Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Allmänna Arvsfonden får pengar från de dödas guldtänder och ger till gayrörelsen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Bo Persson, 2019, selfie
Lägg ner Allmänna Arvsfonden anser Bo Persson. Foto: selfie
Lägg ner Allmänna Arvsfonden anser Bo Persson. Foto: selfie

DEBATT. Syftet var gott när Allmänna Arvsfonden bildades 1928. Pengar från avlidna som saknade arvtagare användes för goda ändamål. Bidrag till vettig forskning kunde sökas från fonden. De som hade det dåligt ställt kunde få bidrag. Nu delas pengar ut baserat på helt andra värderingar, eller vad sägs om att miljonbelopp delas ut till de som vill testa att vara lite gay?

Idag förvaltar Kammarkollegiet Allmänna Arvsfonden. Fonden har ett marknadsvärde på 7,4 miljarder kronor och av dessa delas omkring 700 miljoner ut varje år till 400 olika projekt, men där slutar utopin om endast nyttig välgörenhet.

I tidningarna kan du läsa om vart dessa pengar går numera. Nya tider skriver att sedan 2015 har omkring 120 olika muslimska föreningar och invandrarföreningar regelbundet fått pengar.

Tidskriften Focus skriver att pengar bla går till dessa organisationer och projekt:

 • En gay-guide får 4 miljoner kr för att introducera personer nyfikna på lesbiskhet.
 • En projekt i Malmö får 5 miljoner kr för att lära barn att odla bin.
 • Projektet MÄN får 8,6 miljoner kr för att förändra mansnormerna.
 • En gospelförening för nyanlända fick 4,7 miljoner (endast 10 st bidragssökande).
 • En förening som hjälper ensamkommande med friluftsaktiviteter fick 6,7 miljoner.
 • Islam-akademin i Malmö fick 15,5 miljoner kr för att motverka radikalisering.
 • En förening som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck fick 40 miljoner kr.
 • En afasiförening för enbart nyanlända får 1 miljon kronor för ett experiment om dessa (som inte kan tala) blir hjälpta av andra som inte kan tala.
 • Fotbollsföreningar, schackklubbar, vattenskidföreningar, skateboard-föreningar, tennisföreningar, golfklubbar.
 • Somaliska föreningar och afrosvenskarnas förening.
 • Balkanföreningen.
 • Finska föreningen.

Jag har inte ord för detta. Varför ska en golfklubb få pengar överhuvudtaget? Ska de förbättra gräsmattan?


Allmänna arvsfonden har på 12 år delat ut över 5,5 miljarder kr till olika skumma projekt och föreningar som kanske inte ens finns i verkligheten utan bara på papperet. Rebecka Weidmo Uvell går så långt att hon misstänker att det även går pengar till terrorister. Arvsfondsdelegationens ordförande Håkan Ceder dementerar detta.


Allmänna arvsfonden får pengar från de dödas guldtänder och titanprotester

I februari framkom att guldet från guldtänder och titan från implantat och proteser efter kremeringar renderade 60 ton metall. Enligt det avtal mellan Svenska kyrkan och återvinningsföretaget Fönix Miljö AB, ska 80% av överskottet från återvinningen gå till Allmänna arvsfonden. TT (via Dagens Industri) skriver att efter 15 månader hade 67,7 miljoner kr överförts och sammantaget med 2018 års beräknade vinster hade Allmänna arvsfonden fått runt 100 miljoner kronor.

Med andra ord stjäl Svenska Kyrkan och ett privat återvinningsföretag guld och titan från de äldre generationernas döda kroppar och ger sedan merparten av pengarna till Allmänna Arvsfonden som i sin tur ger pengarna till islamifiering, gaykultur, gospel, feminism och golf.

Allmänna arvsfonden stämmer arvtagare för att komma år mer pengar

Allmänna arvsfonden har också satt i system att stämma arvingar för att på så sätt försöka öka sitt kapital. Det har lyckats i ett antal fall. Ett fall som Samhällsnytt tagit upp handlar om två systrar där deras far och hans sambo gick bort nära varandra tidsmässigt. Då tyckte systrarna att de hade arvsrätt till huset, men Arvsfonden tyckte annat och stämde systrarna och vann därefter i alla instanser. Arvsfonden har mycket pengar att driva denna typ av processer, men systrarna berättar att de juridiska processerna tröttade ut dem och gjorde slut på deras privata pengar.

2017 utfärdade Arvsfonden stämningar på 67,7 miljoner kr.

Är det inte dags att lägga ner Allmänna arvsfonden? Fonden stjäl pengar från arvtagarna till de svenska äldre och hederliga generationerna, de som betalt skatt i hela sina liv. Fonden ger sedan pengarna till suspekta föreningar, gay-rörelsen och till projekt som bygger om den svenska demografin utan det svenska folkets medgivande.

Text: Bo Persson, Portugal


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq