Fyra orsaker till att orkanen Florence är extremt farlig

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 12 september 2018
- NewsVoice redaktion
Hurricane Florence Sep 10 2018 - Photo: Astronaut Ricky Arnold, NASA

CNN rapporterar om orkanen Florence hänsynslösa framfart mot North Carolina på USA:s östkust. Orkanen som når kusten fredag/lördag kan bli lika farlig som orkanen Katrina som ödelade New Orleans 2005. NewsVoice sammanställer varför Florence är exceptionell.

Text: NewsVoice | Bild: Orkanen Florence den 10 september 2018 – Foto: Astronaut Ricky Arnold, NASA (public domain)

1. Brutal kraft

Orkanen Florence har under kort tid vuxit till en kategori 4-orkan och den kan öka i styrka närmare North Carolinas kust och nå kategori 5, enligt CNN:s meteorolog Chad Myers.

2. Översvämningar upp till 6 meter vid kusten

När superorkanen Katrina nådde New Orleans kust 2005 sjönk den från ha varit en kategori 5 till en kategori-2 orkan, men spelade ingen större roll. Katrina hade redan tagit med sig enorma vattenmassor som höjde vattennivån med 28 feet (8,5 meter). Översvämningen blev enorm. Samma sak kan hända med Florence. Florence kan lyfta havet med 20 feet eller mer (drygt 6 meter). Chefen på National Hurricane Center, Ken Graham, säger till CNN att allt över 12 feet (3,65 m) är dödligt för människor.

“Storm surge has the highest potential to kill the most amount of people,” säger FEMA Administrator Brock Long. “It also has the highest potential to cause the most destruction.” – CNN

Orkanen Florence den 12-16 september 2018. Grafik: CNN.com
Orkanen Florence den 12-16 september 2018. Grafik: CNN.com

2. Upp till 500 mm nederbörd i inlandet

När en orkan når land minskar både vindstyrka och hastigheten på orkanens framfart. Det betyder att enorma mängder vatten dumpas regional med följden att den regionen som drabbas översvämmas på grund av ett massivt regnande.

“With this storm, what’s unique is it’s forecast to stall … dropping copious amounts of rainfall across the Carolinas and into Virginia,” säger Long. “So this is not just going to be a coastal threat. It’s a statewide threat for the states involved.”

Det kan dumpas så mycket som 50 cm (500 mm) vatten över Carolina och Virginia.

4. Florence drabbar en ovan befolkning

Florence beräknas träffa USA:s östkust högre upp en någonsin tidigare i amerikansk modern historia. Populationen i den region som kommer att drabbas har ökat enormt de senaste 20-30 åren och människorna där har liten eller ingen erfarenhet av denna typ av orkaner.

Borgmästaren i Wilmington, en stad som kan bli direkt träffad av orkanen, säger att räddningspersonal inte kommer att kunna att snabbt hjälpa de som beslutat sig för att stanna i sina hem, skriver CNN.

De flesta väljer ändå att fly. Motorvägarnas riktning har vänts så att trafiken i alla filerna på båda sidor går bort från orkanen. Orkanen beräknas nå Carolinas kust på fredag-lördag.

Enligt den europeiska prognosen kommer städerna Wilmington och Charleston att träffas direkt av orkanen.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Som vanligt i MSM, men faktiskt i de flesta media, mainstream eller inte, tycks det alltid finnas anledningar att överdriva i nyhetsrapporter. Rena sanningen är inte tillräcklig för att imponera. Den måste förgyllas med en massa onödig dramatik för att synas, uppmärksammas, bli trovärdig.

  Ur mitt perspektiv blir det för det mesta exakt tvärtom: Händelser skildras med så mycket onödigt trams att de istället trivialiseras, blir nöjesunderhållning och därmed förlorar all trovärdighet.

  Vi skrattar åt ynkliga ansträngningar att visa hur allvarligt det är istället för att känna medlidande med offren utsatta för lidande i nödsituationer. Det är inte vackert av oss men det, tyvärr, är utkomsten av överdramatisering; den dövar våra sinnen istället för att väcka de ömma känslor situationen kräver.

  Ett bra exempel är Anderson Cooper stående i högt vatten i fiskarstövlar. Han gör det i varje orkan han rapporterat om för CNN de sista dussin åren. Det kan tom vara ‘burkmat’ video så löjligt ser det ut var gång man ser honom så.

  För de ej insatta med mediaprat så betyder ‘burkmat’ att man hämtar något gammalt arkiverat som kan användas. Det borde endast ske när reportage vill peka ut jämförelser med sånt som hänt tidigare, sk ‘file footage’, men används även nu som ‘färskvara’ för att dramatisera när inget nytt material finns tillhands. Inte ens den lilla texten File Photo eller From The Archives hänger alltid med då. Vi skall luras att tro att det är den nya verkliga situationen vi ser.

  Ett annat exempel på ‘burkmat’ är video av höga oceanvågor och häftigt stormvajande palmer. Troligen samma palmer som vajat i tv-rutan sen minst sju-åtta orkaner förr från varsomhelst i världen. Vi skrattar åt dem med, “här kommer den stormslitna palmen!” Vi som observerat hur dramatisörerna gör Hollywood-drama av de mest triviala nyheter känner igen detaljerna.

  Tyvärr blir vi åskådare ofta så påverkade att vi dras med i dramat. Vi gör samma sak när vi uttrycker oss. Vi vill att andra ska tro, lita på oss och är därför frestade att överdriva, ‘förgylla liljan’ som ej behöver förgyllas.

  Det kan ofta få exakt motsatt verkan med: Vi blir mindre trodda ty dramatiseringen är för överdriven, går för långt.

  Många exempel finns på andra sajter, särskilt i kommentarspalterna: Helt orimliga konspirationsteorier spiller över i dem!

  Särskilt osmakliga är de som pekar med nedlåtande på andra människoraser och deras trosätt. Dessa inlägg sprider hat och sidotagande. De gör inget positivt för att sträva för enighet med praktiska lösningar. Med risk för att bli ‘skämd’ står jag ej ut med kommentarer som pekar på bibelinnehåll för att styrka dylika hävdanden. Vad man än tycker om bibeln och vad som står i den anser jag att den inte har någon roll i att understryka synpunkter i debatter om det liv vi nu lever.

  När jag besöker vissa sajter via länkar och även om jag är intresserad av nyhetsvärdet eller debatten där blir jag sjuk i magen av att läsa ‘trolliga’ hatfyllda, rent osanna inlägg och kan ej förstå varför deras redaktörer tillåter dem. Kanske de håller med? Det vore extra fult av dem men om de är så desperata att öka sin läsarkrets så får de alltså de läsare de förtjänar. Jag är tacksam att NV:s redaktör numera modererar, något som borde göras på alla nyhetssajter.

  Orkanen Florence hade inga direkta effekter i Florida vad jag vet. Vi hade normalt väder med en massa ‘chemtrails’ ovan oss i tre dagar. Igår var de försvunna och våra vanliga ulliga moln återvände. Fortfarande inget regn.

  Om man skall skoja om det så tros det häromkring att det regn vi borde ha fått blev uppsuget av Florence för att täcka så stora områden som möjligt. Särskilt där Anderson Cooper och hans gäng behövde filma lite nyare video av honom stående i vatten. Den videon kanske var ny ty i tidigare orkaner brukade vattnet bara nå honom till knäna. Nu var det nästan till midjan!

 • Follow up: BBC (kl 21:11, 15 sep, 2018): Storm Florence: Disaster declared in North Carolina

  “US President Donald Trump has declared a disaster in North Carolina where a tropical storm has killed six amid warnings the worst is far from over. Florence’s top sustained winds have weakened to 50mph (80km/h), but it is projected to bring further catastrophic flash flooding. Some towns have already had over 2ft (60cm) of rain, and forecasters warn that totals could hit 3.5ft (1m).”

  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-45535511

 • I dagens Rapport visades ett inslag om orkanen Florence härjningar i USA:s östra delar. En av de intervjuade säger att han upplevde “Blåst, regn, blå och gröna blixtar”, vilket är en anmärkningsvärd iakttagelse. För det första är det mycket ovanligt att orkaner ger sig till känna med blixt och dunder och för det andra så är blixtar normalt vita. Blå och gröna blixtar är en anomali.

  “Mångkulturella” blixtar verkar ha uppkommit först i samband med orkanerna Emily, Rita och Katrina år 2005. Hm… någon som kan förklara fenomenet?

  http://www.lightningsfety.com/nlsi_info/thunder.html

 • @Birgitta
  Tack för länkar till diverse god information, Cat 4 Geoenginerring särskilt. Ifråga om ‘322 Skalle & Knotor’ organisationen så har den länge legat bakom otaliga “otroliga” och “onormala” händelser i värden. Men, den är också bekväm att skylla på när ingen kan bevisa motsatsen.

  Din länk till ‘Trump Blamed for Creating Hurricane” på U-Tube fungerar men just det inlägget finns inte där nu. Försvann det kanske i den nu PK-inriktade inhämningen av innehåll på Nätet? Lade U-Tube ned den eller blev beordrad att göra det; man kan ju fråga sig.

  Klimatstörningar vare sig avsiktliga eller orsakade av naturen har observerats länge. Det vore verkligen intressant att få veta mera om de entiteter som ligger bakom de avsiktliga, dvs finansierar dem för att främja sina egna agendor. Inte nödvändigtvis i den här spalten nu men i någon framtida spalt med debatt.

  I skrivande minut har Florence träffat på North Carolina. Sittade i Norra Floridanejdernas djupa skogar hoppas vi innerligt att Florence ej bestämmer sig (eller beordras) att dra söderut.. Vi köpte mer bensin till generatorn dock, och transportmedlen med.

 • Jag tror inte heller att det går att peka ut några enstaka länder bakom “stormkontroll” utan att det handlar om supranationella krafter, som parasitiskt tentaklat sig in överallt, på alla nivåer; ekonomiska institutioner, politik, utbildning, rättsväsende m m och vilka även skapat FN för att kunna ro i land sitt projekt med en världsregering. För att nå dit måste man först leka “hela havet stormar” – kosta vad det kosta vill. Man bryr sig inte om vare sig människor eller natur eftersom “ändamålet helgar medlen”, vilket f ö är frimurarnas valspråk. Frimurarna är också mycket intresserade av döden och skallar så jag förmodar att de tillhör paraplyorganisationen “skull and bones” som Liz Bryman refererar till ovan.

  Klimathotet” är inget annat än en modern och sekulär undergångsmyt som skapats (och upprätthålls) av kulturmarxister för att alla ska underordna sig myten såväl socialt som ekonomiskt. När nu naturen inte svarar upp mot forskarnas datamodeller får elitisterna “snygga till” verkligheten med hjälp av ingenjörskonst som t ex att skapa och styra orkaner. Vi kommer nog att få se än mer tillskruvade orkaner i närtid.

 • Johan: Klart att jag har läst åtskilligt om geoengineering samt vädermanipulation, men det förtar inte att USA nu är inne i sin orkansesång.

  • Det är onekligen så att USA är inne i sin orkansäsong. Det är också onekligt att det finns oerhört stora politiska/företagsintressen nedplöjda i “klimathotsindustrin”. Vi kan idag inte vara riktigt säkra på om något är helt på riktigt eller om det finns någon typ av artificiell styrning av vårt väder och -system.

   Orkaner och dess följdverkningar är definitivt inget att skämta om, men här kommer en (ganska humoristisk) filmsnutt som tar upp vänsterns skuldbeläggning av Trump som påstås orsaka orkanen.

   Trump Blamed for Creating Hurricane! https://www.youtube.com/watch?time_continue=324&v=jdb0XRyoiB8

 • Bara spekulationer såklart, men det känns som att USA har kontrollen över besprutningen av den globala himlen.

  Sen ligger ju några länder med USA..

  Ingen verkar väl ensam i en global agenda

 • Det är självklart att man inte nämner geoengineering i någon morgonsoffa då formatet är “myspys” – “fortsätt sova i ett vaket tillstånd”. Folk skulle få kaffet i vrångstrupen om geoengineering och dess troligen fasansfulla sidoeffekter skulle bli allmänt kända. Vi riskerar att gå ur askan och in i elden när vi börjar mixtra med moder jord då vissa (alla?) metoder är osäkra och riskerar att bl irreversibla. Det hade varit högst önskvärt om geoengineering hade funnits med i de politiska diskussionerna inför valet.

  Jesper Roine, nationalekonom nämner följande i sin artikel “Det verkligt stora problemet med geoengineering”: “Det finns dock en grupp kontroversiella åtgärder som är lite annorlunda och som går under det engelska samlingsnamnet ”geo-engineering”. Benämningen syftar på olika storskaliga förändringar av jordens naturliga klimatsystem i syfte att begränsa de negativa effekterna av utsläppen av växthusgaser främst då den globala uppvärmningen.” Han säger vidare att “Det kanske mest spektakulära av dessa möjliga ingrepp är att skicka upp reflekterande partiklar i stratosfären för att helt enkelt stoppa en del solljus och därigenom dämpa dess värmande effekt.” Denna åtgärd kan “ha alla möjliga negativa sidoeffekter som vi inte känner till, samtidigt som åtgärden inte är uppenbart reversibel när den väl påbörjats, etc. Att leva under ett permanent artificiellt askmoln inte kan bara inte vara ett alternativ utom möjligen som en sista nödlösning i ett katastrofscenario.”

  Ina Möller, doktorand i statsvetenskap säger: “Mitt projekt handlar om klimatteknik och komplexiteten i regleringen av denna teknik (även kallad “Geoengineering”, det vill säga storskaliga, avsiktliga metoder för att påverka jordens klimat), i synnerhet med fokus på styrning och legitimering av kontroversiell forskning.

  https://ekonomistas.se/2016/11/07/det-verkligt-stora-problemet-med-geo-engeneering/

  Ina Möller: https://www.svet.lu.se/ina-moller

   • Jag tror inte vi behöver utgå från att denna eller andra orkaner nödvändigtvis är artificiellt skapade, eftersom orkaner som påpekats är naturliga fenomen som alltid funnits. Frågan är snarare i vilken utsträckning naturligt uppkomna orkaner manipuleras för att göra dem starkare, eller svagare, och styrda mot eller från speciella bebodda områden. När vi nu vet att denna teknologi existerar. Teknologin som sådan torde behärskas av både Ryssland och Kina, bland andra, men det råder ingen tvekan om att USA satt den i system av militära skäl, som ingen annan, eller kanske i syfte att kontrollera, eller på sikt minska, befolkningen. Ekonomiska motiv kan också misstänkas ligga bakom en del av denna aktivitet. Det är väl omvittnat, att chemtrails finns överallt där USA har en militär närvaro, men sällan eller aldrig i andra områden.

 • Tack Ale för din excelenta förklaring av orkaners uppkomst och utveckling. Ingen erinran mot det. Vad jag ville efterlysa, var att man använder den teknologi som dokumenterat existerar att påverka vädret, inklusive orkaner, för att undvika eller minska deras destruktiva effekt. Men det har man aldrig hört talas om.

 • Orsaken till två kommentarer med samma innehåll är att den första till synes försvann spårlöst, och jag trodde den var förlorad, så jag skrev en ny. Sedan dök den första upp, med resultat att det blev två olika formulerade kommentarer men med samma innehåll. Jag försökte ta bort den senaste, men misslyckades. Därav två. Alltså inte Alzheimer´s.

 • Om nu detta är en naturligt skapad orkan, så måste man fråga sig om inte HAARP kan dirigera den bort från bebodda områden och/eller försvaga den. Det finns förstås två möjliga svar på varför så inte sker: Antingen önskar man skapa ödeläggelse i de berörda områdena, eller så är man rädd att ett ingripande kunde avslöjas och visa att teknologin faktiskt finns, och fungerar, något man helst inte vill att någon skall veta eller ens misstänka.
  En orkan jag definitivt anser skapades med HAARP-teknologin, var Sandy, som träffade New York i slutet av oktober 2012 och gav Obama ett politiskt opportunt tillfälle att spela medkännande landsfader och ta hem popularitetspoäng. Jag har funderat mycket över samstämmigheten i namn mellan denna orkan och skolskjutningen i Sandy Hook c:a sex veckor senare, den 12 december 2012, som påvisats vara åtminstone delvis fake, om inte en hundraprocentig tårdrypande dramaproduktion för att motivera TV-publiken att ta ställning för vapenförbud.

 • Om denna orkan verkligen är naturligt formad, frågar man sig varför man inte använder existerande HAARP-teknologi till att antingen avleda den från bebyggda områden, eller försvaga den, eller båda. Jag kan tänka mig två svar: Antingen vill man skapa ödeläggelse i de berörda områdena, eller också är man rädd att ett ingripande skulle visa att teknogin verkligen finns, och fungerar, och det vill man inte riskera.
  För övrigt kan jag inte låta bli att fundera över namnlikheten mellan orkan Sandy i New York-området i slutet av oktober 2012, och skolskjutningen i Sandy Hook cirka sex veckor senare, den 14 december samma år. För mig är det ganska uppenbart, att orkanen Sandy var skapad på beställning för att ge Obama chansen att uppträda som den medkännande landsfadern och ta hem politiska popularitetspoäng. Samtidigt påvisades senare att skolskjutningen i Sandy Hook också var fejkad, om helt eller bara delvis är jag osäker om. Hur som helst spelades upp ett välregisserat och tårdrypande drama för TV-publiken som saknade grund i verkligheten. Motivet, liksom i många andra falskflaggade masskjutningar, var alldeles uppenbart att få allmänhetens stöd för ett allmänt vapenförbud i USA.

  • Man snälla Jens, nu får du väl ändå ge dig! Det får vara nog av konspirationsteorier här.

   USA är inne i sin orkansäsong, som kommer varje år. Temperaturen över tropiska hav måste vara minst 27 grader och det infaller alltid på sensommaren, som vi nu är inne i. Varm luft innehåller alltid fukt. Kallare luft mindre fukt. När dem möts uppstår kondens. Värmen frisläpps när vattenångan stinger från tempererade hav och bildar moln. Orkanen påverkas också av sin inbyggda vridningseffekt; dess spiralilande struktur beror på corioliseffekten som kommer av jordens rotation. Så vitt jag vet är detta inget människan kan göra något åt. Det är dom villkor som jorden ställt på dess innevånare sedan begynnelsen.

   Vindar uppstår när ett område värms upp och varm luft stiger alltid uppåt omvänts kall luft neråt. När stora uppvärmda luftmassor stiger, uppstår det ett sug underifrån – ett sorts lägre lufttryck – annars skulle det bli vakuum eller i vart fall luftgropar. Då rusar omkringliggande luftmassor in för att ta det lägre tryckets plats. Det är i den progressen det uppstår vindar. Vrider dem sig dessutom runt sin egen axel och är ofantligt stora, kan kraften bli enorm.

  • Bra fråga!!! Artificiellt väder har skapats sedan 1947. Lägger ut en länk som (be)visar att man började preparera för orkanen Florence redan för någon vecka sedan med hjälp av “weather control/geoengineering” som bl a innebär artificiell förskjutning av jetströmmen över Amerika.

   I filmen presenteras olika officiella fakta som förklarar hur de manipulerar vädret för att styra orkanen Florence in mot land.

   Proof! of Geoengineered Cat 4 off East Coast: https://www.youtube.com/watch?v=Bcc5Pjo1wG0

  • Med HAARP kan de värma upp jonosfären och mata upp en ordinär orkan till en monsterorkan. De kan ju inte få människor att betala en global koldioxidskatt utan att först visa att vi har problem med extremväder. Själv är jag helt övertygad om att den s.k. oavsiktliga mänskliga klimatpåverkan är högst avsiktlig och här snackar vi utpressning. Det här följer det sedvanliga MO:t av “problem, reaction, solution” i form av extremväder, vi betalar koldioxidskatt och då slutar de trixa med vädret. Kriminell genialitet i arbete. *liten golfapplåd*

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *