Gängstöld är livskvalitetsbrott enligt Trygghetskommissionen

publicerad 8 juni 2018
- av NewsVoice
Fredrik Reinfeldt
”Jag arbetar med människor som har väldigt svåra och ansvarsfulla uppgifter, människor som har känslor, människor som har en omgivning, människor som har barn.” – Det var Fredrik Reinfeldt kommentar efter att försvarsminister Sten Tolgfors som var huvudperson i vapenskandalen med diktaturen i Saudiarabien, “hoppat av” efter att Saudiaffären avslöjats. Skärmdump från DN.se

DEBATT. Trygghetskommissionen med ordförande Fredrik Reinfeldt i spetsen har släppt rapporten: “Aktivera samhället mot livskvalitetsbrott”, som är ett hån mot alla som bor eller arbetar i no go-zoner, anser Öystein Rönne. No go-zoner har omskrivits till särskilt utsatta områden. Nu ska grov brottslighet kallas livskvalitetsbrott. Svensk förnekelse har ingen ände. 

 Text: Öystein Rönne | #valet2018, #svpol

Trygghetskommissionen tillsattes av Svensk Försäkring för att brottsbekämpningen i Sverige i väsentliga delar inte fungerar. Deras uppgift har varit att föreslå vad som kan göras för att ändra på det. Dock har man inte tittat på den grövre brottsligheten, utan man har inriktat sig på den mindre allvarliga brottsligheten och har till det lagt ordningsstörningar.

Livskvalitetsbrott

Bland annat har man uppfunnit ett nytt uttryck; “livskvalitetsbrott”. Detta kan bara ses som ett sätt att bagatellisera den situation vi nu har i Sverige som ett resultat av massinvandringen. Ett gäng som rusar in i en butik och förser sig med det de vill ha och sedan rusar ut igen utan att betala, ska vi kalla det för livskvalitetsbrott? Kommitténs ordförande sa i ett sommartal 16 augusti 2014: ”vi måste öppna våra hjärtan”. Jo tack, det ser vi resultatet av nu.

Video: Fredrik Reinfeldt varnade 2014 för mycket stora samhällskostnader inför massmigrationen och att vi måste öppna våra hjärtan, förutom våra plånböcker.

Vad menar Reinfeldt – situationell brottsprevention genom medborgargarden?

För att förskjuta intresset från detta faktum, menar kommittén att man inte ska fokusera på att använda metoden med social brottsprevention, utan en internationellt mer etablerad situationell brottsprevention. Ett simpelt knep för att slippa stå till svars för det egentliga grundproblemet.

I gårdagens nummer av Dagens Industri föreslår Fredrik Reinfeldt i artikeln “Så kan otryggheten stoppas” att affärsidkare, fastighetsägare och privatpersoner själva ska ansvara för att själva skapa trygghet (medborgargarde?) genom något som kallas AMP (Affärs- och medborgarplatser).

Dagens Industri ställde frågan: “Hur har migrationen påverkat graden av trygghet eller otrygghet i det offentliga rummet?”

”Brottsligheten, vem som än utför den, påverkar trygghetskänslan. Vi har inte försökt följa den svenska traditionen att ensidigt fråga vem gärningsmannen är. Vi har ställt frågan hur vi ändrar förutsättningarna för att kunna begå brott. Det är så vi tror man får bort brottsligheten.”

“Att affärsidkares har intresse av att få sälja sina varor och fastighetsägare vill se sina fastigheter stiga i värde och få en ökad avkastning, bör ses som en tillgång, enligt Reinfeldt som på torsdagen släpper en rapport från Trygghetskommissionen.

”Bejaka att de har den här kommersiella drivkraften och använd den för att skapa trygghet”, säger han.” – Fredrik Reinfeldt

Detta är inget annat än ett stort hån mot de som mer eller mindre är fångar i dessa ”no go-zoner”, som ju blir fler och fler. Lätt för Fredrik Reinfeldt, som en av de ansvariga för att helt öppna våra gränser, att komma med ett sådant idiotiskt förslag. De för svensk massinvandring ansvariga politiker, inte minst Reinfeldt, bor ju själva långt ifrån dessa utsatta områden. Reinfeldt själv bor vid fashionabla Vasaparken i Vasastaden, Stockholm.

Studera detaljerna i den 224 sidor långa rapporten.

Jag skulle tro att folkets dom av ansvariga politiker för denna skapade situation blir hård i valet. Vi har redan i opinionsmätning efter opinionsmätning sett vart det barkar för bedragarna. Låt dig som medborgare inte låta dig bedras en gång till!

 Text: Öystein Rönne

Relaterat

Ledamöter:
Fredrik Van Kesbeeck Andersson, Hovrättsassessor (sekreterare)
Patrick Bergander, vd Trygg Hansa
Annika Brändström, vd Stöldskyddsföreningen
Per-Erik Ebbeståhl, Trygghets- och säkerhetsdirektör i Malmö Stad
Lars Korsell, jur. dr. gästforskare, Högskolan Dalarna
Magnus Lindgren, Generalsekreterare för stiftelsen Tryggare Sverige
Christer Nordström, Poliskommissarie
Nalin Pekgul, Sjuksköterska