fastighetsägare och privatpersoner själva ska ansvara för att själva skapa trygghet (medborgargarde?) genom något som kallas AMP (Affärs- och medborgarplatser).

Dagens Industri ställde frågan: “Hur har migrationen påverkat graden av trygghet eller otrygghet i det offentliga rummet?”

”Brottsligheten, vem som än utför den, påverkar trygghetskänslan. Vi har inte försökt följa den svenska traditionen att ensidigt fråga vem gärningsmannen är. Vi har ställt frågan hur vi ändrar förutsättningarna för att kunna begå brott. Det är så vi tror man får bort brottsligheten.”

“Att affärsidkares har intresse av att få sälja sina varor och fastighetsägare vill se sina fastigheter stiga i värde och få en ökad avkastning, bör ses som en tillgång, enligt Reinfeldt som på torsdagen släpper en rapport från Trygghetskommissionen.

”Bejaka att de har den här kommersiella drivkraften och använd den för att skapa trygghet”, säger han.” – Fredrik Reinfeldt

Detta är inget annat än ett stort hån mot de som mer eller mindre är fångar i dessa ”no go-zoner”, som ju blir fler och fler. Lätt för Fredrik Reinfeldt, som en av de ansvariga för att helt öppna våra gränser, att komma med ett sådant idiotiskt förslag. De för svensk massinvandring ansvariga politiker, inte minst Reinfeldt, bor ju själva långt ifrån dessa utsatta områden. Reinfeldt själv bor vid fashionabla Vasaparken i Vasastaden, Stockholm.

Studera detaljerna i den 224 sidor långa rapporten.

Jag skulle tro att folkets dom av ansvariga politiker för denna skapade situation blir hård i valet. Vi har redan i opinionsmätning efter opinionsmätning sett vart det barkar för bedragarna. Låt dig som medborgare inte låta dig bedras en gång till!

 Text: Öystein Rönne

Relaterat

Ledamöter:
Fredrik Van Kesbeeck Andersson, Hovrättsassessor (sekreterare)
Patrick Bergander, vd Trygg Hansa
Annika Brändström, vd Stöldskyddsföreningen
Per-Erik Ebbeståhl, Trygghets- och säkerhetsdirektör i Malmö Stad
Lars Korsell, jur. dr. gästforskare, Högskolan Dalarna
Magnus Lindgren, Generalsekreterare för stiftelsen Tryggare Sverige
Christer Nordström, Poliskommissarie
Nalin Pekgul, Sjuksköterska


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kan berätta hur det går till en den “No go zon” jag bor i. Centrumet utgörs av en parkliknande cirkelrunt torg, där knarkförsäljningen pågår helt fritt, för dem som vet vad man skall vara uppmärksammad på. Handeln är koncentrerad runt kvarterskrogen, som är själva navet. Helt öppet kommer en strid ström av unga människor via bakdörren genom köket och in med buntar av kontanter, men man kan se denna handel och vandel om man går förbi utanför. Här gör dem gör upp sina förehavande runt barens kassaapparat. Igen höjer på ögonbrynen. Ingen lägger sig i.

  Har själv varit inblandad i ett mindre handgemäng inne på korgen en gång. På mindre än tre sekunder störtar ett helt ungdomsgäng in i lokalen och sliter oss isär och ber oss göra upp utanför. Ungdomsgänget uppträder som dörrvakter och agerar här i ägarens intresse. Rätt fascinerande faktiskt.

  Stadsdel är utsatt för en gigantisk gentrifiering med betydande utförsäljning av allmännyttan. In flyttar checka högskoleutbildade lattepappor med barnvagnar och det uppstår vattentäta skott mellan invandrare och svenskar samt en och annan skötsam invandrar familj också. Ny krogar dyker upp med hutlösa priser där enbart svenska sippar på årgångsale. Själv har jag bott här så länge att jag känner till de olika gängkonstellationerna – skiter du i dem, skiter dom i dig. Då talar vi inte om Järvafältet, utan en förort där det endast tar 11 minuter in till Skanstull och där den största prisuppgången på bostadsrätter ägt rum det undre senare tid. En attraktiv förort således med Nackareservatet runt knuten.

 • Svensk försäkring är en privat lobbyorganisation som med flera andra liknande korporativa organisationer kommer att växa sig allt starkare när den demokratiska staten imploderar…
  Så att Reinfeldt hamnat där är ingen slump.
  Sådan herre, sådan hund.

 • nu kan man börja se den amöba som ligger som en filt över politiken i en form av högmodig arrogans.
  9K afghaner får stanna efter en instantlag, Tommy Robinson åker i finkan utan formell rättegång, Trump tycks inte vara en institution utan enbart en person, Nutń yahuu dödar hej vilt utan efterräkning, minister köper robotar som är skrot, en annan minister köper dyrt ett värdelöst kraftbolag, ja, man kan skriva en hel katalog med arrogant förbigånget folkstyre. Syftet är väl att göra folket så desperat efter säkerhet och rättvisa att den “Vita Riddaren” lätt accepteras när den ridån går upp. NEOs jobbar oförtrutet på bakom kulisserna och skapar allt fler spektakulära mediashower för att hålla “fåren” på tårna och att titta åt fel håll.

 • Om en pensionerad arbetare, som gnegat ett helt liv tvingas utfattig att sova på bussar eller i tunnelbana, är då detta ett statligt Livskvalitetsbrott eller bara ett shit happens? Hur är det med de omskrutna känslorna?
  Oops, tänkte inte på de! Han är ju bara en utsliten produktionsenhet och sådana behövs inga känslor för.

 • Denna artikel reser en del frågor alla vet svaret på, ändå fortsätter vansinnet.

  Hur kan man låta Landsförrädaren Reinfeldt få ett fortsatt inflytande över svensk politik?

  Hur kan man låta ett gäng politiskt korrekta individer med uppenbara intressen av att låta vansinnet fortsätta få uppdraget att för skattebetalarnas pengar skriva en rapport som inte kan betraktas som nåt annat än ren käftsmäll mot den breda folkviljan??

  Av de vilka står bakom rapporten så är möjligen bara Nalin Pekgul som har nån form av egen erfarenhet av att bo i dessa “livsstilskriminella” områden. Men även hon har ju, om jag minns rätt, tvingats flytta från ett av dessa “livsstilskriminella” områden.

  På ett sätt är det bra att den här rapporten kommer fram nu inför valet, för oss alla som orkat läsa skiten så blir den till ytterligare ett argument att INTE rösta för ett fortsatt kaos.

  Det finns bara en lösning och den stavas repatriering.

  Återtagande av uppehållstillstånd och enkel resa tillbaka till det land de kom i från, de vilka uppehåller sig i Sverige illegalt skall jagas fram och direktavvisas inom 24 timmar.

 • Andersson, Din liknelse av invandringspolitiken med en som släpar hem alla övergivna djur så att hemmet till slut blir obeboligt för alla är beklagligt nog mycket träffande. Man kan även jämföra politiken med att öppna dörrarna och “snällt” släppa in tusentals för många fotbollsentusiaster så att flera kläms ihjäl som i Hillsborough i England, eller fylla livbåtar märkta “20 personer” med 30 eller 40, i “snäll” PK-ordning. Suck, vilken skada dessa fnattar ställer till!

 • De kan ändra till allsköns namn och fortsätta köra ner huvudet i sanden… för resten av världen kommer fortsatt att kalla det för Sveriges nogo zones. Allt kan inte säljas med mördande reklam längre spionnätverket “internet” har satt käppar i hjulet för det. 🙂 Well, those damn internets som W. Bush sa… har packat upp många ryggsäckar.

 • När det gäller Alice Bah Kuhnke så tror jag att hon endast är barnsligt naiv och att det är bara av välvilja som hon vill ta hand om alla fattiga i världen. Ungefär som barn och även vissa vuxna som släpar hem alla katter och djur de hittar och som de tycker behöver ett hem vilket alltid resulterar i att hemmet blir obeboeligt för dem själva och alla djur de släpat dit, men de gör det inte av ondska.

  När det gäller Reinfeldt handlar det om något helt annat, nu talar vi om ren ondska! Reinfeldt hatar svenska arbetare och framförallt det välfärdssystem som ger dem trygghet och möjliggjorde att de inte behövde acceptera vad som helst. Reinfeldt skiter fullständigt i fattiga människor men de blir intressanta när man kan använda dem som verktyg och vapen för att rasera välfärdssystemet. Genom att öppna gränserna lyckades han med att överbelasta välfärdssystemet så att det ekonomiskt bröt samman. Syniskt och svinaktigt, precis vad man kunde förvänta sig av Reinfeldt!

 • Kommer att tänka på en finländsk journalist jag känner som brukar ordvalet, för det han inte gillar: “Bajs är bajs, om än stekt i smör.”

 • @ Åke i Sörmland 8 Jun, 2018 at 18:56,

  Visst skulle SVT kunna göra det, men som du säger, det skulle kunna döda PK/MSM. De skulle då bli betraktade som förrädare och såklart stoppas i tid. Så ser det ut i en demokratur där fulmedia utan skrupler spelar med i landsföräderiet. Deras tillvaro blir liksom lite enklare på det viset….

 • #Ö R,
  Sista min mening borde haft ett frågetecken efter sig. Själv har jag inte haft en TV sedan ett inbrott på 80-talet. Men herre min je vilken högoktanig smörja de sänder numera.
  Men hypotetiskt skulle SVT kunna döda hela detta PK/MSM upplägg med ett enda reportage/program. Så snabbt verkar sanningen. Erkännandet om lögnen blir tufft, men att åtgärda skadan efter flera decenniers lögner blir än värre. Nu kommer F.R. med ytterligare ett BS att hantera om ett tag.
  Här ser man hur en lögnare skruvar ner sig alltmer tills han når någon slags botten.

 • Denna kommission verkar mest likna en grupp för att höja intäkterna för försäkringsbolagen. Å ena sidan är man tyst om orsaker till otryggheten och å den andra lobbar man för mer trygghet. E.g. glasmästaren ser till att det pangas rutor på stan.
  Det skulle räcka med några sanningsenliga reportage i SVT, så var den saken klar.

 • Att Reinfeldts ”öppna era hjärtan” var en omskrivning för ”öppna era stjärtar” råder det ingen väll tvekan om? Vidden av den rövknullning som det Svenska folket fått utstå de senaste åren saknar ju motstycke i den moderna historien.

  Det verkar som att vi kollektivt står i processen i att lära oss att förstå skillnaden mellan att vara hjälpsama och att bli utnyttjade. När poletten väl landat är det väll knappast någon som ställer sig på alla fyra frivilligt?

 • Reinfeldt passar onekligen bra i napp ! För alla människor gör nog inte det.
  Men många människor ser nog honom som en jättebäbis – inte minst efter hans mycket tanklösa och oansvariga uttalande då han hälsade hela världen välkommen till Sverige.

 • Att låta Reinfeldt få fortsätta påverka politiken i Sverige är som att låta en pyroman ge råd om hur bränder skall undvikas.

 • Inte den sista spiken i den nuvarande regeringens likkista. Reinfeld borde övernatta ett par helger i Tensta, incognito. Om han vågade!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *